Huomenta.

Tänään päätin herätessäni, että lähden käymään bussilla "keskustassa". Mietin sitten hetken, ja soitin Georgelle tulisiko hän mukaan! Hän suostui, ja sovimme että tapaamme kymmeneltä avaovella.
Heh, sain hänet siis nakitettua ekalle reissulleni, vähän vähemmän jännitystä omasta osaamisesta siis :)

Bussipysäkille käveli n.20min, se on vähän matkaa McDonaldsista eteenpäin. 855 bussilla pääsee kaupunkiin, ja hyppäsimme kyytiin. Kameran muistin ottaa mukaani tälle reissulle :)
Matka maksaa 2 yuania, ja sisään astuessa voi joko vilauttaa bussikorttia lukijassa (päästää piippauksen) tai sitten maksaa tasarahalla läpinäkyvään laatikkoon kuskin edessä. Mitään kuittia en saanut, mutta huomasin myöhemmin että kuskin vieressä on jotain pikku lappusia, ehkä sellainen pitäisi omatoimisesti napata mukaansa ohikulkumatkalla. Bussi oli hieno!
Siis, kuvittelin että bussit ovat jotain rämiä ja kyydissä saa pelätä hengensä edestä. Jouduin syömään ajatukseni, koska ne olivat sisältäkin todella siistejä. Ihan kuin Helsingin uudet bussit. Positiivinen yllätys kyllä :)

Puolisen tuntia köröttelyä, ja hyppäsimme kyydistä vähän ennen keskustaa. George opasti minut englanninkieliseen kirjakauppaan, jossa hän oli käynyt aikaisemmin. Ostin Tianjinin kartan (englanti+kiina). Jee, viimein pääsen lukemaan karttaa, ei tuosta Kiinankielisestä saisi kukaan selvää :D
Ei ollut kovin pahan hintainen, 8 yuan.
Sitten kulutin aikaa parikymmentä minuuttia klassikkokirjojen hyllyllä, ja mukaan tarttui kolme Jane Austenin kirjaa. "Emma", "Pride and Prejudice" (ihana!!), sekä "Persuasion".
Mietin hetken aikaa ostanko nuo, olivat n.20yuania kappale, mutta päätin sitten antaa mennä. Onpahan nyt lukemista, ja hyviä kirjoja, ja nyt sitten en muita ostakaan enää :)

Siitä sitten eteenpäin jollekin hienolle osalle kaupunkia, missä on paljon siirtomaatyylistä rakennelmaa. Olihan siellä nättejä tönöjä, ja kuviakin otin jonkin verran.
Lähdettiin 12 aikaan pois, koska Georgella alkoi tunti 14.00 ja halusi ehtiä sinne ajoissa. Bussipysäkin löytäminen kesti 30min, ja matka takaisin 30min.
Kaipa se sinne tunnilleen sitten ehti :)

Tulomatkalla kävin ostamassa bussikortin itselleni kojusta jonka George osoitti bussista käsin. Kaipa minä oikeanlaisen kortin sain, annoin 120yuania enkä osannut puhua yhtään. Myyjä kysyi "card?" ja minä vain nyökkäsin :D Ilmeisesti panttia 18yuan (George maksoi 15..?) Ja matkoja 102yuanilla. Eli kun matka on 2yuan, niin 51x saan reissata :)

Muuten, tuossa tutussa ruokakaupassa käydessäni sattui outoja. Minulla oli korissa ostoksia, niin se tuttu myyjä tuli hypistelemään niitä, otti yhden tuotteen siitä pois, ja sitten näytti toista.
Että älä ota tätä, ota ennemmin tuo toinen? Woot?
No, pidin sitten pääni ja ostin sen minkä koriin olin jo laittanutkin, pisti miettimään pitäisikö vaihtaa kauppaa :p

Tuloreissulla ostin nyt kampuksen portin vierestä sapuskaa :) Oli matkalla jo lopusta vähän nälkä, niin takaisintullessa mietin, että jos siinä on ruokakoju ja siinä asiakas/asiakkaita, niin ostan itsellenikin.
Ei paha hinta, 2 yuan ^^ Siinä kojulla oli 1 tyttö ennen minua.
Eli nainen kuumensi sellaisen vaalean valmiiksi paistetun taikinalätyn pannulla, sitten lättyyn kastiketta, jotain vihanneksia kastikkeessa ja porkkanaraastetta.
Päälle hän paistoi kananmunan ja nakin, sitten koreus kasaan ja pieneen pussiin = menoksi :)

Ihan maukasta tuo oli, täytti massun, edullista, ja jos en sairastu niin voin kokeilla toistekin.
Ei todellakaan pahan hintaista :) Lämmitin sitä mikrossa hetken aikaa toiveena käristää mahdolliset bakteerit :D Nyt tässä seuraavan vuorokauden aikana nähdään tulokset, oliko hyvää vai huonoa sapuskaa.
Mutta mietin että jos en nyt kokeile, niin milloin tulen syömään noita kojuruokia, syöhän niitä niin monet muutkin täällä.

BTW. Se opettaja, joka minun eilen piti viedä kaupungille, se nuori Englantilainen tyyppi. Hän lähti kai takaisin Englantiin.. Kuulin nimittäin Georgelta tänään, että joku nuori miesopettaja lähti takaisin ihan parin päivän oleskelun jälkeen. Varma en vielä tästä ole oliko juuri minun naapurini, mutta monet asiat kyllä selittyisivät tuolla lähdöllä. Kuten se, ettei tullut eilen kaupungille, ja se ettei ole käynyt kolkuttamassa ovelleni "anteeksipyyntöä". Kolkutin tänään hänen oveensa eikä vastausta. Kaipa se sitten lähti, yllättävää kyllä.. :p

Juupsista, eipä tässä taas muuta. Katselen karttaa ja herkuttelen kirjoillani ^^

Zai Jian! ♥