Kiitos kuitenkin niille jotka kommentoivat <3 Ja paheksumista teille jotka käytte täällä ettekä heitä juttua :D

Siellä oli yksi kysymys johon ensin unohdin vastata, mutta onneksi muistin sen nyt! :)

Eli Kotiäiti Pohjanmaalta kyseli nettisensuurista.
Olen todellakin törmännyt tähän aika useaankin otteeseen. Wikipedia oli yksi mihin ei päässyt lainkaan, ja olikohan viikko sitten kun myönnytyksena valtio salli sinne pääsyn. Tosin kiinalaisten omaan wikipediaan ei vieläkään pääse..
Sitten tuossa parisen viikkoa sitten kun oli enemmän uutisointia tuosta T:stä (käytetään nyt lyhennettä varmuuden vuoksi), ei päässyt mihinkään videosivuistolle ja täällä ei ollut mitään uutisointia aiheesta. Ja iltalehdestä olen lukenut otsikoita kuinka asioita on hieman täällä päässä vääristelty, tyyliin "mellakoissa kuollut 1 henkilö, vaikka oikeasti olisi kyse sadastakin" Google on myös sellainen että sieltä ei kuvahakuja saa tehtyä, olenkin käyttänyt nyt yahoon hakukonetta.
Samoin jotkut uutissivustot, amerikkalaiset siis, on estettyä, ei pääse lukemaan niitä.
Juu, ja youtuben videoita ei kaikkia täällä näe, monissa tulee eteen teksti "this video is not allowed in your country". Sellaisia mistä en edes itse ymmärrä mitä kieltämistä niissä on...
Ja tätä netin käyttöä tarkkaillaan, eli en usko hetkeäkään etteivät katsoisi millä sivuilla sitä käydään yliopiston netillä jne. Kaverilta oli blokattu joku sivu josta oli käynyt lataamassa tiedostoja ;)

Onhan se eri asia lukea tuosta nettisensuurista kuin kokea se, useamman kuin kerran harmitti se, kun jotakin tietoa etsii, ja sitä ei pääse katsomaan tämän nettisensuurin vuoksi.. Mutta, kohtahan täältä pääsee Suomeen :) Ja kiitos kysymyksestä, jos unohdan vastata niin heittäkää uusi kommentti, on nimittäin sellainen reikäpää minulla :D

Torstaina 10.4 kävin aamulla toimistossa kyselemässä kaikenlaista. Mm. onko mahdollista saada lisää kursseja, työsopimus ja työtodistus jne.
Katsoin mahtavan leffan ^^ The Holiday. Oi kun tykkäsin, itketti ^^

Piti olla kulttuurintunnit, mutta opettaja oli sairastunut niin ne jäi pitämättä. Kummallista miten se aika silti juoksee vaikkei tekisi mitään erikoista.

Perjantai 11.4 oli taas hullua hulinaa. Oli tapaaminen kello 10.00 aamulla. Sovin eilen Chanin kanssa, että hän kutsuu oppilaan auttamaan minua pankkiasioissa. Päällimmäinen tarkoitus oli käydä vain tarkistamassa tilin saldo. Laitoin sinne siis testiksi 10e Suomen tililtä.
Tämä avustajani tuli tapaamaan minua asuntolalle, ja pankille ---> .
Hyvää kommunikaatiota taas, Chan oli kertonut, että haluan nostaa pankkiautomaatilta rahaa (just, niinhän minä sanoin. :)
Mentiin tuohon omaan pankkiini, Tianjin joku. Onnistuin lukittamaan korttini kun en laittanut salasanaa oikein, vaikka 100% varma siitä olinkin. Tiskillä jossakin vaiheessa selvisi, että Kiinassa on 6-numeroiset salasanat.. ilmankos :D Tungin siihen neljää numeroa, ei ihme että lukittui.. :D
Olin TODELLA pettynyt kun raha ei ollut tullut perille tähän kökköpankkiin! Tulin siihen lopputulokseen että haluan avata tilin oikeasta pankista, kerta tuo ei toimi siirroissa :p
Tyyppi vei minut China commercial bankkiin, tai vastaavaan, ja avattiin sieltä tili. Kesti jonkin aikaa, mutta toimi niin paljon kätevämmin mitä edellisessä pankissani.
En tiedä ymmärsikö Jing sitten loppujen lopuksi millaista tiliä tarvitsin, koska hän intoili siitä että nyt voin käyttää pankkikorttia ostoksiini, ja ne maksukoodinkyselyt tulivat sitten vasta myöhemmin.

Joskus on tosi hankalaa tämän kielimuurin kanssa. Sitä yrittää puhua niin selkeästi ja hyvin mitä osaa, mutta toiset eivät silti ymmärrä. Ja tätä kieltä ei itse ymmärrä, niin sepä siitä (:

Tuon pankkihomman jälkeen jäin "yksin", ja päätin käyttää kauniin päivän hyödyksi :)
Päätin kokeilla onneani yhden kaupan kanssa jonka opettaja minulle "neuvoi". Kyselin onko täällä jotakin pelihahmojen tms. oheistuotteiden myyntiin omistautuneita putiikkeja, ja Christina (ope) kertoi minulle paikasta missä pitäisi olla monta kerrosta tällaisia liikkeitä. Tämäkös minua ajatuksena riemastutti! :)
Ohjeet sinne pääsemiseksi olivat hyvin hatarat, mutta eipä sitä mihinkään pääse ellei kokeile onneaan, ja kun on yliopiston käyntikortti mukana niin taksilla pääsee takaisin jos huonosti käy :)
Tosin ensin kyllä koettaisin bussia, minne bussilla pääsee, sieltä pääsee bussilla kyllä poiskin.

Bussissa istuessani(ihme!) harmitti kovasti kun en tullut kysyneeksi Christinalta missä vaiheessa minun pitää jäädä pois. Sain kyllä kohdan "nimen", mutta olisihan se kiva tietää tuleeko se vastaan "heti" vai vasta tunnin matkan päästä :D
Tämä siis teki sen, että korvat hörössä kuuntelin kuulutuksia ja mietin kuumeisesti voisinko vahingossa olla kuulematta asemaani. Minulla oli lappunen kädessä missä tämä bussin määränpää oli. Pidin sitä lappua niin, että vieressä istuva sen halutessaan näki, ja sain apua! :D (hitsi miten oleva taktiikka x)
Ystävällinen mieshenkilö viittasi minut lähtemään oikealla pysäkillä pois, jee ^^

No, lähdin päättäväisesti kävelemään sinne suuntaan minkä arvelin oikeaksi. Jonkin aikaa sinne käveli, mutta löysin kuin löysinkin lopulta perille ^^
Tosin olin hieman pettynyt. Ensimmäiset 3 kerrosta kävin läpi todella tiiviillä siivilällä, ja mitään ei tarttunut mukaan. Olin pettynyt, todella. Vaatteita ja kaikenlaista krääsää, mutta ei yhtään Final Fantasy kamaa!
Neljännessä kerroksessa aukesi taivas!! (tähän sellaista kivaa musiikkia!)
DaDaaaaaa!

Kauppoja missä kaikkea ihanaa ja tarpeetonta krääsää, liittyen ties mihin peleihin, animeen, mangaan. Ah ^^
Kiertelin täällä aikani, ja kasseja alkoi tarttua ranteisiin hälyttävällä tahdilla :D
Metsästin lähinnä Final Fantasy VII - Advent Children tavaroita, ja ei nyt älyttömän hyvät valikoimat, mutta kyllä tuolta jotain kivaa tarttui mukaan.
Pelikortit joissa hahmoja kolmesta ff-pelistä, takapuoli Advent Children (Cloud + Sepi), upea sytkäri jossa toisella puolella Cloud ja toisella Sephiroth, pari pikkukansiota joissa tarroja, ff-aiheisia paperiarkkeja, pari hassua avaimenperää jotka toimivat "valoenergialla" :D, 3 lompakkoa ja semmosta.
Kyllä nyt kelpaa ^^ Pitää etsiä vielä lisää noita putiikkeja, ja käydä tuollakin toiste, rakastan! ♥

Tuolta neljän aikoihin kotia kohti, ja bussissa oli minua vastapäätä istumassa pikkuinen tyttö äitinsä kanssa, ja minä kiinnostin tyttöä aivan tavattomasti :D Kovasti hän supisi äidilleen kaikkea, ja katsoi minua. Hymyilin tytölle, mistä hän innostui ja meni piiloon äidin "taakse" kihertämään. Hih.
Lopulta rohkaistui äidin innostamana tervehtimään minua, äiti ilmeisesti oli kuiskinut pari englannin kielistä lausetta hänelle, jotka tyttö minulle puhui :D "Where are you from" ja jotain tällaista. Ihana :D
Ei ole muuten tullut vastaan vielä kiinalaista lasta joka ei olisi nätti, miten nämä kaikki voivat olla niin pirun nättejä? Tuokin oli aivan järjettömän suloinen ja kaunis lapsi. Oli hymykuopat ja kaikki.
Harmitti ettei ollut mitään mitä antaa tälle pikkutytölle, ajatus palasi pieneen muumiavaimenperään joka oli matkalaukussa asunnolla, toivoin että olisi ollut mukanani niin olisin ilahduttanut tytön päivää antamalla pienen lahjan :) Vastaisuuden varalle taidan kuljettaa sitä mukanani, jospa vaikka törmäisin pikkuiseen uudemman kerran ^^

Eipä tässä muuta, sitten odottelin hetken asunnolla että kello löi viisi, ja kävin hakemassa ruokaa tuosta kampuksen ruokalasta. Huomenna en tiedä vielä mitä teen, joko lähden shoppailemaan keskustaan tai sitten istuskelen asunnolla, opiskellakin pitäisi kyllä jossakin vaiheessa :)

Tsau, ja kiitos kommenteista, vaikka en reilulla pelillä niitä saanutkaan ;) Pidettäköön tätä muistutuksena, että voihan sitä vaikka kerran kuussa jotain viestiä sieltäpäin tähän blogiin heittää, tiedän käykö tätä enää edes lukemassa kukaan :D (jutut kun on aika pitkiä....:)

Kiittää ja kuittaa ^^