Elikkäs, nyt tuossa edellisessä postauksessa kerroinkin jättisuuresta vuokrasta, ja tilanteesta, että asuntola ei ole edes auki :p
Keskiviikkona Wei (ilmeisesti kv-toimiston jehu) kävi näyttämässä kansainvälisten opiskelijoiden hotellin, ja TYHJÄN asuntolan.. Hotelli oli ihan hieno, siellä oli oma wc+suihku, kaksi sänkyä ja televisio. Se maksaa 10e/yö, ja jos saa kämppiksen, niin oliko 5-6e/yö molemmilta.
Asuntola oli järkytys. Siis, se oli aivan täydellisen tyhjä. Ovi sinne oli kiinni metalliketjulla ja riippulukolla,  ja kun menimme sisälle, oli siellä ainoastaan tyhjiä huoneita. Mitään ei siis ole vielä asennettu paikoilleen, ja paikka aivan täysin kalusteetta.
Huoneet olivat pieniä, ja sinne tulee kuulemma kaksi sänkyä (en tiedä miten mahtuvat).
Homma siis aivan kesken vielä, olin todella pettynyt ettei tästä kerrottu etukäteen.

No, tämän jälkeen Wei saattoi minut asunnolleni, ja yritin siinä pienellä äänellä piipittää, että tilanne ei ole lainkaan hyvä. Että minulle ei kerrottu asuntolan tilanteesta, ja nyt sitten on vain kalliita vaihtoehtoja. Eihän piipitystäni voinut ottaa tosissaan, enkä oikein saanut sanojakaan suustani vaikka mielessä pyöri jos jonkinlaista vastaväitettä ja syytä miksi minun kuuluu saada jotakin.

Tästä sitten hieman masentuneena menin asuntooni ja pohdin tilannetta. Soitin jonnekin vuokranvälityspaikkaan, ja sain kuulla että 4-5kuukaudeksi kukaan ei halua vuokrata asuntoaan. Sopimus pitäisi tehdä vuodeksi. Ok..
Sitten soitin hostelliin, jonka löysin netistä, hinta 7,44e/yö. Avokki antoi vinkin, että kannattaa soittaa ja kysyä tarjousta jos menen sinne asumaan kokonaiseksi kuukaudeksi. Ensin sain puhelimessa alennuksen 7,20e/yö, ja jätin respan tytölle käskyn kysyä asiaa johtajalta.
Pari tuntia myöhemmin minulle soitettiin, ja hinta laski 5,2e/yö! Uskomatonta :D
Sovittiin, että ilmoitan myöhemmin tilanteesta milloin olisin tulossa/otanko huonetta.

No. Juttelin sitten siinä iltapäivällä erään Suomalaisen tytön kanssa, jonka tapasin hostellissa (mainitsin hänet aikaisemmin) Hän on työharjoittelussa Shanghain lähistöllä, ja kysyin sitten häneltä tuosta kasvoasiasta. En nimittäin tiedä, kuinka pitkälle voin vaatimuksissani mennä ennenkuin tulee tämä vastaan. Hän kertoi, että tässä tapauksessa kasvot menetettäisiin ainoastaan, jos menisin suoraan rehtorin puheille, keskustelematta tilanteesta ensin alempien virkaihmisten kanssa.
Jippei, tästä sitten rohkaistuneena, päätin vaatia sitä mikä minulle mielestäni kuuluu!

Soitin Weille kansainväliseen toimistoon, ja tein hänelle selväksi, että tilanne ei ole hyväksyttävä. Minulle ei kerrottu dormin tilanteesta ennen Kiinaan saapumistani, ja vielä tälle viikolle saakka luulin asuntolaan pääseväni. Nyt tarjotaan vain kalliita vaihtoehtoja, ja kerroin, että heillä on velvollisuus tarjota minulle tilalle muuta asuntoa samaan hintaan mitä dormitorysta maksaisin!
Unohdin mainita, että Suomen kouluni olisi tilanteesta hyvin pettynyt, ja että turvallisuuteni voisi olla uhattuna mikäli joutuisin muuttamaan kaupunkiin! (nämä olivat ne tärkeimmät pointit, ja tietysti unohdin ne)
Wei lupasi neuvotella asiasta, ja ilmoittaa päätöksestä minulle huomenna.
Huh että on hankalaa pitää puoliaan! Ääni oikein tärisi, kun olin niin hermostunut, mutta sain onneksi pidettyä ääneni tasaisena ja virallisena, ja minut otettiinkin tällä kertaa vakavissaan.
(mitä ei tapahtunut aamulla, olin jokseenkin tunnepitoisessa tilassa silloin nähtyäni asuntolan ja hotellin)

Phuh, että oli homma, mietin siinä illalla jälkeenpäin oliko se nyt niin hyvä idea, varsinkin kun en ole saanut passiani vielä takaisin :D Mutta tehty mikä tehty, jos siitä jotakin hyvää seuraa niin antaa tulla vain.
Minusta kun kuitenkin on koulun velvollisuus huolehtia minun hyvinvoinnistani, ja siitä, että koen olevani täällä hyvissä käsissä, eikä että minun pitää itse järjestää itselleni asuntoa keskustasta, vain koska koulu pyytää ylihintaa ja valehtelee asuntolan aukeamisesta..

Pesin muuten pyykkiä! Vitsi mikä pyykinpesukone oikeasti :D
Kansi ei siis ole mitenkään "turvalukittu", vaan sitä sai aukoa ja sulkea ihan mielensä mukaan vaikka siellä olisi ollut mikä ohjelma menossa.
Pesu tapahtui niin, että rumpu liikkui ensin 1/4 kierrosta vasemmalle, ja sitten 1/4 kierrosta oikealle :D
Nyt kun tänään katselin pyykkiäni, niin taidanpa pesettää vielä uudestaan.
Sukat aivan likaisia pohjista, vaatteissa outoja valkoisia viiruja (pesuainetta) jne..
Mutta, tärkeintä on, että tulee edes jotenkuten puhdasta, eiköhän toisella pesukerralla ilman jauhetta saada vähän enemmän tuloksia.

Joo ja keitin riisiä riisikeittimellä minkä löysin kaapista. Otin siitä tiistaina kuvia kameralla, ja käännätin nappuloiden kiinalaiset merkit sitten Kiinalaisella kaverillani, joka on nyt Suomessa.
Eihän se toiminut se kapistus vaikka 1,5h keittelin siinä muka riisiä.
Ei edes vesi lämmennyt. Tosin sitten huomasin, että johto ei ollut kiinni koneen takaosasta :D
Lollero. Kyllähän se sitten alkoi paistumaan, mutta en tiedä tuliko vettä liikaa vai mitä, koska riisistä ei tullut riisiä vaan vesiriisipuuroa.. Mutta maistelin sitä sitten mikrossa lämmittettyjen kurkunpalasten ja ketsupin kera (mitä sai pienissä pusseissa kaupasta) Ehkä eka "terveellinen" ateria sitten tänne tulon :D