Joopsista.

Aika kylmä on täällä, pakkasasteita ihan. Tullessa oli -6, mutta nyt on -1 tai 0 ennusteen mukaan.
Hostelli alkaa vaikuttaavähän kivemmalta mitä ekana päivänä. Mulla ei tosiaan sillon toiminu lämmitys, huone oli jääkylmä, töpseleitä ei saanu seinään ja lamppukin oli rikki. Vessa haisi ja oli pirun kylmä kun siellä oli ikkuna auki 24/7 (jotenkin jumissa kai) ja ihmettelin missä ne kivat ja nätit tilat täältä on mitä netissä mainostettiin.
Mut, olin käyny "väärässä" vessassa, uudemmat oli vähän matkan päässä ja ne on ihan siistit. Länsimaiset vessat tässäkin paikassa :) (onneksi) Suihkussa pääsin käymään tänään, virkisti, mut samalla toi mieleen monta lisähankintaa, esim. kostean tilan töppöset. Musta on nimittäin tullu tosi pihi täällä!
Huoneessa on nyt semmonen iso vekotin mikä puhaltaa kuumaa ilmaa, ja yöt nukun se pois päältä. Mulla on kaksi peittoa niin saa vähän paremmin untakin viileässä ilmassa. Mulle tuotiin ekana iltana jatkoroikka ja uusi lamppu. Et kyllä täällä hostellissa on tosi mukava henkilökunta, kyllä ne parhaansa yrittää että vieraat viihtyy täällä.
Varmaan yritän jäädä tähän hostelliin lopuksi beijingin ajaksi, alkaa tuntua tutulta ja se on mukavaa et on jotain tuttua. Pitää vaan yrittää saada yksityinen yhden hengen huone, tulee kalliiksi maksaa 10e/yö kahden hengen huoneesta mitä nyt maksan.
Hiustenkuivaajakin on hostellin puolesta ja tänään sain aamupalaa hostellin viereisestä ruokapaikasta. Aika rasvainen aamupala vaan, mulla ruokalistalla oli puuroakin, pitää varmaan huomenna testata sitä.

Tänään oli suunnitelmat lähteä tuonne parin korttelin päähän Beihai(?) parkiin, katsotaan onko siellä tähän aikaan vuodesta minkä näköistä. Lisäksi ajattelin käydä ostamassa paremmat kengät kävelemiseen (lenkkarit) mitä testasin eilen n.7,90e.
Lisäksi yhdessä kaupassa oli kiva pitkähihainen jonka saisi hintaan 2,90.

Tavaroiden järjestys tuntuu olevan eri mitä suomessa, eli jotkut tavarat löytyy ihan eri paikasta mitä kuvittelisi, ja jossain on sitten kaikkea mahdollista. Esimerkkinä kynsisakset, etsin niitä ekan päivän ihan hullun lailla, ja ne viimein löytyi sellaisesta "rihkamapuodista" missä oli tajuttomasti kaikenlaista matkamuistoa Kiinasta. Todella hienosti koristeltuja taskupeilejä naisille, pussukoita, paitoja, pimeässä hehkuvia ötökkäavaimenperiä jne jne.
Joo, ja kynää ja paperia olen etsinyt ihan hulluna myös, nyt sitten vasta toisena päivänä kaupungilla löytyi viimeisestä kaupasta missä kävin. Maksoin kyllä kiskurihinnan mutta sainpa valita hienomman kynän mitä mallikappale o, hah. Valitin että en halua mallikappaletta kun se on "käytetty", halusin uuden :D Sitten mallin näköistä ei löytynyt niin pääsin valitsemaan.

Myyjät puhuu täällä keskustassa kaikki melkein poikkeuksetta ainakin pari sanaa englantia. Kaikki tuntuvat osaavan "buy buy" "good good" ja "hello" sanat.

Myyjät on myös tosi agressiivisia, eli jos onnistuu aloittamaan tinkimisen, se pitää myös lopettaa kuten sain huomata eilen kun ostin headsetin. (kuulokkeet + se puhekappale)
Eli menin liikkeeseen ja huomasin että siellä oli perällä eletroniikkaa, kysyin kuulokkeita ja myyjä kaivoi pakkauksen ylähyllyltä. Sitten pyörittelin sitä käsissäni ja huomasin, että hemmetti, eipä ole hintaa ei.
Kysyin hintaa ja myyjä heitti 280! Pyöritin päätäni ja sanoin "too high price", sitten myyjä heitti laskimen eteen ja sanoi "you say price". No, näpyttelin sitten hädissäni siihen 100.
Joo, tiedetään, maksan kyllä liikaa ja olen maksanut liikaa joistakin asioista täällä, mutta jostainhan se on aloitettava. Ne oli "sonyn"(?) kuulokkeet, sellaset paksut ja laadukkaan tuntuiset, kääntelin niitä paljon siinä. No, sitten myyjä alenti hintaa 230 for you.
No jotenkin siitä sitten päästiin siihen, että ehdotin 130 ja sitten ei vieläkään lähellä, olin lähdössä pois, niin myyjä tarrasi hihasta kiinni. No, you come back, you finish deal!
Okei..  :D Ostin sit kuulokkeet 14 eurolla. Huijattiin kyllä mua, mut mitäs itse sanoin noin kalliin alkuhinnan. Ihan ok hinta mikäli on aidot sonyt, ja ihan hyvältä ne vaikutti kun testasin. (puolustelua)

Kaveri antoi neuvon, että jos tuotteessa on hinta lapussa, niin siitä ei yleensä pysty tinkimään ja varsinkaan kauppakeskuksissa. Mutta poikkeuksiakin on kuten itse sain ekana päivänä todeta.
Jos myyjä taas heittää hinnan päästään niin ehdottomasti pitää tinkiä.

Mut tässäpä nyt jotain, laittelen kuvia kun ehdin ja ekoihin kuviin on tulossa kuvatekstit piakkoin. Mä eilen jo väkersin ne mutta ne sit katoskin.

Pärjäilkää.