Jeps, tänään kävin ottamassa ekat rokotukset matkaa varten. Alkaa jotenkin tuntua todemmalta koko homma kun pääsee tekemään näitä alkuvalmisteluja.
Riensin siis apteekkiin ja kävin reseptillä ostamassa ensimmäisen shotin Twinrixiä, maksoi tarkalleen 43,40€. Niitä tulee nyt kuukauden päästä toinen, ja puolen vuoden päästä tästä ensimmäisestä (eli tammikuussa 2008) kolmas, jokainen käydään erikseen tuolla reseptillä apteekista ja jokainen maksaa tuon summan. Kerralla niitä ei kannata itselleen hamstrata, koska se rokote pitää säilyttää viileässä. Hoitajalta kyselin että mikä se suoja-aika Twinrixissä nyt tarkalleen ottaen on, ja nykyisellä informaatiolla suoja B-hepatiittiin kestäisi 10 vuotta, ja on spekuloitu että suoja A-hepatiittiin kestäisi jopa 20, mutta että tieto tuostakin muuttuu koko ajan ja turvallisinta on sanoa se 10 vuotta molempiin.
Jäykkäkouristusrokotus (Tetanus) ja Polio tarjottiin minulle veloituksetta kaupungin puolesta ja ne löytyivät valmiina paikalliselta terveysasemalta, eli niitä ei itse tarvitse hakea mistään (jos niihin vahvistusrokotukset tarvitsee). Minulla oli aika sairaanhoitajalle, ja homma oli pistosten osalta ohi noin viidessä minuutissa.
Hoitaja vähän varoitteli että minulle saattaa nousta nyt illalla kuume (hepatiittirokotuksen vuoksi), mutta että siitä ei pitäisi tulla mitään sen vakavampaa. Olo on nyt kuitenkin ihan mainio, pistoskohdatkaan eivät aristaneet kun en niitä töiden tuoksinassa ehtinyt ajatella :)
Japanin aivotulehdusrokote onkin kolmen rokotuksen satsi (toisin kuin luulin että siihen ei kuuluisi kuin 1 rokotuskerta..) ja se pitää aloittaa aikaisemmin kuin kuvittelin, onneksi kuitenkin sain tuonkin informaation tarpeeksi ajoissa ettei tarvinnut tammikuussa alkaa panikoimaan etten sitä ehdi ottaa :D
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon se maksaa kerta sekin on kolmen rokotuksen sarja, ja vähän mietin sitäkin onko se nyt ihan oikeasti tarpeellinen, kun Pohjois-Kiinaan menen, enkä suinkaan etelämpään missä tuota kuumetta enemmän esiintyy. Toisaalta hoitajan kerrottua minulle, että kuolleisuus ja halvaantumisen riski on tuohon tautiin sairastuessa lähes varma, niin ei vara venettä kaada rokotusten osalta.. Ehkä ennemmin otan pari turhaa rokotusta kun kadun sitten puolikuoliaana sitä että jätin senkin ottamatta?

Avokki puhui äskettäin ettei ehkä olisikaan tulossa Kiinaan kun olen siellä, rahanpuutteen vuoksi. Vähän surettaa ajatus, ja kun olin melkein tottunut miettimään sitä että sitten kun hän tulee, niin voidaan tehdä sitä ja tätä ja tuota. Vähän pelottaa ajatella mitä se oikeasti on olla puoli vuotta ihan täysin erossa toisistaan. (tietty mese, skype ym on keksitty, mutta ei se ole Sama Asia kuin olla samassa paikassa) Oikeastaan olen ollut ajattelematta asiaa sen kummemmin, tiedän että ikävä varmasti tulee jossakin vaiheessa ihan takuuvarmasti ja sitä on aika turha etukäteen murehtia. Kyllä sen kestää kun on pakko! :)

Rotille ei ole vieläkään hoitajaa, mutta ehkä senkin voi katsoa sitten Lähempänä Lähtöä. :D Uskon kyllä että joku löytyy, ja pois en ole ököjä antamassa vaikka pitkä aika onkin. Saa nähdä onko tuo vanhempikaan siinä vaiheessa elossa, olisi nimittäin 2,5 vuotias lähdön aikaan!

On ihan tajuton hinku päästä tavarasta eroon! Käytännössä tämä ei vielä tarkoita mitään, mutta kovat on suunnitelmat, ja sitten kun palaan suomeen voidaan laittaa uusi kämppä kivaksi Vähällä määrällä tavaraa. Vihaan sitä että sitä sun tätä pursuaa joka kolosta ja kun ei ihminen Tarvitse näin paljon tavaraa! Haluaisin elää minimalistisemmin, mutta kun kaikkea krääsää kertyy ja kaikesta ei ilkeä hankkiutua eroonkaan, kun
-"Tuokin ja tuokin on lahjaksi saatu, ei niitä voi pois heittää." :P
Jos teen kylmän viileästi niin, että kaikki mitä ei "muista" ja oikeasti tarvitse, lähtee. Joku kirpparipöytä voisi olla aika kova juttu, tarpeeksi halvalla vain menemään niin rahaakin saisi reissua varten! (ja matkaltahan taatusti tarttuu sitä sun tätä mukaan, voisi hyvillä mielin ostella kaikkea uutta kun vanhasta krääsästä on juuri päästy eroon :D)

Lukijoille varoituksen sana, jos oikein alan tosissani kirjoitella tätä nyt, niin nämä kirjoitukset "saattavat" paisua hyvinkin pitkiksi tarinoiksi ja kokonaisuudessaan minulla voi olla (toivottavasti?) reissun jälkeen tarpeeksi materiaalia kokonaiseen kirjaan. :D Jos jo nyt kyllästyttää niin voipi olla aika rankkaa yrittää lukea pidemmälle sikäli kun minä tätä milloin taas jatkan :)
Mutta tervetuloa vain lukemaan jos aihe kiinnostaa, ja saa kommentoida matkan varrella! :D