Huih, 4 viikkoa matkaan enää. Vau :D Kohta enää 3vk 6pv!!! (innoissaan vielä tässä vaiheessa..:)

Kyllä nyt on tunne että aika meinaa juosta. Ei varmasti mene hitaasti tämä aika :D Ja sitä Kiinan opiskelua, osaan kyllä jo sanoa Nihao, se on plussaa. :D

Kävin tänään kyselemässä opintotuesta KELA:sta. Opintotuen asumislisä on kiinteä summa, mikä on hyvä kun en sitä vuokraa vielä tiedä tarkalleen, ja aika hankalaa on sieltäpäin lähetellä mitään lappusia tai saada jotain todistuksia jostain talonkirjoista. Määrä oli 210e mikä vastaa aika hyvin sitä vuokran määrää Kiinassa.
Opintolainan summa oli aika huima per kuukausi, nykyään se on 300e/kk. Niin Kiinassa tuo summa on 440e/kk :o Aika hurja summa, mutta tuosta voi sitten ajatella että jos sinne jäisi pidemmäksi aikaa eikä saisi enää opintotukea, niin säästämällä tuon olisi sitten varaa elää vaikkei tuloja olisikaan. Myös se kävi mielessä, että kun Suomeen tulee takaisin niin olisi hyvä jos olisi jotain rahaa jäljelläkin.

Vakuutuksesta kävin pyytämässä tarjouksen. Vakuutusyhtiö siis IF jossa "meillä" on muitakin vakuutuksia. Ei paha summa puolen vuoden ajalle, 206e ellen väärin muista. Pitäisi kattaa ihan kaiken, mutta hankala on ensikertalaisen tietää, että mitä pitäisi kysyä tai mitä pitäisi olla vakuutuksessa jos lähtee ulkomaille.

Apurahasta ei ole vielä kuulunut, että milloin tulee tilille. Oli ilmeisesti peruuntunut se joulukuun kokous ja asia oli jäänyt "käsittelemättä" siltä erää, mutta ennen matkaa sen pitäisi olla kuitenkin kunnossa. Sain kuulla että se oli hitusen enemmän mitä alunperin piti, mikä on vain iso plussa, kiitos siitä siis! :)

Pitää tehdä jonkunmoinen lista kaikista tarkistettavista/tehtävistä asioista tälle kuulle, unohdan niin herkästi asioita kun on tällainen reikäpää :D

Madventuresien kirja tuli joululahjaksi (kiitos avokki ♥) ja kyllä sitä on luettukin. On nimittäin hyvää ja hyödyllistä tietoa siinä, kannattaa vilkaista :)

Kävin tuossa ennen vuodenvaihdetta ostamassa ekat tuliaiset. Salmiakki koskenkorva 0,5l ja lakkalikööriä 0,5l. Vielä aion ostaa salmiakkia, suklaata (Fazerin), jotain Suomesta kertovia tavaroita (nämä Juvalta QPointista, erinomainen paikka juuri tähän tarkoitukseen).
Koen että on hyvä olla jotakin esineitä ja lahjoja sitten siellä paikan päällä annettavaksi. Näitä siis "uusille ystäville" mikäli sellaisiin tulen tutustumaan, sekä ihmisille jotka auttavat asioiden kanssa ja sitten jos käyn uudenvuodenaikoihin jossakin perheessä, heille olisi mukava antaa jotakin.

Tulipa tässä mieleen, että ei varmaan ole kovin montaa ihmistä jotka ovat kuten minä. Nimittäin että jo melkein vuosi ennen jotakin aletaan innoissaan järjestelemään ja tekemään asioita ja pidetään "päiväkirjaa" siitä kuinka kaikki sujuu ja mitkä ovat fiilikset milloinkin. Voi olla että joidenkin mielestä tämän blogin lukeminen on todella tylsää tai että on typerää kirjoittaa näin paljon asioista jotka eivät ole vielä edes tapahtuneet. Mutta sanotaan että matkan valmistelut ovat osa sitä jännitystä, ja tämä on se osa jossa olen parhaimmillani :) Lisäksi minusta itsestäni on mielenkiintoista tietää kaikenlaisista asioista kaikkea sekä suunnitella ja pohtia millaista mikäkin tulee sitten joskus olemaan :)

Mutta, jospa nyt lopetan pohdintani taas tältä päivältä. Huomenna sitten taas lisää juttua! :D