Joo, elikkäs mua huijattiin tänään urakalla.. :)

Tuli kaks tyttöä tuossa kahden aikaan vastaan kauppakadulla, ja ne sit pysäytti ja rupes kyselemään kaikkea. Opiskelijoita kuulemma ja haluavat harjoitella englantia, sit ne kysy että lähdenkö niiden kanssa teelle. Mietin sit hetken, et ei ne taidegalleriaan mua pyytäny, et voin tarkkailla vähän minne ne vie mua etten sit mene pahaan paikkaan, ja et olen ollu muutenkin niin epäluulonen nyt, et yritetään jospa ne ois vaikka ihan kivoja tyyppejä.
No, mä sanoin, et voittekin auttaa mua tinkimään, että pitäs löytää pyyhe ja kengät (lenkkarit). Ne sit lupas auttaa ja käytiin katselemassa kenkiä, kalliita tuntuu olevan, et halvimmat mihin olen törmänny oli 7,9e ja niistä ei saanu alennusta :/
No, sit ne ehdotti jossain vaiheessa, et mennäänkö nyt sille teelle. Kauheasti ne kyseli, tai oikeastaan vaan toinen niistä. Yritin sit kysellä niiltä kans kaikenlaista.
No, mentiin sit semmoselle teehuoneelle. Sit tuotiin lista eteen, ja ne ehdotti että otetaan semmonen teekippo, et jaetaan se hinta sitten kolmestaan. Ne tuntu musta aika kalliilta, ja sit valitsin sieltä semmosen mikä makso 120rmb, jotain kukkaisteetä. Sit juteltiin vähän aikaa, ja ne sit selitti et oisko sittenkin ollu joku pun-tee, tms, kuulemma joku laihdutustee ja tosi hyvänlaatuista. Sit mietin siinä hetken (daa) ja päätin et voidaanhan me vaihtaakin se. No, ne toi sen listan siihen sit, ja vaihdettiin se, minä idiootti en tarkistanu sitä hintaa kunnolla, mä luulin et se on 240rmb.
No, juotiin sitten teetä siinä. Ne toi semmosen kirkkaan pannun siihen mihin ne kaato aina lisää kuumaa vettä kun se oli puolillaan. Ne kerto et tän takia kiinalaiset tykkää teehuoneista, koska siellä saa istua vaikka koko päivän, ja ne vaan kaataa lisää teetä sitä mukaa kun tarvitsee. Lehdet oli semmosessä isossa siivilässä keskellä, ja se tee pysy tummana vaikka vettä lisättiin koko ajan. (kuulemma siitä tunnistaa hyvän teelaadun)

No, sit jossain vaiheessa rupes fiilikset tuntumaan siltä, et se kyselee vähän liikaa, ja ei oikein jaksanu enää innostua sen jutuista, lopetin sit teenjuonnin siinä samaan aikaan kun se hiljasempikin tyttö.
Ne muuten tilas jossain vaiheessa pähkinöitä pöytään, makso 100rmb!!! Mä sanoin että en halua niitä, mut menin sitten pahus yhden maistamaan.
No, laskun aika tuli, ja se oli 460rmb!
Siis voi helvetti. No, sit ne rupes puhumaan, et jaetaan se kolmeen osaan, ja mä olin silleen, että on aika helvetin kallista kyllä, että mitä tuohon nyt sit kuulu muka, ja että enhän mä syöny kun yhden pähkinän?
Ne näytti sit listasta, niin se hemmetin puong-tee vai mikälie, oli 360rmb pelkästään, plus pähkinät 100rmb :p
No, olin silleen, että fine, että mä maksan 120rmb nyt sitten. Niin se toinen tyttö sit selitti, että etkö vois maksaa pähkinöistäkin, että kun tuo on niin iso summa. No, maksoin 150rmb.
Paitsi sitten se puhelias tyttö vinkas, ettei sillä ole enää rahaa ja maksatti mulla vielä 30rmb siihen.
Nyt kun mietin niin maksoin ihan älyttömästi, ei niille toisille jääny kun 140rmb maksettavaa, ja varmaan oli teehuonetäti niiden kaveri et ne saa niitäkin sit takas tai jotain.
18e parista teekupista ja pähkinöistä!?
Pyysin pähkinät mukaan by the way.

Hoh, no, sit sanoin kun lähdettiin, varsin pahastuneena, että "now you are really going to help me find the towels :p"
Löytyhän niitä sit vähän ajan kiertelyn perästä, ja ensin olin ostamassa yhtä isoa ja yhtä pientä, yhteishinta ois ollu n.62rmb. Mut sit mietin et en tykänny pyyhkeen väristä ja tuntu kauheen kalliilta 5,10e (pikkunen noin 1,10e), niin sit kävinkin sanomassa et otan vaan kaks pientä. Saa nähdä miten onnistuu kuivaaminen kahdella pienellä, mut ärsytti niin paljon tuo rahanmeno et pakko säästää jossain.
Mulla on menny tosi paljon rahaa täällä nyt, et ei täällä kauhean halpaa ole, ainakaan keskustassa siis.

En oikeesti kyllä luota enää keneenkään täällä, varsinkaan jos ne puhuu paljon tai kutsuu teelle. Tai sitten mä valitsen paikan ja mennään paikalliseen mäkkiin 1 yuanin teelle :D

Kävin KFC´ssä. Oli vähän pettymys se ruoka, ja vettä ei saanu ruokajuomaksi ollenkaan :o Otin sit teetä, ja sekin tuotiin ihan tajuttoman kuumana :D
Täällä kun "tee" monesti tarkottaa sellasta kylmää sokeroitua juttua minkä sain huomata kun tilasin manikyyrissä punasta teetä.

Eli, tilasin jonkunlaisen hampurilaisen ja sit ranskalaiset ja sen teen. Tee oli ihan tajuttoman kuumaa, mä ehdin syödä melkein kaiken ennenkun se jäähty semmoseen tilaan et pystyin puhaltelemalla melkein juomaan sitä :p Niin hampurilaisen sisällä, siis pihvissä, oli maissia, porkkanaa ja herneitä. Ja siellä oli pikkusen kanaa jauhettuna ja sit leivitetty. Outoa :D
Oli oikeesti sellanen wtf olo kun purasin sitä hampurilaista ja katoin sisälle :D lol.
Ketsuppi maistu oudolta, en tiedä oisko siinä enemmän sokeria + laimeampaa tai jotain. Ateria 2e, aika kallista, mc edullisempi ja parempi sapuska.
Sieltä KFC´stä saa siis hampurilaisia, chicken wingsejä, koipia jne, ja sit on semmonen "herkkuboksi" semmonen iso laari mikä on täynnä erilaisia, jotain palleroitakin tais olla siinä.
Joo, ja täällä noi tykkää syödä maissia, mcdonaldsissakin voi valita ranskalaisten tilalle maissia purkin :D
Ja sit saa ihan maissintähkiä mitä näin jonkun natustavan tuolla :P
Yleensä niillä on englanninkielinen menu, ja sit vaan osotan siitä mitä haluan ja ne tekee sen mulle.

Tuossa ennen niitä tytsyjä kävin ostamassa sonyn kuulokkeet joissa on se puhumisnappi. Lähtöhinta tais olla 24e, niin maksoin niistä sit 14e. Jäi vähän semmonen olo, et tulikohan hyvä hinta sittenkään, koska se niin helpolla laski sen.. Ja, tuotteessa ei ollu hintaa, vaan se heitti sen päästään = tyhmä länsimaalainen, annetaan sille korkea lähtöhinta.
Mut ihan hyvälaatusilta noi vaikuttaa, tunnustelin kaupassa kovasti ja rpäläsin johtoja niinkun muka jotain osaisin sanoa niistä :D
Lähinnä siis tarkistin ettei tunnu hepposelta, ja sit et johdot menee mun koneeseen. Kyl noista ihan ok kuuluu, ja on tukevan tuntuset. Mut en tiedä onkohan "aidot" sonyn kuulokkeet. Malli CD-2688M.V
Joo, ja sit maksoin 2e kynästä ja paperivihkosta, aika kallista sanoisin..
Mut olen tässä kaksi päivää kierrelly ja viimenen kauppa missä kävin tänään niin sieltä vasta löysin kynän ja sit kysymällä sain paperia. Pyys 25 niin maksoin sit 20 :p
Kivan näkönen hiustenkuivaaja löyty 11e, en ole varma ostanko, tais olla joku ihan merkki ja se oli elektroniikkaosastolla, et saattais toimiakin.
Kartan sain receptionista (tiskiltä?) 80snt! Jee, edes Yksi hyvä ostos tänään!

Mulle tuli taas jotain 5 muovipussia tämän päivän reissulta. Kaupassakin annetaan kaksi pussia, ekaan ostokset ja toinen siihen vielä päälle et jos eka pettäskin.
Ei ihme et saasteista ja öljy rupeaa loppumaan kun täällä kulutetaan ihan helvetisti pusseja.

Käveltyä tuli tänään 9000 askelta, mikä on 1000 vähemmän mitä päivässä pitäis. Mut ihan hyvällä polulla ollaan jos kävelen sen verran joka päivä.
Kartan sain onneksi ^^ Pitää tänään tutkailla sitä jos vaikka huomenna lähden aikaseen taapertamaan nähtävyyttä katsomaan :) Kartan mukaan se on ihan parin kadun päässä, mut saa nähdä miten hyvin sinne sit osaa.

Täällä tosiaan jos kysyy tietä, niin kukaan ei sano ettei tiedä, kaikki vaan antaa oman mielipiteensä vaikkei mitään tietäskään. Eli uskot jokaista niin et ikinä pääse perille :p

Poliiseilta ehkä jos kysyy niin sit voi tulla oikeampaa vastausta. Poliiseja ja vartijoita tuntuu olevan aika paljonkin siellä täällä, ja illemmalla kaikkiin kauppoihin ilmestyy ovenavaajat.

Kaikkialla on kamalasti työntekijöitä, et sielläkin kfc´ssä oli jotain 3 ihmistä semmosella pienellä alueella missä söin, ja niiden ainut homma oli viedä roskat pöydästä ja sit luututa se pöytä. Siinä ne kyttäs et kuka lähtee ja kuka ehtii keräämään roskia. :p
Mäkin kun nousin niin pöydän vieressä oli jo tyttö ottamassa roskia talteen :D

Köyhiä ihmisiä näkyy täälläkin keskustassa, olen nähny monta pyöräilijää jotka kuljettaa hirmusta lastia jotain metalliputkia jonnekin. Vaikuttais joltain kierrätysmetallilta. Sit näin tänään semmosen miehen joka kuljetti kahta valtavaa rääsysäkkiä mukanaan. En viittiny kuvata kun rakennuksia :p

Kuulemma ei ole hirveen tavallista et jos on hinta merkitty, et sais alennusta tuotteista, et kai mulla on käyny tuuri ekoina päivinä tai sit ne on vaan ollu huijaushintoja ja myyjät epätoivosia.
Eilisessä kauppakeskuksessa törmäsin sellaseen peliosastoon, siis liiketila täynnä kaikenlaisia pelattavia pelejä. Siellä veti älyttömän hyvin veti tyttö ja poika sellasessa tanssipelissä :D

Siis ihan uskomattoman nopeasti ne taputteli jalkojaan niihin alustoihin, kun piti liikkua niin et täpäyttää aina niitä ruudussa viliseviä nuolia tai juttuja jaloillaan.Olen huono selittämään.

Siihen tuli muitakin ihmisiä sit katsomaan niitä, ja oli kyllä ihan hassua, varmaan harjotelleet kovasti :D

Joo, vielä ei ole kukaan tullu tonkimaan ostoskoria tai mitään, onneks. Ostin muuten veitsen tänään :D Siis sellasen millä voin kuoria noita mun hedelmiä, jää kohta omput syömättä kun en halua kuorineen syödä niitä.

Sitä madonnan suosimaa eviania saa täältä ruokakaupoista myös, lollero kun se maksaa 10x enemmän kun noi normaalit vesipullot, eikun sata kertaa!

Iso 1,5l pullo puhdistettua makso 5 yuan, eli 50snt, niin evian maksaa 0,5l pullo 28yuan, eli 2,80

No ei toi nyt ihan sata kertaa kalliimpi ole, mut lähellä.

Hypistelin tänään pitkähihasta joka makso 29yuan, taidan huomenna mennä mallaamispaidan kans katsomaan sitä ja ostan sen sit. Ei antaneet kokeilla vaikka siellä oli sovituskoppi? :o

Joo, ilotulitusta kuuluu koko ajan iltasin. Nytkin paukkuu tuolla ulkona, kauempana tosin kun tässä vieressä. Kaveri sano että täällä olis yks tietty paikka missä saa ampua, et muuten on kielletty kaupungeissa se. Mut kun tultiin sen kotiin kauppareissulta niin kyl siellä asunnon vieressäkin paukuteltiin pikkupommeja.

Siellä on kuvia semmosista pikkuököistä, pörrösiä leluja kaupan edessä, niin ne tanssii ihan hulluna livenä :D Ihan tajuttoman ihania, ne niinkun heiluttaa päätä ja käsiä ja on tosi kivoja :)

Lelut on tosi edullisia minusta täällä, et parilla eurolla saa semmosia lentäviä härveleitä millä voi sitten kiusata ihmisiä tuolla kauppojen ulkopuolella :D

Tänään muuten näky tosissaan vähän taivasta, semmonen pieni sinertävä pilkahdus ja aurinko paisto vähäsen.

Mutta päivä 3 kuittaa, huomiseen