Aamulla nousin ylös kahdeksalta, Zhaon piti tulla 11 aikaan.

Aamupuuhailtuani pakkasin sitten loputkin tavarat, perjantaina heittelin suurimman osan jo matkalaukkuihin ettei lauantaina tule kiire.

Tarkistin huoneen varmaan kymmeneen kertaan, että onko jääny mitään :D Nostin yhä uudestaan ja uudestaan tyynyä ja katoin oisko siellä sittenkin jotain alla, siirsin sänkyä jne. 20vaille 10 olin jo ihan valmis. Tuntu etten jaksa istua siellä kun hävitän vaan jonkun tavaran siinä tylsyyttäni, niin lähdin sitten huoneestani matkalaukkujen kanssa alakertaan. Kirjauduin ulos siinä, ja sain takas 100yuan, se oli pantti minkä ne ekana päivänä multa velotti. Sitten sain pyykit takas, jätin eilen 12 aikaan sinne kassin, ihan sillä ajatuksella et jos ei heti onnistu Tianjinissa pyykinpesu, niin eipähän lopu sukat ja muut vaatteet kesken.

Muistelin et hostellilla oli joku “matkalaukkuhuone”, niin kysyin sitten sitä. Käytiin respan tytön kanssa roudaamassa mun laukut sinne, ja lähdin siitä sitten syömään hostellin ravintolaan.

Kävin syömässä sit hostellin ravintolassa, ja otin American Breakfastin, ihan pitkää päivää silmällä pitäen :)

Törmäsin sitten Zhaota aulassa odotellessani kivaan tyttöön Irlannista, Diana. Tosi mukava tyttö, juteltiin sen kanssa sitten yli puoli tuntia siinä, siihen saakka et lähdin ulos etsimään Zhaota. Harmittelin sit lähtiessä sitä et ei tutustunu siihen aiemmin, mutta molemmat oltiin kuitenkin lähdössä siitä pois kohta joka tapauksessa. Päivä alkoi kuitenkin tosi mukavasti, ja se juttutuokio oli tosi kiva, mukaviakin ihmisiä on täällä maailmassa :)

Kerrattiin siinä nuorison tatuointikulttuuria ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä. Diana kertoi "hauskan" tempun, minkä sen veli oli tehnyt veljelle.. Isoveli oli siis pikkuveljen synttäreinä juottanu pikkuveljen känniin, aamulla kun pikkuveli herää, kaulan ympäri menee tatuointi, jossa sitten toisen korvan kohdalla sakset, ja sanat “leikkaa tästä”.

Kuulemma ison mielestä helvetin hauska juttu, mut ollu vähän harmia pikkuveljelle kun joutunu peittelemään sitä joka työhaastattelussa ja vastaavassa.. Kuulosti aika kamalalta tempulta minusta toi, irlantilaista huumoria? :D

No, Zhao soitti mulle kesken sen tytön kanssa juttelun. Se soitti jotain, et se on nyt siellä, ja tulee alas tai jotain. Sit mä juttelin siinä vielä 5min sille Dianalle ja sit rupesin miettimään, et mites se ei ole tässä sisällä jo, et mitäköhän se oikeasti sano mulle?

No, soitin Zhaolle, ja se olikin käskeny Minut sinne ulos! Ääks.

No, sit kipitin sinne ulos ja siellähän se oli vastassa, autto matkalaukut ja kuskattiin niitä sinne pääkadun suuntaan.Sillä oli kuljettaja, ja sit lastattiin mun tavarat sinne takakonttiin.

No, sit matkaan. Zhao sano, että poimitaan matkalla Amerikkalainen opettaja lentokentältä, että eihän minua haittaa pikku koukkaus. Se kysy kans, että olenko syöny, ja vastasin, että söin just ison aamupalan.

No, ajeltiin siinä ulospäin Beijingistä jonkun matkaa, ja sitten ne haluskin käydä syömässä siinä ennen lentokentälle menoa. Sano että hyvin on aikaa tässä, että käytetään kuskia syömässä.

No, sit mentiin johonkin “kuulemma” kuuluisaan ravintolaan, ja ne tilas siellä sitä Beijing Roasted Duck vai miten se sanotaan. Mutta sitä Beijingin kuuluisaa sapuskaa. Se ravintola oli semmosella “minun mielestä” slummialueella, mut sit kun sinne meni sisälle niin siellä olikin tosi nättiä ja hienoa. Siellä oli semmosia tekopuita, joissa sitten hienot tekolehdet ja se koko ravintola tuntu semmoselta “vehreältä”. Sit seinillä oli oikeita kasveja, semmosta mikä tekee koko seinän levyset kasvustot jos sille antaa tilaa, ja sillä kasvilla oli tosiaan ihan tajuttoman pitkä seinämä jo valloitettuna. Nättiä.

Ne sitten tilas siellä vaikka mitä, ja vaikka kovasti vastustelin niin mullekin tilattiin keittoa ja muuta, ja sit ne sano että turha ujostella, että olen vieras täällä ja he haluaa kestitä. Ja sit ne toi teetä siihen, Zhao tilas, auttaa kuulemma mun tautiin kun juo kuumaa juomaa (pyysin siis pelkkää vettä :D, aika tuntematon käsite täällä Kiinassa, se on teetä tai ei mitään :D)

Kohta pöytään tuli sitä ankkaa, ja semmosia tosi ohuita taikinalevyjä. Eli lautaselle otettiin ensin sellainen ohut pieni taikinalätty, joka oli siis paistettu kuitenkin. Sitten sille levylle otettiin ankkaa, sit ankan nahkaa, sit kastiketta ja kasviksia. Valittavia kasviksia oli kurkku ja kiinansipuli. Sit se käärittiin kasaan se pyöreä levy, semmoseksi rullaksi, ja sit haukattiin. Se oli yllättävän hyvää, tykkäsin siitä.

Otin monen monta kertaa uudestaan sitä ankkaa, ja se nahkakin oli tosi maittavaa, semmosta rapeaa ja käristettyä, just hyvää vaikka olinkin ensin epäluulonen :)

Siihen tuli sitten vaikka mitä muutakin, hirmusesti ne täällä tilaa ruokaa? Ei suomalaiset ikinä tilais noin paljoa ruokaa, koska mitä olen noilla ruokailuilla nyt käynyt, niin kaikista jää tosi paljon ruokaa yli. Sitäkin keittoa mitä ne mulle tilas, niin minä olin ainut joka sitä otti, ja kun otin semmosen pienen kipollisen parin litran astiasta, niin .. :D Mitä ne sit tekee niille, lämmittää ja tuo seuraavalle asiakkaalle saman keiton? :D

Sit siinä pöydässä oli jotain lammaspalleroita, maistoin yhden tai kaksi, en ole varma. Kahdenlaista keittoa, molempia otin.

Kävin muuten vessassa ennenkun ruoat tuli. No, menin sisälle vessaan. Ou shit, reikä lattiassa :D

No, eipä siinä oikein muu auttanu kun kokeilla sitä :D

Olihan toi kokemus, ja kaipa siihen vaan nyt pitää tottua, varsinkin kun täällä Tianjinissa on niitä reikävessoja vähän enemmän kun tuolla pääkaupungissa :p

Sai siellä onneks paperia käyttää, vesimahdollisuutta en oikein edes huomannu siinä, ja kädet sai kans pestä sit semmosessa “eteisessä”. Täällä siis vessapaperi laitetaan vessassa olevaan roskikseen, ei saa vetää alas niitä papereita kun nää viemärit tukkiutus muuten.

Ruoka oli ihan hyvää, vaikka mä olenkin tämmönen epäluulonen ja vähän pelotti maistaa asioita, mutta tykkäsin kyllä.

Otin sit lähtiessä kuvia ravintolasta, kun en tullessa kehdannu alkaa räpsimään. Tuntu paremmalta idealta et kun on jo muutenkin lähdössä niin sit räpsii, eipähän tarvitse häätää minua ulos enää kun olen jo menossa.

No, sit ajettiin siitä lentokentälle. Siellä oli 13.50 sen opettajan kone laskeutunu, ja tultiin joskus 14.15 siihen missä niitä ihmisiä yleensä nimikyltein yritetään saada omien porukkojensa luo. Siis ne koneesta tulevat kävelee ohi ja sit heilutellaan kylttiä.

Zhao anto mullekin paperin, missä oli sen opettajan nimi, ja sit mentiin eri paikoille odottelemaan sitä opettajaa.

Sitten joskus, 5 vaille 3, rupes tuntumaan et se on varmaan menny ohi, tai sitten tullu ennen meitä ja jääny jonnekin odottelemaan. Zhao yritti etsiä sitä sieltä joka paikasta ja kyseli jostain infopisteen tapasestakin sitä. Täällä ei kuulutukset taida olla yleisiä kun semmosta eivät tehneet?

No, sit alko olla ongelma, kun tällä opella ei ole kännykkää ja se pitäs nyt vaan löytyä sieltä kentältä et saadaan se mukaan, mut ei näy missään.

Sit juoksenneltiin niiden lappujen kanssa ympäri kenttää ja yritettiin ohikulkijoille vilautella niitä, että jos joku niistä olis se George. Sit joskus 10 yli 3, joku tyyppi pysäytti meidät, ja sano että häntä me etsitään. Jee, viimein :D

No, onneks se löyty, se olikin vasta 10vaille päässy siitä, ja oli sit parikymmentä minuuttia odotellu ja kuulemma ollu vähän hädissäänkin jo, et mitäs nyt.

Juttelin sit sen kanssa siinä vähäsen, kerroin et olen vaihto-oppilas ja mut otettiin kyytiin keskustasta, sit kerroin et olen Suomesta ja kaikkea tommosta.

Se istu sit mun kanssa takapenkille, ja pikkuhiljaa sit juteltiin siinä. Se on Kanadalainen eikä Amerikkalainen! Onneks nuo on kovia juttelemaan, tuli mukava olo kun sen kanssa sai aika vapaasti keskustella ja se tuntu olevan kiinnostunu vaikka sille höpis mitä.

Se kertoili kovasti tarinoita, et se on ollu Koreassa opettamassa 1,5v ja nyt sitten päätti kokeilla Kiinaa. Vuoden pesti siis täällä Hebeissä.

Mukava matka oli, kesti tosiaan yli 2 tuntia ajaa tänne Tianjiniin, ja oikeastaan koko aika me juteltiin sen Georgen kanssa siinä millon mistäkin. Oli semmonen kiva matkafiilis. :)

Niin, tultiin tänne kampusalueelle sitten sillä kyydillä. Oliko sen kuskin nimi Liu tai jotain, se ja Zhao istu etupenkillä ja mä ja George takana.

Ajettiin tänne kampusalueen sisälle tommosista porteista, ja sit täällä peremmällä oli hienoja asuntoja mihin se George majottuu. Se sitten ulostautu Zhaon kanssa kyydistä ja ne otti sen matkalaukut ulos. Moikkailin siinä ja jäin autoon istumaan, ajattelin et mut kuskataan sitten sinne missä minä asun, ulkolaisten asuntolaan.

No, vähän aikaa sain istua, ja sit Zhao sano, että tule vaan sinäkin ulos, olin ihan että wtf, mutta tottelin, ja ajattelin et siinä menee varmaan sen aikaa saattaa se George tänne et munkin on parempi kierrellä mukana.

Ällistys oli sit suuri kun vähän aikaa palloiltuani auton edessä, kuski jättikin mun tavarat siihen ja ajo pois, sitten se Zhao tuli jonkun naisen kanssa, ja sano että viedään sunkin laukut sisälle. Mietin et varmaan, enhän mä tuossa voi asua! Mietin siinä rappusia kiivetessä, että mikä moka niillä on nyt tullu, et täähän on varmasti ihan törkeen hieno paikka, että en mä kuulu tänne kun johonkin pienempään murjuun.

Sit päästiin sisälle, ja varmaan suu loksahti auki tuosta ekasta näystä. Siis, iso huone, keittiö, keittiössä mikro, keittolevy, joku vesihommeli, jääkaappi, televisio, sohva ruokapöytä ja tuolit. Sit siitä oikealle oli pieni käytävä, käytävässä oma kylpyhuone. Siellä pesukone, vessanpönttö, suihku, sit toiseen huoneeseen, valtava sänky ja hieno sisustus, sit oli vielä yks pienempi huone, jossa tietokone ja sänky.

Olin ihan kauhuissani, että mikä juttu, että enhän mä voi asua täällä kun tää on varmasti niin kallis. Sit Zhao selitti, että opiskelijoiden asuntola on suljettu nyt, ja se avataan vasta kolmen viikon päästä, että sen ajan asun nyt sitten tässä. Että muita asuntoja ei ole edes saatavilla kuin tämä.

Piti moneen kertaan varmistaa, että miten pitkään se asuntola on kiinni, ja miten kauan mä tässä asunkaan. Vuokrasta olin huolissani, mutta Zhao sano, että ei tämän pitäs olla kovin kallis, että sovin siitä jonkun herra.x´n kanssa, jonka nimeä en nyt muista.

Mä pyrin juonittelemaan tän niin, että saisin asua tässä samalla hinnalla kun asuntolassa, koska siihenhän mä olin muuttamassa enkä tähän. Ei mulla kauheita muutenkaan ole vara maksaa, et todellakaan en olis tarvinnu näin valtavaa kämppää :P


No, sit ne jätti mut tänne, se nainen joka tuli mukana on ilmeisesti “talkkarin” asemassa, ja se laitto mulle lämmittimen “keittiöhuoneeseen puhaltamaan, ja näytti miten tommonen kuumapuhallin makkarissa toimii.
Jäin sit yksin tavaroideni kanssa, ja Zhao huikkas lähtiessään että 17.30 se noutaa meidät Georgen kanssa illalliselle. Et semmonen vähän päälle tunti oli aikaa vähän järjestää ajatuksiaan ja muuta semmosta.


Ensitöikseni testasin, yllätys yllätys, nettiä.
Tietokone ei ainakaan toiminut, siihen näyttöön ei tullut muuta kuvaa, kun "not connected". Okei, no, tökkäsin sitten nettipiuhan läppäriin, ei mitään.. Eli ei nettiä, wuhuu...

Puoli 6 se Zhao tuli tuohon pihalle ja hälytteli summerilla minuakin alas.
Sit käveltiin sinne sisäkoululle päin vähän matkaa, ja mentiin rakennukseen sisälle. Se Zhao sano, että samassa rakennuksessa on ulkolaisten vaihtareiden asumukset, että sinne kait sitten muutan kunhan niihin pääsee sisälle. Sit mentiin siellä sijaitsevaan ruokalaan, joka oli aika fiinin näkönen. Syy selvisi kun istuttiin, Zhao kerto, että se on opettajien ruokala, että minun pitää sitten ruokani käydä hakemassa rakennuksesta joka on kauempana eikä ole vielä auki.

Täällä ei tosiaan oppilaat ole samassa asemassa opettajien kanssa, vähän aikaa varmaan kestää tottua tähän "arvojärjestykseen", että sori, sun ravintolas on tuolla toisessa päässä kampusta :D

No, istuttiin sit alas ja Zhao alko tilailemaan kaikenlaista siinä. Ei se paljoa kyselly, muuta kun et pidetäänkö tulisesta. George piti, mutta minä en. Sanoin sitten, että voin kyllä syödä ihan mitä pöytään tuodaan, että ei minun takia tartte tilata mitään “ei tulista”.

Ensimmäinen annos oli kylmää ruokaa, siinä oli semmosta ruskeaa jotain, niinkun läpinäkyviä vähän käpristyneitä lehtiä kirkkaanruskeassa kastikkeessa, sit jotain persiljaa siellä välissä. Se kastike oli semmosta missä oli viinietikkaa, et se maistu vähän jännälle.

Mä otin viimesenä sitä ruokaa aina, ja ihmettelin et miten kuuluu hirmusia narskauksia noiden toisten suusta kun ne syö sitä. Sit maistoin itsekin, ja se oli aika outo kokemus. Semmonen vähän niljakas, liukas osittain kova syötävä. Vähän niinkun se kova osa olis puolikypsää pastaa, semmonen tunne hampaissa.

Tuo siis oli Meduusaa!!! Maku oli ihan ok, mutta ei se ollu semmonen että tilaisin sitä itselleni ikinä ravintolassa.

Seuraava ruokalaji oli onneksi lämmin (tykkään lämpimästä enemmän..)

Se oli kurkkua ja katkarapuja. Maistoin ensin vähän, ja se oli hyvää niin otin sitten lisää sitä lautaselleni. Teetä juotiin koko aterian ajan, ja sitä mä hörpinkin ahkerasti kun en tienny millon saan taas kuumaa juomaa seuraavan kerran.

No, mulle tuli siinä aika alkuvaiheessa semmonen pieni ylläri katkaravun vierestä. Siihen oli tarttunu joku iso ötökkä! Semmonen vaalea koukkujalkainen hirviö, oli semmosen ison katkaravun kokoinen siis, ja kauhistutti minua. Mietin siinä ruokaillessa, pidin sitä vähän lautasen sivussa, et mähän voisin ottaa sen suuhuni ja sit muka “niistää” ja sylkästä sen samalla pois. Kaikenlaista kävi mielessä, kun en mitenkään kehdannut jättää sitä lautasellekaan, että sori, teidän ruoka ei kelpaa mulle. Mä sitten kuitenkin jossain vaiheessa ajattelin, et parhaiten pääsen eroon siitä tilanteesta kun vaan syön sen, iiks :p

No, sit tungin sen hirviön suuhuni ja join teetä päälle, pureskellessa yritin olla ajattelematta että se on ötökkä, mutta eipä toi onnistunu. Se oli semmonen rapsakka :p

Aika pieni loppujen lopuksi kyllä, ONNEKSI, mutta voinpahan nyt sanoa että olen syöny karmaisevan ötökän täällä :p Yök.

Mietin tosiaan, että enhän mä nyt kehtaa kysyä, että sori, onko tämäkin syötävää? Ollaan hienossa ravintolassa ja se Zhaokin tilas parhaimpia sapuskoja, sit kyselen että pitääkös tämäkin syödä..

Sitten pöytään tuli semmosia isoja vihanneksia ja päällä oli sieniä.
Se oli ihan ok, mutta en tilais itselleni, samoin kun se katkarapu+kurkkuhomma.

Pöytään tuli vielä tulista keittoa, ja sit semmosta possua “viipaleina”, ja sitten semmosia “pannukakkuja”. Ne oli periaatteessa vaan taikinaan tehtyjä, öljyssä paistettuja paksuja lättyjä. Aika mauttomia yksinään, mutta sen keiton kanssa oli ihan maukasta.

Tulinen keitto lämmitti kivasti, se oli ihan kiva kun söi semmosen pannukakun kanssa sitä keittoa. Possua otin yhden paksun viipaleen, ja siitä olikin puolet luuta. Ihan ok makuista, vähän niinkun joulukinkku, mutta tosi mausteista ja semmosta vähän “vetistä” se liha.

Kaiken kaikkiaan ihan ok ateria, kerralla vaan kamalasti outoja makuja, et varmaan pari kertaa pitäs kaikkea maistella ennenkun voi oikeasti sanoa et mistä tykkää ja mistä ei. Mitään tuommosta en siis ole aikaisemmin maistanut.

Se Zhao makso aterian ja lähdettiin sitten ulos, mentiin koulun porteista ja lähdettiin kävelemään oikeanpuolimmaista tietä.

Tässä vaiheessa oli kello jotain 7, ja aika pimeää. Käveltiin joku 10-15min, ja siellä oli hurja saastepilvi. Eli kun oli autotie, niin siinä näky selkeästi semmonen harmaa pilvi autojen yläpuolella, ja joku 3m ylöspäin, se sitten vaihtu kirkkaampaan ilmaan. Eli ekat 3m saastetta ja sit kirkasta ilmaa. Tai no kirkasta.

Käytiin eka pikkukaupassa, ja kun rupesin lastaamaan itelleni sieltä ruokaa, niin sit Zhao sano, että laske ne vaan pois, että käydään toisessa kaupassa. Olin sitten, että jaa, no ei sitten, ostan sieltä sit nää ja vein ne takas hyllyyn. Siinäkin tuli semmonen pieni kommunikaatiokatkos, mä olisin kuulemma voinu ostaa ne sieltä, mut Zhao vaan ajatteli et toisessa kaupassa on ehkä halvempi hinta ja parempi valoikoima.

Käännyttiin sen pikkukaupan kohdalta oikealla kadulle, jossa oli KFC ja McDonalds peremmällä. Mäkin ohi ja siellä kauempana oli sitten semmonen “isompi” kauppa. Se oli ehkä jonkun ABC´n kaupan kokonen, eli semmonen minimarket. Siellä oli aika paljon kaikkea, mä ostin ananashilloa 2,9yuan, palasaippuaa 2,3yuan, varvassukat 6,8yuan, sit jotain mehua ja nuudelipurkin ja jotain pientä. Joo, ja yksittäispakattuja mandariineja (hullua)..

Hinnat oli tosi edulliset, että Beijingissä nuo tuotteet makso 2-3x enemmän mitä täällä, mä sain tosiaan pienellä rahalla, 48yuan kaksi kassillista tavaraa ja varvassukatkin.

Zhao otti sitten taksin siitä kaupan ovelta, ja mentiin koululle takaisin. Se taksi ajo tänne sisäpihaan porteista, ja ihan ovelle saakka :o

Matka makso 8yuan ja Zhao maksoi... (olisko 1,5km tai jotain?)

No, tulin sitten tänne asuntoon, ja laittelin vähän tavaroita pöydälle. George soitti mulle jossain vaiheessa (4-numeroiset numerot, kai vähän niinkun hostellissa tai jossain, sisäinen linja?) ja sano, että se ei saa myöskään nettiä toimimaan, että vika on siinä et yhteys on jotenkin salattu, tai estetty palomuurilla tai jotain.

Mulla on tässä tarkotus kokeilla vielä omalla johdolla saanko toimimaan, et onko vika tuossa johdossa vai missä sit. Mutta, se lauantaista, erittäin tyhjentävä stoori :D