Aamulla kävin pitämässä tunnit oppilailleni, ja ihan kivasti nuo menivät. Pitäisi saada nyt vähän materiaalia kotoa tänne, ja kirjakin varmaan viikonloppuna.
Kävin kyselemässä international officesta viisumistani, ja passista....
Eli kysyin tarvitsenko nyt työviisumin kerta työskentelen täällä, Sue naurahti, että enhän minä sellaista tarvitse, se on hankala hankkia, ja kun en ole vielä edes valmistunut.. (kai periaatteessa viittasi siihen etteivät "ei-valmistuneet" voisi opettaakaan? :D)
No, kysäisin sitten passini tilannetta. Tähän Sue totesi, että sillä viisumilla ei ole mitään kiirettä, kun minun nykyinen viisuminihan umpeutuu vasta ensimmäinen huhtikuuta..
Tähän sitten itse totesin hymyn kera, että voisinko saada passini siinä tapauksessa takaisin :)

En ymmärrä minkä ihmeen takia he haluavat pitää kiinni passistani, jos viisumia ei hankita ennen huhtikuuta? Ehkä minä haluan pitää sen itselläni kuitenkin, hemmetti :D
Sanoin sitten, että jos tarvitsette passiani, niin ilmoittakaa ja tuon sen tänne. Varmaan minä sen tuonne toimistoon jätän huhtikuuhun saakka.

Viisumista sellaista, yritin kysellä millaisen viisumin tulen saamaan, ja Sue puhui puolen vuoden viisumista. Tästä sitten kysyin, että voinko saada sen multiple entryllä, että voin käydä Hong Kongissa halutessani (esimerkiksi).
Tästä tuli sitten hurja sekaannus, Sue ja Zhao kyselivät molemmat vuoron perään, että milloin olen menossa Hong Kongiin, nytkö, kun kysyin passiani takaisin? :D Kun idea oli se, että jos he hankkivat sen viisumin kerta, niin samahan siihen on pyytää pari entryä siihen mukaan.. :D
Saa nähdä mitä sitten tulee, mutta passia en nyt anna tuonne toimistoon ennenkuin antavat minulle kunnon syyn. Siis, passi oli siellä kaksi viikkoa, ja he eivät edes tehneet sillä mitään!? :o
Minkä ihmeen takia en voi pitää passia itselläni, joku juoni varmasti.. :p

No, tästä sitten asunnolle ja ruokaa napaan. Ostin eilen kampuksen ruokaputiikista riisivalmisaterian, lisätään vain kuuma vesi. Voi piru vieköön että oli tulista sapuskaa! :D
Huhhuh :D Ei kyllä Suomessa saisi myydä tuollaista ilman kissankokoisia varoitusmerkkejä kannessa xD

Tässä välissä tajusin, että Twilight leffa tulee kohta ^^
Ja kyllä, omaan sen verran hyvän eläytymistaidon, että tuo kirjasarja on jotakin mitä kukaan ei pysty kuvittelemaan. Rakastan.

Lähdin sitten suunnitelmieni mukaan keskustaan jossain 11.30-12.00 välillä, bussilla numero 906. Sillä mentiin lauantaina Jingin ja Wangin kanssa sinne ostoskadulle, ajattelin kokeilla osaanko sinne itse. (halusin päästä ostamaan sen vaaleanpunaisen luomivärin minkä viimeksi jätin kauppaan!)
Tilaa ei bussissa juurikaan ollut, mutta oman jännityksensä matkaan toi se, että seisoi koko ajan ja yritti kestää pystyssä, kun tiet täällä eivät ole mitään mahtikuntoisia.
Sitten jossakin välissä tuli muistelemiani sinisiä "seiniä" vastaan, olin mielestäni oikeassa paikassa ja hyppäsin pois bussin kyydistä. Tosin en melkein päässyt pois, kuski sulki oven ja kielitaidottomana en sitten voinut kuin yrittää viestittää katseilla kanssamatkustajille, että olisin halunnut pois.. :D
Joku ystävällinen ihminen sitten huikkasi kuskille, että avaa oven ja hyppärin pois.

No, kun bussistani näkyi enää perä, tajusin hypänneeni pois liian aikaisin. No, eipä tässä mitään ajattelin, ei sinne ole varmasti pitkä matka, joten lähdin reippaasti kävelemään eteenpäin.
Pääsin sinisistä seinistä ohi, ja edessäni oli risteys. Hemmetti, mihinköhän suuntaan se bussi oikein lähti?
Lähdin kulkemaan vasemmalle, mutta sitten teinkin täyskäännöksen ja lähdin kulkemaan oikealle.
Kuljin ja kuljin, ja noin kymmenen minuutin kävelyn jälkeen olin tullut siihen lopputulokseen, että olin aivan väärässä paikassa. :D

Lähdin kulkemaan takaisinpäin, ja huomasin matkalla hauskan liikkeen. Ikkunoissa oli animea, ja päätin tutustua valikoimiin paremmin.
Ihana krääsätaivas! :D Kaikki tuotteet niin halpoja verrattuna kukunorin kamoihin, ih!
Etsin sitten kuumeisesti sieltä ostettavaa (juu, niin hullulta kuin kuulostaakin) ja hankin sieltä sitten Totoro "kukkaron", Jigoku Shoujo kuvahommelin ketjussa, 5kpl pieniä Final Fantasy - Advent Children aiheisia riipuskilluttimia, sekä paketillisen Dragon Ball kortteja(?). Kotona tosin huomasin, että nämä "kortit", ovatkin tarralevyjä! :D Ihmettelinkin kun tunnustelin niitä ja olivat niin pirun ohuita, heh :D 35kpl 50snt! :D

No, poistuin sitten liikkeestä, kävelin vähän matkaa pois, ja meninkin sitten takaisin..

Kysyin julisteiden hintoja (1,5yuan/kpl!!!! --> 15snt!) Ja hinnasta innostuneena jatkoin sitten shoppailua. Ostin julisteita 12kpl.. *silmienpyöritystä*
Sitten huomasin yhdessä nurkassa pidempiä julisteita, ja lähemmin niitä tarkastellessani huomasin niiden olevan seinäkankaita ripustimineen. Iih.
Löysin niistä yhden Final Fantasy aiheisen, sekä kaksi Inuyasha-aiheista. Ostin ne kaikki kolme :D
Hinnan sain tiputettua 20yuan/kpl --> 10yuan/kpl = euroiksi muuttaessa tiputa yksi nolla hinnasta..

Joo, olihan tuossa ostoksia :D

Palasin sitten takaisin sinne mihin bussi jätti minut, ja hyppäsin uudestaan saman numeron kyytiin. Päättelin että kerta hyppäsin siitä liian aikaisin pois, niin matkaan nyt vain pidemmälle.
Kylä muuten kannatti tuo sivupoluille harhailu, en olisi ikinä tullut muuten vierailleeksi tuossa animeliikkeessä ^^

Bussissa yritin sitten tiirailla ikkunoista näkyykö missään mitään tuttua, eräs poika huomasi mitä teen, ja kysyi minulta englanniksi minne olen matkalla. Kerroin että ostoskeskukseen, ja hän sanoi, että voi kertoa minulle kun ollaan perillä. Mukavaa ^^ Sitten kun bussi oli oikeassa paikassa, huikkasi tämä nuori poika minulle että hyppään pois kyydistä. Vautsi miten kohteliaita ihmisiä :)

Jei, nyt oltiin tutussa paikassa :D Vaihdoin tien toiselle puolelle mistä kauppakatu alkaa ja menin ensimmäisenä liikkeeseen mistä meinasin lauantaina ostaa sen luomivärin mutten ostanutkaan.
Jei, löytyi vielä samasta paikasta, hinta oli 12yuan, vaikka viimeksi taisi olla 13..

Seuraavaksi eksyin vaateliikkeeseen missä oli ihania hintoja, 19yuan, 29yuan jne! Jei.
Täällä sitten taapastelin saman pöydän ääressä noin puoli tuntia, kun mietin mitä värejä ottaisin paitoihini. Aivan upeita luomuksia. Päädyin sitten ostamaan viisi paitaa... Ja kaksi narutoppia :D
Paidat 29yuan/kpl, ja narutopit 9yuan/kpl

Huh, seuraavaksi tarkastelin lähialueen muita putiikkeja, ja vierailin pikaisesti elintarvikeliikkeessä. Mukaan lähti mm.hampurilainen jonka voi säilyttää lämpimässä :o
Saa nähdä onko siitä iloa vai ei :)

No, tässä vaiheessa oli päivä jo aika pitkällä (mihin se aika oikein hurahti? :D) ja päätin lähteä bussipysäkkiä kohti. Tämä siis löytyi alkupäästä, siltä puolelta missä olin nyt shoppailemassa.

Hetken mielijohteesta meninkin bussipysäkin sijaan leipomoon, ja oli muuten hyvä mielijohde :D
Löysin ruisleipää!!! Ostin, 12yuan.. (:

Sitten menin odottelemaan bussia, mutta kun katsoin pysäkistä numerot, niin minun bussini ei pysähtynytkään tässä :o Kysyin sitten nuorelta tytöltä (jonka veikkasin osaavan englantia ainakin hitusen), mihin minun pitää mennä kun haluan ottaa bussin 906. Hän viittasi minut kauemmalle pysäkille, ja juuri kun saavuin sinne, bussi 906 päätti rantautua. Jei, suoraan matkaan! ^^

Matka kesti aika kauan, ainakin suhteessa minusta. Ehkä 5-10 ensimmäistä minuuttia seisoin, mutta pääsin sitten istumaan. Vähänkö alkoi väsyttää bussissa istuessa, nojasin sitten ikkunalasin vieressä olevaan kaiteeseen kuten edessä istuva tyttökin teki. Haukoitus.
Bussi jätti minut suurinpiirtein samaan kohtaan kuin mistä hyppärin kyytiinkin. Siitä ei ollut kovin pitkä matka koululle.
Sitten kämpille ja tavaroita purkamaan.
Voi että harmitti muuten! Tavaroita tutkiessani huomasin, että yhdestä paidasta puuttui osa :p (vaaleanpunaiseen paitaan kuului korun tapainen juttu eteen, pussissa ei ollut sitä..)
Pyydän Jingiä kirjoittamaan lapulle tarinan kiinaksi josta käy ilmi ongelmani, menen sitten sen lapun kanssa tuonne kauppaan.

Voi että oli ihanaa saada OIKEAA leipää! ^^

Kuvailin sitten ostokseni ja koneelle, eipä tässä tänään taas muuta.

ps. ei minulla ole mitään hajua kuinka saan kaikki ostokseni Suomeen, ei siis minkäänlaista.. Tällä vauhdilla käy huonosti :D