Tänään kävin kaupungilla kaverin kaverin ja hänen kaverinsa kanssa. Kiinalainen ystäväni Suomessa, antoi Tianjinissa asuvan pojan yhteystiedot ja kertoi, että hän voi auttaa minua kun pyydän.
Otin sitten yhteyttä tähän poikaan ja kysäisin josko voisimme tutustua tänä viikonloppuna. Hänellä oli aikaa tavata minut, ja sovimme että lauantaina 10.00 näemme koulun porteilla, josta jatkamme sitten kaupungille päin.

Olin lähtövalmis aamusella, ja odottelin puhelinsoittoa. Viimein Wang soittikin, ja puhui minulle Kiinaa? :D
Ymmärsin kuitenkin ymmärtämättäni, että hän on nyt portilla, ja lähdin kävelemään sinnepäin.
Jonkin aikaa etsittyäni bongasin hänet ja hänellä oli kaveri mukana. Wang esitteli minulle Jingin, tytön joka opiskelee samassa koulussa missä minäkin, ja asuu tässä kampuksen alueella.
Lähdimme kävelemään ostoskujalle päin, ja kävelimmekin siitä ohi. En ollut käynyt tuota ostoskujaa edempänä, joten oli yllätys saada selville, että siellä oli jonkin verran edempänä paljonkin katseltavaa. Piipahdimme matkalla muutamissa vaate+, rihkamaliikkeissä, ja olin onnellinen löydettyäni taas uusia vaateapajia ^^

Jatkoimme eteenpäin, ja käännyimme sitten oikealle. Täällä aukesi katu, jota voisimme nimittää ruokakujaksi. Matkalla oli muutamia kojuja mistä saattoi ostaa ruokaa, sekä monia monia paikkoja missä myytiin hedelmiä, vihanneksia, leivoksia, salaattia, kalaa, lihaa, jne.
Tuolta todellakin saa kaiken, kun vain tietää mistä etsiä :)
Otin kuvia tästä paikasta, ja jatkoimme matkaa taas edemmäs. Meinasin jo kävellä eläinkaupan ohi, mutta sen edustalla olevat häkit kiinnittivät huomioni.
Häkeissä oli rottia, sekä erikokoisia kaneja. Rotat eivät kyllä enää olleet mitään poikasia, ja vähän säälitti eläimet jotka joutuivat olemaan ulkona. Minusta täällä ei vielä hirmuisen lämpöistä tähän aikaan ole, tarkenee kyllä, mutta välillä voi tulla vilu, varsinkin jos tuulee.
Menimme sisälle eläinkauppaan, ja siellä oli seinällinen hamsterinterraarioita. Joitakin hamstereita pesuvadissa jossa puruja ja juoksupyörä, koira häkissä, kissanpentuja terraariossa jne.
Kaupassa oli hurjasti kaikkea hamsterintavaraa, oli kippoja, koppeja ja vaikka minkälaista mökkiä, hinnatkin olivat alhaiset.
Rotta taisi maksaa 30yuan, joten hamsteri ehkä saman verran tai vähemmän.
Eipä täällä hirmuisesti tiedetä/välitetä eläimistä tai siitä millaisissa oloissa ne elävät, eläinkauppa oli kuitenkin muuten siisti ja eläimillä oli ruokaa, vettä ja puhtaat oltavat, vaikka koirat ja kissat olivatkin häkeissä... :p

Jatkoimme pian matkaa taas, ja kiersimme takaisin päin. Wang näytti minulle liikkeen missä myydään musiikkia, JES! Aika pieni valikoima englanninkielisiä levyjä, mutta löysin kuin löysinkin jotakin tuttua. Geri Halliwell - Scream if you wanna go faster cd´n. Maksoi 12yuan, oikeasti :D (toimii kuin unelma ja hienosti tehty kun näyttää ihan oikealta)

Kävimme matkalla syömässä suht edullisessa ravintolassa.
Oli kyllä mielenkiintoinen vessa täällä :D Kyykky perinteisesti siis. Alkaa jo tottua :)
Tilasimme kolme eri ruokalajia, yksi näistä oli kylmä. Kurkkua lohkoina mielenkiintoisessa kastikkeessa, sitten härkää ja sipulia + vihreää paprikaa, sekä kurkkua ja possua.
Tee oli hieman epäilyttävää, maistoin nimittäin siitä välittömästi, että se oli tehty vesijohtoveteen. Yök. Vähän mietitytti syödä kylmää kurkkuruokaa, sekä juoda teetä, kurkutkin varmasti huuhdeltu vesijohtovedellä, ja ilman paistamista niissä olisi siis vaikka mitä..

Jing teki oudon jutun kun otimme teetä kannusta. Hän kaatoi yhteen teekippoon teetä, sitten huljutteli sitä kipossa, kaatoi sen toiseen, kolmanteen, ja toisti saman homman. Sitten tämä huljutee kaadettiin lattialle! :D Ilmeisesti puhdistusoperaatio teekupeille jos ovatkin likaisia vai? (ja tuo lattialle kaataminen hämmästytti, ei meillä saa tehdä noin :D)
Tässä välissä käytiin pientä kinastelua siitä kuka ruoat maksaa, minä olisin halunnut maksaa, koska he uhrasivat vapaapäivänsä siihen, että näyttävät minulle kaupunkia, heidän mielestään taas jommankumman heistä kuuluu maksaa, koska olen vieras heille :D Lopulta päädyimme maksamaan kaikki oman osamme, vaikka Jing yrittikin maksuvaiheessa sujauttaa 50yuanin seteliä kassanhoitajalle, yrittäen maksaa kaikkien puolesta.
Oikein hyviä oli nuo ruoat, kolmelle hengelle tuli maksamaan tuo ruoka 45yuan, eli 15yuan per henkilö.
Ruokaa jäi reippaasti tähteeksi, ja kysyinkin lähtiessä ottavatko he yleensä tähteitä mukaan ravintolasta. Normaalisti kyllä, mutta koska meillä oli tänään tekemistä, niin jätimme ruoan sinne (harmitti! :D)

Kävelimme sitten takaisinpäin koululle, ja hyppäsimme bussiin 906. Bussi oli aika täynnä, puolet matkasta joutui seisomaan ja pitämään kiinni "kaiteista", että pysyy pystyssä. Sitten vapautui istumapaikka ^^
Bussejakin löytyy moneen laitaan täältä, ensimmäinen käyttämäni oli järjettömän uusi ja hieno ja siisti, mutta nyt bussi oli vähän rähjäisempi. Siistissä kunnossa kuitenkin yleisesti ottaen.
Loppuvaiheessa matkaa (kesti vähän vajaa 30min) näytti vähän oudolta alue missä olimme. Kaikki tiet oli revitty auki, ja joka paikassa oli pystyssä näitä sinisiä "seiniä" näköesteenä. Jäimme vähän matkaa näistä pois, ja pian edessä avautuikin ostospaikka!
Menimme ensimmäiseksi kemikalioon, koska olin kertonut Wangille ongelmastani löytää valkaisematonta kasvorasvaa.
Kaupassa Jing ja Wang seurasivatkin minua noin 10-15minuuttia, ja käänsivät minulle ystävällisesti aina osoittamani purkin tekstin. Täällä useammissa luki jotakin englanniksi, mutta halusin varmistaa etten vahingossakaan osta valkaisevaa ainetta, siksi oli mukavaa kun oli apujoukkoja :)
Kohta Wang kuitenkin kyllästyi shoppailuun, ja sanoi menevänsä ulos :D (miehet...)
Jatkoimme sitten purkkien tutkimista Jingin kanssa, ja hän auttoikin minua löytämään monenlaista tuotetta, sekä ehdotteli mitä ehkä tarvitsisin.
Erosimme tässä jossakin vaiheessa, ehkä n.30min shoppailun jälkeen ja tutkimme liikettä omin nokkinemme. Ei siis ollut iso paikka, ehkä verrattavissa jonkun Citymarketin kosmetiikkaosastoon tai vastaavaan. Täältä siis löytyi kaikkea rasvoista shampooseen ja oheistuotteisiin.

Löysin itselleni IHANAN sateenvarjon ^^ Väri violetti, joka hohtaa sinivihreää käännellessä, maksoi vain 29yuan. Sitten Jing auttoi löytämään kasvonaamion, 7,8yuan, ei valkaise, hihii.
Ostin Hello Kitty suunraikastimen, sekä hammaslankaa. Nuo olivat molemmat 10yuan/kpl, hinnakasta ehkä, mutta hei, Hello Kitty! :D
Sitten ostin 500ml vartalorasvaa, 20yuan, sekä rypäleille tuoksuvan voiteen 10yuan 250ml.
Kasvorasvaakin löysin, pieni Nivean purkki, 12yuan ^^
Joo, sitten löytyi ihania sukkia, 3 paria vain 15yuan! Hih että on halpaa :D
Rahaa paloi tuonne joku 130-150yuan, mutta yhtään ei kaduta, sain tosi paljon tavaraa tuolla rahalla. Korostan sitä, että täällä saa rahaa kyllä palamaan reippaastikin myös noihin edellämainittuihin ostoksiin, mutta itsekin yritän katsella tavaroita hintatietoisesti, ja valita aina sen edullisemman vaihtoehdon :)

Tunti tuolla vierähti, ja nauratti kun tultiin Jingin kanssa kaupasta ulos :D Wang oli nimittäin aivan totaalisen tylsistynyt, ja ilmoittikin kohta lähtevänsä kotiin, ei kuulemma oikein pidä shoppailusta x)
Kamala kun ei ollut tarkoitus ettei hänellä olisi hauskaa, mutta minkäs sitä itselleen voi, en ole kuullut vielä miehestä joka pitäisi shoppailusta :D
Kuljimme risteyksen yli kadun toiselle puolelle eräänlaista kävelysiltaa pitkin. Siellä oli kaupustelijoita joista yhdellä oli eläimiä mukana. Pienessä putkessa oli koiranpentuja jotain 6 kappaletta, ja hän nosteli niitä katsottavaksi. Yhdessä pahvilaatikossa taisi olla 3 koiranpentua, sitten suljetuissa juoksupyörissä siinä tiellä oli hamstereita.. Niillä ei kyllä ollut kamalan kivat oltavat, ei ruokaa eikä vettä, mutta ostajien oli kätevä pyöritellä niitä ja katsoa joka kulmasta hieman juoksupyörää kääntelemällä.
Hamsuja oli yhdessä laatikossa, tai pesuvadissa, en muista tarkkaan. Tässä outoa oli se, että kultahamsterit ja kääpiöhamsterit olivat sekaisin :o
Kai niillä oli muutakin mietittävää kuin tappeleminen, tai olivat vielä sen verran pentuja etteivät pahemmin toisistaan välittäneet, tosielämässä nimittäin tilanne näiden kahden välillä ei pääty hyvin ..

Toisella puolen katua Wang erkaantui meistä, ja jatkoimme Jingin kanssa matkaa eteenpäin. Tässä oli siis pitkä pitkä kauppakatu, ja kauppoja oli lukemattomia matkan varrella.
Vitsi mikä ostosparatiisi oikeasti. Vaatekauppoja, asustekauppoja, kenkäliikkeitä, laukkuliikkeitä, mitä tahansa osaa ajatella. Kaupat ovat siis sellaisia yhden huoneen kokoisia puoteja. Useimmissa on hinnat tuotteissa valmiiksi, mutta monessa kaupassa hinnat sai vain kysymällä.
Onneksi Jing oli todella avulias, ja ei tarvinnut kuin pyytää ja hän kysyi minulle hintoja. Oikeastaan ensimmäisestä vaateliikkeestä mihin menimme, ostin itselleni mustan kauluspaidan.
Jätin nimittäin Suomeen kaikki "businessvaatteeni", ja nyt olin kipeästi kauluspaidan tarpeessa.
Maksoi minusta "paljon", mutta ihan hyvä tuo oli vaikka kokeilematta sen ostin. Mietin olisinko ottanut pienemmän koon, mutta myyjä mittasi paitaa hartioihini, ja sanoi että tämä kannattaa ottaa.
Hieman väljä vyötäröltä, kuten kaupassa arvelinkin, mutta istuu kuitenkin ihan nätisti.
Hinta oli 49yuan. Tässä liikkeessä oli vaatteita alkaen 19yuan, ja hurjalla vauhdilla kävinkin rekkejä läpi, ihan siitä ilosta että jos joku kiva vaate sattuu eteen niin pakko ostaa kun halvalla saa :D
Hameitakin siellä oli, ihania ja erikoisia, hinnat tuota 49yuania myös. Harmittaa vain kun ei pääse kokeilemaan, pitää aika tarkkaan tietää se malli ja "koko" ulkonäöllisesti mikä itselle sopii, ellei sitten anna myyjien mittailla ja kertoa kokoa :) (tätä siis sovituskoppien sijasta harrastettiin näissä pienissä liikkeissä, myyjillä mittanauhat ja he sitten auttoivat tällä tavalla valitsemaan sen oikean koon, ihan ammattitaitoisia kyllä koska pelkästään hartiamitalla katsottiin minullekin paidan koko)

Löytyi ihana pikkupuoti missä oli kivoja laukkuja, täällä oli yksi luomiväri mitä olen jo pari vuotta etsinyt joka paikasta! Tietynsävyinen vaaleanpunainen kimalteilla. Meinasin ostaa, mutta Jing esti, kuulemma 13yuania liian kallis hinta :D Nyt kuitenkin päätin, että menen ostamaan sen luomivärin sieltä joku päivä kun menen tuonne uudestaan, jäi vaivaamaan kun loppumatkalta ei löytynyt samanlaista :)

Mitäs muuta, käytiin varmaan parissakymmenessä liikkeessä siinä kävelykadulla, aina kun näytti että jotain kivaa löytyy tuolta, niin sinne vain :D
Pitkän aikaa kuljettuamme, olisiko ollut joskus 3 aikaan, päätimme mennä ostoskeskukseen. Jing sanoi sieltä löytyvän laukkuja ja kaikkea ihanaa, käy siellä kuulemma itse usein :)
Tässä vaiheessa oli hirmuinen jano ja vähän nälkäkin, ostin sitten juomakojusta itselleni vaaleiden viinirypäleiden makuisen juoman. Että teki hyvää, ja oli ihan uskomattoman maukasta :D
En tiedä olisiko sillä ollut vaikutusta, että janotti muutenkin, ja tuli se sokeri tarpeeseen :D

Ihana kauppakeskus, ensimmäisessä kerroksessa oli pelkästään meikkejä (tunnettuja + kalliita merkkejä, jokaisella brandilla oma piste jossa asiantuntevat myyjät)
Mentiin toiseen kerrokseen, jossa oli laukkuja, sekä Disneypuoti! Siis, kerroin että Beijingin kauppakeskuksessa oli tällainen, ja rakastuin niihin laukkuihin, sama löytyy Tianjinistakin, JES!
Pirun kallista, mutta pirun ihania tuotteita :D (laukut 200-350yuan)

Kun kerroin Jingille haluavani ostaa laukun täältä, hän innostui, ja kertoi tietävänsä ihanan laukkuliikkeen, menimme sitten kolmanteen, neljänteen ja lopulta viidenteen kerrokseen. (Hän ei muistanut tarkkaan missä se liike täällä oli, mutta tässä kauppakeskuksessa siis kuitenkin :D)
Aivan uskomattomia pisteitä tuli täällä kerroksissa vastaan. Kenkiä löytyy todellakin kaikissa sateenkaaren väreissä, muodoissa, mitä ei osaa edes kuvitella! Ensi kerralla menen varmaan yksin ja kuvaan noita niin että, kamera kuumenee :D
Täällä ei siis ollut sellaisia "lasitettuja" pieniä huoneen kokoisia liikkeitä, vaan liikkeet oli erotettu toisistaan ihan jollakin "seinällä" tai sitten hyllyillä tai vastaavilla. Olivat siis avoimia, ja hyvin pieniä "nurkkauksia" tavallaan.
Voi vitsi että on ihania laukkuja ja vaikka mitä, ih :) Katseltavaa riitti todella paljon. Oli kyllä mukavaa käydä kaupassa "kaverin" kanssa, yksinään sitä jotenkin kokee paljon enemmän sitä tuijotusta, mutta kun on jonkun seurassa, sitä ei tavallaan huomioi. Ja täällä eivät myyjät iskeneet kimppuun vaikka kuljin ilman pipoa :)
Viimein, varmaan tunnin etsinään jälkeen löysimme tämän laukkuliikkeen. Laukut alkaen 10yuan :D
Harmikseni sieltä ei löytynyt keskikokoisia laukkuja millaista olisin kaipaillut, enkä halunnut ostaa urheilukassin kokoista kassiakaan, vaikka ihania vaihtoehtoja olisi ollut edullisesti, hinnat 40-50yuan!
Katselin laukkuja innoissani, ja hetkellisen pihiyden nostaessa päätään muistutin itselleni laukkujen eurohintoja, joka sitten varmaan osaltaan selittääkin hullaantumiseni :D
Löysin kivan erikoisen pikkulaukun, sopi loistavasti takkiini, avautui jännästi ja oli tilava vaikka näyttääkin pieneltä. Musta jossa punaisia pisteitä ja söpö rusetti kyljessä ^^ Hinta ei ollut kuin 25yuan, sitten valitsin kiiltävän vaaleanlilan laukun, sekä myyjän innostaessa ostin vielä punaisen "nahkalaukun" :D
Myyjän innostus siis, hän näytti minulle asusteenaan olevaa laukkua, ja näytti sormilla sen hinnan, 10yuan. Näytti hänellä niin kivalta, ja kun hinta oli 10yuan, niin päätin heittää senkin sitten ostettavieni pinoon :D
Ennen kauppojen solmimista, pyysin Jingiä apuun, ehkä saisin tingittyä kun ostan 3 laukkua? ;)
Hinta tippui sitten hurjan väittelyn seurauksena 5yuan, 60yuanista 55yuaniin :D
Hinnat oli näköjään niin fiksattuja, että myyjäkin meinasi joutua vaikeuksiin luvattuaan tuon verran alennusta, mutta ei yhtään paha hinta kolmesta laukusta! :D

Sitten huomasin viereisessä liikkeessä kivat oloasuhousut, tällaisia olen kaipaillut jo kuukauden ajan! Omani jätin Suomeen, ja kyllä on ärsyttänyt istua jossain sängyllä konetta käyttämässä farkut tms. jalassa.. Hintaa näillä violeteilla housuilla oli 60yuan, tuntui niin kalliilta, että lähdettiin poispäin.
Tulin sitten kuitenkin katumapäälle poistuessa, ja kysyin osaisiko Jing takaisin tähän liikkeeseen :D
Menimme takaisin, ja pyysin kokeilla kolmia housuja, liikkeessä oli pieni nurkkaus, johon sai vetää verhon eteen. Pieni oli sovitusalue, jos olisin kompastunut siellä kenkiini, kuten meinasi tapahtua, olisin ollut housuitta kaupan keskellä :D Hah, onneksi näin ei käynyt.
Onnistuneesti sain kokeilla housuja, ja vasta lopussa tuli Jing kyselemään olenko kunnossa, kun viivyin niin kauan..? Jing alensi hintaa 55yuaniin, ja ostin sitten itselleni housut, jes! Tähän ostokseen olen erittäin tyytyväinen, Vaikka olivatkin "kalliit" :)

Phuh, Jing kyseli nyt, mitä kaikkea vielä tarvitsisin, että hän osaa neuvoa ja opastaa minut oikeisiin paikkoihin. Tässä vaiheessa rupesi jo vähän shoppailu verottamaan voimia, ja en keksinyt enää mitään tähdellistä ostettavaa :D

Jatkoimme siis matkaa ulos kauppakeskuksesta ja kävelimme kauppakatua pitkin sen toista päätä kohti. Siellä kuulemma bussiasema, josta pääsemme takaisin yliopistolle. Ihan siellä melkein lopussa oli Wal Mart, ja hetken mielijohteesta menimme sinne sisälle, samahan se oli hieman täydentää ruokavarastoja kerta tällaiseen isoon paikkaan pääsee.
Jätimme tavarat lokeroon, maksoi 1yuanin pantin jonka sai takaisin lähtiessä (siis perinteiset kolikolla toimivat säilytyslokerot)
Wal Martissa oli kaksi kerrosta, yläkerrassa oli kaikki tarvikkeet, vuodevaatteet, keittiötarvikkeet, kylpyhuonejutut, ja alakerrassa oli ruoka.
Ostin 2 hammastahnatuubia 4,8yuan, halpaa :D Sitten alakertaan ruokaostoksille, ja sieltä tarttuikin vaikka mitä mukaan. Ostin pari nakkia, juotavaa, kokattavaa (nuudeleita, yllätys yllätys), hedelmiä jne.
Päätin sitten käydä ostamassa sittenkin kattilan, ja menimme yläkertaan sitä etsimään.
Menin välittömästi halvimman kattilan luo, 29yuan, myyjä kuitenkin osoitti erimielisyyttään valintaani kohtaan. En tehnyt kuulemma hyvää valintaa, kahva oli hänen mielestään huonosti kiinnitetty, ja hän osoitti isompaa kattilaa, jossa kahva oli kunnolla kiinni ja hinta sama! No, mikäs siinä, onpahan hyvä kattila minkä voi sitten jättää tänne opettajien asuntolaan (: (Ei paha hinta)
Ostin lisäksi vesimelonia, 3,90yuan/kg ja ison palasen hinta oli 5,90yuan. Halpaa :)

Siinä vaiheessa kun menimme kassoille, huolestuin hieman riittävätkö rahani. :D Yleensä minulla on parissakin paikassa varakäteistä kaiken varalta, mutta tänä aamuna olin jättänyt nämä varakassat täyttämättä, en tiedä miksi, kai kuvittelin että minulla on tarpeeksi rahaa mukana..
Jing lupasi lainata minulle rahaa tarpeen tullen, mutta olisi ollut noloa lainata häneltä, päivän tuttavuuden jälkeen.. Kyllä minulla sitten laskupään selkiydyttyä olikin ihan hyvin käteistä, ja jäi vielä 70yuania jäljelle vaikka kuvittelin olevani ihan kusessa :D (Master ei yllättäen käynyt täällä :)

Kassojen ulkopuolella oli muuten kynsipuoti! Siis, liike missä saa teetettyä manikyyrin jne :D Kynsistudio taitaa olla oikealta nimeltään (kynsipuoti..hah)
Tuonne kyllä menen jossakin vaiheessa ehdottomasti, saa nähdä mitä hintoja pitävät siellä! :)

Tässä vaiheessa olin jo niin poikki, kymmeneltä aloitettiin, ja nyt kello oli melkein kuusi illalla. 8 tuntia siis yhtämittaa kävelyä :D Kysyin Jingiltä onko ok jos otamme taksin, päätin että maksan sen "kiitoksena" siitä että hän näin iloisena on auttanut minua koko päivän. Ei jostain syystä innostanut ajatus, että kymmenen kassin kanssa istuisimme bussissa 30min ja sitten vielä kävelyä kampukselle takaisin :D
Jing hankki sitten taksin ja käski sen ajaa kampukselle. Hän meni ostosten kanssa takapenkille, ja minä istuin kuskin kanssa edessä. Alkumatkassa yritin laittaa itselleni turvavyötä, mutta vyö oli kai liian vähän käytön vuoksi aivan jumissa, ja päätin sitten antaa olla.. Pelotti kyllä koko matkan ajan, että jos ajamme kolarin niin lennän suoraan ulos ikkunasta, ehkä ensi kerralla laitan vyön oli se miten jumissa tahansa.

Matkaan ei mennyt kuin 15-20minuuttia, oli hassua, että Jing lauleskeli takapenkillä ollessaan :) Kaunis ääni, kyllä sitä ihan mielellään kuunteli. En vain itse kykene moiseen avoimuuteen :D

Matka maksoi 16,50yuan!!! :D Ostin meille sitten portilta vielä sapuskat, 2yuan/kpl, eli 4yuan :)
Jing halusi välttämättä auttaa tavaroiden kantamisessa, ja näytin sitten tien asunnolleni. En millään olisi halunnut että hän tulee sisälle. Johtuen nimittäin siitä, että minua nolotti se kuinka hulppea asunto minulla on, ja kun tiedän millaisissa asuntoloissa Kiinalaiset asuvat.. En sitten voinut olla kutsumatta häntä sisään, kun hän "väkisin" halusi olla kantoapuna.
Pyysin häntä sitten jäämään sapuskalle, ja söimme sitten yhdessä pöydän ääressä portilta ostettuja ruokiamme :) Kyllä hän hämmästelikin asunnon kokoa, ja kerroin hänelle tilanteen miten päädyin tähän asuntoon. Kerroin myös asunnon vuokran, joka kauhistutti häntä.
Kiinalaisilla nimittäin dormin vuokra 120euroa/vuosi!!!!!
Että, kyllähän meitä ulkomaalaisia vähän tässä jekutetaan, mutta onhan meillä aivan täysin erilaiset tulotkin. Kiinalaisilla 6henkeä/huone, onhan tuossa eroa, mutta en tajunnut että hinnoissa olisi noin tajuton ero :o
Voi olla että sen asunnon saisi täältä kaupungista aika hemmetin edullisesti, mutta paha jos eivät suostu vuotta lyhyemmäksi aikaa vuokraamaan :/
Kiikutin Jingille sitten maistiaisia matkalaukustani, tarjosin hänelle lakritsia, fazerin suklaata ja liköörikonvehteja :) Vodkakonvehteja itse asiassa, ovat minusta tosi hyviä!
Kaikista hän tuntui pitävän, lakritsiakin otti monesti lisää, voi olla että salmiakista ei välttämättä pitäisi :D

Tunnin istuimme keittiössä juttelemassa syömisen ohessa, oli mukavaa saada seuraa pitkästä aikaa! Päivä oli kokonaisuutena tosi mahtava ja jäi todella hyvä mieli kaikesta :)
Sain ostettua oikeastaan kaiken mitä olen tarvinnut, ja minulla oli kaiken lisäksi todella mukavaa, seurassa ei todellakaan valittamista. Kiitin Wangia mesessä illemmalla vuolaasti avusta, ja siitä että hän toi Jingin mukanaan :) Oli myös mukavaa, että Jing ymmärsi minua, oikeastaan kaiken sanomani. Hän pahoitteli sitä, ettei puhu yhtä paljon kuin minä, kertoi sen johtuvan siitä ettei hän tiedä kuinka sanoisi sen englanniksi. Oikein hyvä englanti hänellä kuitenkin on, ja sanoinkin tästä hänelle :) Hän opettaa osa-aikatyönä englantia alemmalle asteelle, ilmeisesti joko yläasteilaisille tai lukiolaisille.

Hän lähti sitten asuntolalleen kuuden jälkeen, ja sovimme tapaavamme uudestaan maanantaina. Pyysin häntä kakkupalalle :)

Oli kyllä kivaa, ja oli mukavaa tuntea että Jingkin viihtyi minun seurassani, hän kertoi käyvänsä paljon shoppailemassa, ja oli innostuneen oloinen, että voin tulla hänen mukaansa toistekin. Askelmittarissa oli muuten päivän saldo 14 960 askelta :D Aika hyvin sanoisin, kyllähän tuossa on tullut käveltyä! :)

Juupsista, eipä tässä lauantain osalta sitten muuta juttua ollutkaan :) Sunnuntai menee varmaan lepäillessä, ja maanantaina heittelen sitten kuulumisia monestakin asiasta, mutta niistä sitten vasta maanantaina.

Mukavaa viikonloppua (: