Huomenta.

Eipä tämä "aikaisin" herääminen haittaa ainakaan sen aikaerohommelin kannalta (: Heräsin kyllä jo tunti sitten, mutta tällä hetkellä vapaalle sielulle tämä on aikaista :D

Tämä kiinalainen kaverini onkin "varattu" ensimmäiset 15 päivää helmikuusta. Hän menee kuulemma katsomaan isoisäänsä ja tämän jälkeen hänellä on sitten aikaa minulle.

Koululta kuului semmoista, että se koko höskä ihmisiä myöten on lomalla 2.-18.2. Tämä meinaa sitä, ettei minulla olekaan asuntoa, eikä ketään vastassa Kiinan päässä.
Somplailin tuossa eilen homman niin, että menen Beijingiin hostelliin asumaan pariksi viikoksi. Löysin netistä tosi kivan näköisen ja edullisen ratkaisun ihan keskustasta.
Mietin että asuisin ensimmäiset kaksi viikkoa hostellissa, sitten kun kaveri vapautuu vierailen hänen perheensä luona ja kohtahan sinne koulullekin jo pääsee.

Vuokra taisi olla 3 eurosta 7 euroon, riippuen siitä millaisen huoneen ottaa. Edullisimmat vaihtoehdot vaatisivat niitä matkakumppaneita, ja koska matkustan yksin niin minun täytyy varata kahden hengen huone kokonaan, eli maksaa kahdesti se summa per yö. Ellei siis löydy huonetta jossa olisi vain yksi sänky.
Aika kätevästi noita netistä sai katsottua, ja nekin vaihtoehdot mitä katselin pystyy varaamaan etukäteen internetin välityksella. Etukäteen varauksen yhteydessä maksetaan n.10% loppusummasta. Olen esimerkiksi itse katsonut hostellia n.7pv varauksella, hinnat on olleet alimmillaan jopa 26e/viikko! :D Ihan hullua kyllä. Täällä voi helsingissä asua yhden yön hostellissa tuolla summalla mitä beijingin keskustassa asuu halvassa hostellissa viikon?? Siistiä :D Tietty sieltä löytyy ihan hotellejakin joissa se per yö/summa voi sitten nousta satoihin euroihin. Mutta kuka käskee majoittumaan siihen kalleimpaan paikkaan?
Vaikka lentoliput maksavatkin, niin paikan päällä voi säästää isoja summia majoituksessa verrattuna siihen, että asuisi Suomessa.

En oikeastaan ymmärrä ihmisiä jotka välttämättä haluavat hotelliin joka maksaa Paljon per yö. Eihän sitä nukkuessa näe niitä kullalla päällystettyjä hanoja ja muita hömpötyksiä. Tai sitten olen vain niin pirun käyhä ja kateellinen tuosta elämänmenosta :D Mutta jos miettii, niin sillä summalla mitä on hienossa hotellissa yhden yön, saa monta yötä halvemmassa hostellissa ja pystyy ostamaankin kaikkea kivaa sitten jäljelle jäävällä rahalla. Kumpi on parempi vaihtoehto teidän mielestänne? (tietty jos ilmaiseksi saisi sen hotelliyön niin sitten, mutta voin kuvitella että se riipaisisi asua kalliisti kun halpojakin vaihtoehtoja on)

Alunperinhän siis suunnitelma meni niin, että siellä Tianjinissa olisi ollut ohjelmaa heti, alkaen 3.2. Se winter camp kuitenkin peruuntui, ja vielä viikonloppuun saakka luulin että siellä on kuitenkin koululla henkilökuntaa paikalla ja joku minua auttamassa. Mutta nyt he sitten viikkoa(?) ennen matkaani ilmoittavat ettei siellä olekaan ketään. Ei minulle aikaisemmin sanottu ettei siellä ole ketään kun tulen sinne, olisi nimittäin ollut muutama viikko enemmän aikaa miettiä tilannetta ja jopa muuttaa lennon päivämäärää.
Nyt en nimittäin kehtaa muuttaakaan oikein sitä, koska tämä kaveri ihan tarkoituksella varasi oman lentonsa minun lentoni mukaan. Hänkin joutuisi siirtämään tätä omaansa mikä olisi minusta törkeä temppu :P

Oikeastaan tuo ei minua harmita. Nyt nimittäin pääsen hommaamaan itse majapaikkani, vaikutti mukavalta ja siistiltä ja edulliselta. Pääsen tutustumaan Beijingiin ihan itsekseni ja yleensä tuollaiset hostellit järjestävät kiertoajeluita kaupungissa sekä reissuja Kiinan muurille. Voin tsekata tuon Beijingin ensin ja sitten mennä hiippailemaan Tianjiniin. Ja varmaan siellä hostellissakin törmää muihin ihmisiin (kivoihin?) ja sitten voi tutustua heidänkin kanssaan siihen lähiympäristöön.
Suunnittelin jo mielessäni, että ekana päivänä heivaan matkalaukut sinne huoneeseen ja lähden kameran kanssa sitten seikkailemaan :D

Vähän joku ruokakauppa voi olla mielenkiintoinen!? Voin kuvitelmissani viettää siellä tuntikausia tökkien eri einesruokia ja kummallisia hedelmiä ^^

Yritin tuossa pakata matkalaukkua, ja hankalaa on. Reippaalla otteella mielestäni jätän vaatteita kotiin, enkä kenkiäkään meinannut ottaa kuin jalassani olevat. Minä nyt luotan siihen, että siellä on minulle vaatteita ja kenkiä mitä voin hamstrata :D

Korostaisin sitä että minä kuitenkin menen sinne opiskelemaan jos joku nyt saa päähänsä että se on pelkkää lomailua minulle. Minusta vain on järkevämpää olla siirtämättä sitä lentoa, koska se siirto maksaa 90e. Nyt voin vähän tutustua paikkoihin ennen koulun alkamista, vaikka olisihan se ollut mukava päästä heti sinne asuntolaan ja puuhailemaan Tianjinin kaupunkiin sen sijaan että menenkin toisaalle. Mutta, hyvä näin, en valita :)

*Unelmoiden einesten ja hedelmien tökkimisestä, palatkaamme asiaan seuraavana päivänä ^^