Juu, tänään piti olla yhdeksältä alhaalla valmiina, piti lähteä tutkimuksiin, että voidaan hakea pidempiä viisumeita Georgen kanssa. Menimme sinne Georgen kanssa yhdessä, koska nyt samoihin aikoihin satuttiin tänne tulemaan, niin samahan se on käyttää kaksi ulkolaista kerralla siellä kuin molemmat erikseen. Kuulemma kaikki ulkolaiset opettajat ja oppilaat joutuvat käymään tämän läpi mitä me kävimme tänään.
Mitään ei siis saanut syödä eikä juoda aamulla, halusivat nimittäin vertakin! No vettä sai juoda, mutta ei mitään kahvia tai vastaavaa. Vessassa sai (onneksi) käydä, päästiin nimittäin loppujen lopuksi vasta 11.00 sinne missä se lääkäritarkastus oli, olisi voinut tulla aika pitkä aamu! :D

No, lähdettiin siis aamunkoitteessa Zhaon, Georgen ja autonkuljettaja Liun kanssa ajelemaan kaupunkiin päin. Täällähän menee oikeastaan kaupungin "läpi" joki, mikä laskee mereen 16-18km "tuonnempana" :D
Osa joesta näkyy ihan tässä koulun vieressä, ja se jatkuu sitten keskustaan ja edemmäs. Tällä hetkellä se on jäässä, ja siellä näkyikin tyyppejä onkimassa pikkuisista rei-istä :)

Zhao kertoili siinä matkan varrella, että me asutaan eteläisessä kaupunginosassa, joka on köyhempää aluetta, ja muut alueet, kuten keskusta, ovat sitten rikkaampaa ja näin ollen kauniimpaakin kuin missä me asumme. Matkalla näkyi todella mielenkiintoista arkkitehtuuria, täällä kun on ollut paljon siirtolaisia n.100vuotta sitten, Englannista, Ranskasta, Saksasta, jne. Niin he ovat sitten rakennelleet kaupunkiin sinne sun tänne omaa kauneuskäsitystään kuvaavia rakennuksia. Täältä löytyy siis "sekaisin" vaikka minkälaista tyyliä, ja matkalla olikin ihan jännittävää seurata miten monenlaista tyyliä sitä onkaan olemassa, ja lisäksi oli sitten modernia, ja sitten vähän vanhanaikaisempaa Kiinalaista tyyliä joukossa.

Päästiin sitten paikkaan, missä otettiin ensin valokuvat. Ensin jonotettiin tiskille jossa maksettiin valokuvan ottamisesta 50yuan, tästä kuitti mukaan ja toiseen paikkaan jonottamaan (sama rakennus, eri paikka).
Tämä oli sitten ihan täpösen täynnä kiinalaisia, ja kesti hetki ennenkuin edes tajusin miten "jono" menee valokuvaukseen.Siinä ruuhkassa sitten n.20min. Pienessä huoneessa oli nurkkaus joka oli eristetty vaaleilla kankailla, ja siellä pieni tuoli johon itsekin istahdin. En oikein ehtinyt edes valmistautua kun "räps" kävi, ja pääsin tiskille jonottamaan kuvaani.
Uudenkin yrityksen olisi saanut jos kuva ei miellytä, mutta jono oli sen mukainen, että ihan sama miltä se kuva näyttää :D
Virkailija sitten tulosteli ne kuvat ja leikkasi erikseen, sitten sain ne paperipussissa mukaani. 8kpl taisi tulla niitä. Meidät nyt tietty piti kuvata kun olemme ulkolaisia, mutta syy miksi Kiinalaiset olivat siellä kuvauttamassa itseään, oli se, että he olivat menossa pois maasta. Tämäkin selvisi siinä jonottaessa Zhaolta.

Seuraavaksi saman rakennuksen eri osastolle, siellä hankittiin suosituskirjeet tutkimusklinikalle ja vilautttiin passia. Maksettiin tässä vaiheessa 70yuan per nokka näistä dokumenteista. Ja kuten aina, dokumentit saatiin yhdestä paikasta, ja maksu piti suorittaa toisessa paikassa :)

Sitten ajettiin Liun kyydillä sairaalalle, tai mikä tutkimusklinikka nyt olikaan. Taas maksettiin, tällä kertaa n.450yuan tutkimusmaksuja. Täytettiin kaavake johon nimi ja tiedot oliko sairastanut jotakin tauteja. (hirmuinen lista ruksittavia laatikoita joiden vieressä oli mitä eriskummallisimpia sairauksia, muita en englanniksi tunnistanut kuin "diarrhea" :D Ruksin sitten vain kaikkiin "ei" kun ei minulla ollut hajuakaan mitä ne tarkoittavat :D

Sitten alkoi ovelta ovelle marssi :D Liu toimi "oppaanani" ja vei minut yhdelle ovelle, ja kun olin suoriutunut sen oven takaa löytyvästä tutkimuksesta hän vei minut seuraavalle. Oli oikeasti huvittavaa kun tuntui että ovia vain löytyy ja löytyy, ja joka kerta sai yllättyä siitä mitä oven takana odotti :D

Ensin menin huoneeseen jossa piti mennä makuulle, ja lääkäri tutki geelin ja ultraäänilaitteen avulla ilmeisesti keuhkot tuosta kylkiluiden alta, ja ei kyllä hirveän helläkätisesti sen voin sanoa :D

Sitten katsottiin näkö, ensin värinäkö yhdeltä paperilta ja kaukonäkö. Läpi kai pääsin vaikka toisella silmällä en nähnyt oikeastaan mitään, seuraavaan paikkaan nimittäin taas mentiin.

Yhdessä huoneessa oli jonkin putki johon piti laittaa käsi kokonaan, ja siinä oli puristava hommeli "hauiksen" kohdalla ja lääkäri katsoi verenpaineen. Sitten tuli pituudenmittaus ja punnitus. Ja, viimein tuli se tulos, olen sittenkin vain 161cm pitkä, vaikka olen vuosia sanonut pituudekseni 162 :D
Damn, totuus tuli julki :D Damn, en sittenkään ole kasvanut tässä vuosien mittaan, harmillista :)

Seuraava ovi, taas menin makuulleni, ja nyt nilkkoihin ja ranteisiin laitettiin rannekkeet ja "mahaan" laitettiin jotain ihme napsuja. Kai sillä jotain mitattiin, ei mitään hajua mitä.

Sitten röntgenkuvaus, mikä oli siitä hauska koska mitään metallia ei tarvinnut riisua, ihan vaatteet päällä mentiin vaan seisomaan koneen eteen, ja sitten se kiersi koko yläkropan alueen. Katsoin toisesta huoneesta minua edeltäneen miehen röntgenoperaation, niin oli outoa kun kuvassa näkyi kuinka kulkiluut kohoilivat hengityksen tahdissa, ja miehen metalliset paidannapit pomppivat "ilmassa" rintakehän luiden päällä :D Varmaan olisi näkemisen arvoinen oma sisuskalustoni myös, ihan mielenkiinnosta :)

Phuuh, ja sitten viimeiseen testaukseen!

Verikoe vähän pelotti, yritin hengitellä siinä ja olla katsomatta neulaa, oli taas ihan julmetun iso! Ja ei kyllä hoitsu osoittanut varovaisuutta, sattui meinaan ihan helvetisti se neulanlaitto :D Hyvä oli etten rääkkäissyt siinä :D Onneksi oli sekin ohi aika nopeasti, kolme putkiloa verta se minusta otti.
Sitten tökkäsi pumpulipuikon pistoreiän kohdalle, käski taivuttamaan käden niin että siinä on puristusta ja lähetti pois. 2min kättä puristettuani oli reikä ummessa. Ihan tehokasta, toimii melkein paremmin kuin Suomessa tuo. Ei mitään laastereita tarvinnut lähtiessä.

Tulosten tulisi saapua kolmen päivän päästä, ja ilmeisesti sitten voi hakea sitä pidempää oleskelulupaa.

Joo, tässä vaiheessa kello 11.20 kun oli kaikki valmista. Poistulomatkalla pysähdyttiin pikaisesti kuululla(?) Ancient culture streetillä, oli aivan ihana paikka!
Tämä on juuri sitä Kiinaa mitä olen nähnyt kuvissa, telkkarissa ja elokuvissa, harjakattoisia punaisia upeita koristeltuja taloja, värikästä katukauppaa, kaunista, jänniä ja erikoisia tavaroita, todella vaikea kuvailla.
Harmitti ihan pirusti että juuri tänään jätin kameran kotiin.
Mietin lähtiessä, että enhän minä nyt missään klinikalla kuvaile, ja liikkuvasta autostakaan hankala ottaa kuvia, niin damn, pitihän sitä sitten pysähtyä tuommoiseen! No, suunnitelmana on, että jos viikonloppuna menisimme sinne Georgen, Zhaon ja Liun kanssa uudestaan, ja kiertelisimme siellä ihan kunnolla. Oli jotakin todella kaunista siellä ja se tunnelma oli iloinen ja ihana. <3 Tuonne palaan kyllä :)
Siellä oli myynnissä myös pieniä savesta muovailtuja esineitä. Ihmisiä, eläimiä, aivan kaikkea. Katseltiin hetki kun kojun myyjä muovaili niitä siinä paikan päällä, osa oli todella pikkutarkasti ja kauniisti tehtyjä. Kalliita hinnat kyllä tuolla ovat, hyvin paljon turisteille suunnattu paikka :)

12.00 about asunnolla, ja nyt olenkin sitten lepäilymoodissa. Ruokaa on onneksi asunnolla, ja juomaakin yllin kyllin. Muki pitäisi jostakin hommata, hankala noihin muovipulloihin ottaa kuumaa vettä, kun tuppaavat vähän muotoutumaan uudestaan.. Olo on nyt todellakin parempi mitä parina viime päivänä, tuntuu ihan siltä, että voisin jo ylihuomenna tai sitä seuraavana lähteä tuonne kaupungille seikkailemaan :)
Korvissa nyt ei hirmuisesti eroa, toinen vielä hieman tukossa, mutta kipua niissä ei juurikaan tunnu, ehkäpä nekin nyt sitten siitä asettuvat, ja nyt minulla on kunnon myssykin joka suojaa niitä ^^

Ihan tuotanoin infoa. Mitä nyt kävin suihkussa eilen ja olen vessaa käyttänyt, niin ei ihme ettei viemäreihin saa mennä paperia. Minunkin vessani meinaa tukkeutua ihan normaalista käytöstä, ja suihkussakäynnin jälkeen koko lattia lainehti vedestä, kun viemäri ei vetänyt tarpeeksi nopeasti :o
Aion nyt sanoa tuosta talkkarinaiselle, etsin jo sanakirjasta sanat "wc" ja "ssä on vikaa" :D Eiköhän tuolla ja elehtimisellä selvitetä, että viemäreihin voisi ehkä kaataa jotain tököttiä :)

Mutta, tällaista kuulumista täältäpäin, laitelkaa viestejä ja kommentteja, kaikki käy, Zai Jian! ♥