Heipatirallaa (:

Soitin juuri Kiinaan! :D Oli aika jännittävää. :)
Eli lähetin tälle Chan Faolle kysymyslistan, johon hän sitten vastasi viestillä jossa antoi puhelinnumeronsa ja kysyi omaani. Vastasin hänelle välittömästi, mutta tänään sitten päätin etten jää odottelemaan soittoa (viisumi kun pitäisi hakea) vaan soitan hänelle itse.
Herättyäni tartuin tuumasta toimeen ja soitin Kiinaan. Pari numeroyhdistelmää koetettuani (eteen yritin lisätä 991 että saisin puhelun edullisemmalla, ei toiminut) toisessa päässä kuului viimeinkin tuuttausta. Pian sieltä kuului haloo ja esittelin itseni. Tätä seurasi naurahdus ja Herra Chan Fao kertoi luulleensa minua vielä tähän saakka tytöksi, mutta olinkin poika! Sitten seurasi kova selittely siitä että olen kipeä, ei ääneni suinkaan kuulosta tältä, olenhan tyttö. (joo, oikeasti kyllä limaa kurkussa ja heräsin, mutta kyllä luulin tähän saakka kuulostavani ihan tytöltä, noloa :D)

No, päästiin sitten lopulta asiaan ja kyselin häneltä viisumista, hakeeko joku minut lentokentältä, tuleeko sinne muita oppilaita suomesta ja missä asun vaihdon ajan.

Viisumia kuulemma kannattaa hakea ihan 1kk-3kk turistiviisumi, he voivat todella helposti ja ehkä edullisestikin muuttaa sen puolen vuoden tai vuoden multiple viisumiksi. Terveystarkastusta minun ei kannata suomessa teetättää (siihen kuuluisi kaikenlaisia verikokeita, röntgenkuvat keuhkoista jne), koska Kiinassa se maksaa 40e ja siellä on huiput länsimaiset sairaalat missä tämä voidaan tehdä. Lisäksi se ei kuulemma saattaisi olla valid/pätevä Kiinassa se minun todistukseni, siihen kun pitäisi olla punaiset leimat ja kaikkea ihmeellistä mitä ei kukaan välttämättä täällä tiedä mikäli menen kyselemään.

Siellä ei kuulemma ole nyt kevään aikana kamalasti muita vaihtareita, Suomesta ei kuulemma yhtään, mutta maaliskuussa sinne tulee Amerikasta ja Ranskasta ihmisiä.

Se helmikuun hommeli on peruttu, "Winter camp". Ei kuulemma ollut tarpeeksi osallistujia, mutta olen tervetullut sinne joka tapauksessa ja he voisivat yrittää järjestää minulle jotakin tekemistä silti tälle helmikuulle. Retken Beijingiin tms. ettei olisi ihan tylsää ja yksinäistä :) (eli hemmetin nopeasti jotain kavereita sieltä Kiinasta nyt sitten ;)

Sitten, on kolmenlaista vaihtoehtoa asunnoksi. Edullisin on kansainvälisten opiskelijoiden kaksio joka maksaa n.200e/kk. Ymmärsin puhelimessa, että se 200e on koko asunnosta, molemmista huoneista. Sitten jos löydä itselleni kämppiksen niin voimme jakaa tuon vuokran summan keskenämme. (mikä minusta on jo nyt edullinen :o Olen kyllä valmistautunut, että asuisin ihan yksinkin jos kämppistä ei löydy, ihan kivaahan sekin on :)
Noiden asuntoloiden pitäisi olla uusitut ja hyvät tällaiselle Länsimaalaiselle tollolle, että katsotaan tilanne kun menen paikan päälle. :)

Kiittää ja kuittaa, nyt pitääkin rientää hakemaan uutta opintotukea ja viedä viisumihakemus postiin! :)