Moi.

Nyt on tullut parin päivän tauko kirjoitteluun. Tulin kipeäksi niin ei ole jaksanut raahautua niin usein alakertaan nettiin :)

Tänään kävin lääkärissä, oli molempiin korviin tullut korvatulehdus. Vasempaan minulla koski tänään yöstä lähtien, ja päätin sitten mennä lääkäriin koska kuulin ettei mene ilman antibiootteja ohi.

Siitä hassua, ettei korvatulehdusta ole ollut sitten ala-asteen! :o

Kysyin täältä hostellin tiskiltä miten pääsen lääkäriin, ja sain pikkuisen käyntikortin kokoisen "kartan" johon henkilökunnan tyyppi piirsi sairaalan kohdalle pisteen. Etäisyydet on täällä vähän suurempia mitä kartalla näyttää, niin moneen otteeseen mietin olenkohan väärässä paikassa, mutta löysin kuin löysinkin sitten perille.
Eli minut ohjastettiin ulkolaisten sairaalaan missä oli "hätäpäivystys". Täällä on 6-12pv ollut normaali sairaalatoiminta kiinni, eli pelkästään päivystys on nyt toiminut tämän loman ajan.
Maksu piti suorittaa etukäteen, maksoin 100yuan aluksi. Hoitsuasemalla joka oli ihan heti aulassa, mitattiin verenpaine, otettiin tiedot ylös ja sain kuumemittarin kainaloon.
Sitten ehkä 15-20min päästä tuli lääkäri noutamaan.
Englantia puhui, ja käytin elekieltä apuna kun selitin oireitani.
Hän päätti lähettää minut verikokeisiin ja sitten vielä toiselle lääkärille joka katsoo korviini.
Kävin maksamassa 100yuan lisää, siitä että menin toisellekin lääkärille.
Sitten verikokeeseen, neula oli pelottavan iso, mutta selvisin toimenpiteestä silti aika kivuttomasti. (suomessakin tullut pahempia neulanpistoksia kuin tuo vaikka oli hullun iso neula)

No, odottelin 5-10min ja sitten toisen lääkärin luo pari kerrosta ylemmäs. Hän tutki korvani ja sanoi minulla olevan molemmat korvat tulehtuneena, lisäksi vasemmassa korvassa (millä en nyt kuule mitään) on iso paise/rakkula joka on täynnä vettä.

Sain sitten reseptin antibiooteille, nenätipoille ja antibioottisille korvatipoille korvan pattia varten. Kävin maksamassa nämä aloituskerroksessa ja sitten suuntasin saman kerroksen apteekkiin. Lääkkeet maksoivat 85,65yuan.

No, tästä sitten ruokapaikan (mäc) ja kaupan kautta hostellille. Päätin varautua nyt monen päivän sisätilaistumiseen ja ostin kunnolla juotavaa huoneeseen sekä jotain pientä roskaruokaa mitä ei tarvitse valmistaa mitenkään. (nuudelikeitot olisi kivoja, mutta kun kuumaa vettä ei saa huoneeseen mitenkään niin jää pienet kokkailut tekemättä)
Tutun kaupan kassalla olivat huvittuneita kun ostin 45yuanilla pelkästään nesteitä, hullu länsimaalainen :D

Joo, mitäs muuta :)

Eipä tässä parin päivän aikana ole kamalasti puuhailtu, eilen söin täällä alakerran ravintolassa kiinalaista ruokaa, hah :) (Kiinalaista Kiinassa! ;)
Tilasin 2e maksavan annoksen härkää ja sipulia, riisiä sai 10sentillä annokseen lisäksi.
Paha kyllä annos oli suuri enkä jaksanut syödä kuin puolet, harmitti antaa lautanen pois ja heittää hyvää ruokaa hukkaan. En voi huoneeseenkaan hamstrata tuollaista ruokaa kun ei ole säilytystilaa (lue kylmiötä) saati sitten lämmitysmahdollisuutta.
Oli ruoka hyvää, tykkään tuosta vaihtoehdosta, ja maistui aika samalle kuin suomessakin vaikka ollaan kiinassa :)
Pitää ensi kerralla kysyä onko mahdollista saada puolikas annos vaikka vähän edullisemmalla niin ei mene ruokaa hukkaan. Riisi tuohon oli tosi edullista, vain 10snt kuppi :o
En tiedä saakohan täältä pelkkää riisiä tuohon hintaa, vai onko se annosten yhteydessä, olisi aika halpa ruoka :D

Törmäsin tuossa toissapäivän iltana kahteen suomalaiseen tyttöön, harmikseni olivat lähdössä jo seuraavana aamuna pois, mutta oli hassua puhua Suomea hetko täällä näin kaukana. Ei juteltu kuin hetki, olin nukkumaan jo menossa ja hetkeksi tulin netissä käymään silloin :)
Mutta, kertoi toinen heistä, on asunut nyt tuolla etelämmässä 4kk, että täällä saattaa sitten muuttua vaaleat hiukset vihreäksi :D Jee :D
Voi olla että takaisintullessa on hiukset ruskeat, mikäli niin käy. Pelottavaa :D

Mutta, Kiina kuittaa. Lisää juttua tässä lähipäivinä, nyt vähän tylsyyttä sinne kun en minä täällä mitään erikoista ole tehnyt :) Mutta kunnossa ollaan ja lääkkeiden ansiosta paranemaan päin taudinkin puolesta.