Soli ^^

Sitä on oltu vähän laiskalla päällä ja on taas jäänyt tämä blogin kirjoittelu vähemmälle :D

Mutta, aloitetaanpa ja kertaan tässä viikon tapahtumat :)

Maanantaina kävin hiustenleikkuussa, Jing suostui ystävällisesti mukaani tulkiksi. Hän vei minut paikkaan missä käy ilmeisesti itsekin, ja sitten alkoi selitys mitä haluan hiuksilleni tehtävän :)
Täällä lähes kaikki parturikampaajat on olleet miehiä, mikä on hassua kun vertaa Suomeen :)
En tiedä olenko nyt sattunut tilastollisesti poikkeaviin kampaamoihin, joten jos tämä "kaikki kampaajat/parturit Kiinassa ovat miehiä" -väite ei pidä paikkaansa, älkää lynkatko minua.

Ensin minut vietiin pieneen huoneeseen missä oli oikeita luksustuoleja. Siis hiukset pestiin täällä, ja Suomen "istu tähän epämukavasti niska vinossa et pestään sun hiukset", vastaan Kiinan "Mene makaamaan tähän pehmeälle "sängylle" ja pesemme hiuksesi ihanan rennosti ja miellyttävästi.." Ei tuntunut niskassa yhtään pahalta!

Sitten yritin selittää Jingille mitä haluan, takaa lyhyttä, ja edestä pitkää tyyliä. Hiustenleikkaajadude toi minulle kansion, josta löysinkin heti mieluiseni tyylin.
Mallinaisella oli takaa lyhyt tukka, ja edestä toispuoleisesti toisella puolella pitkää leukaan saakka, ja toisella puolella lyhyttä korville.. No, heitin Jingille, että tämän haluan, ja mies ilmoitti, ettei ehkä saa hiuksistani ihan sen kuvan näköistä, mutta että lähelle sitä.
Jing ei kauaa jaksanut vierellä istuskella, vaan meni soittamaan(?) jonnekin lähistölle. Ajattelin hänen tulevan takaisin, muttei kuulunut ennenkuin tukka oli leikattu.
No, sanonpahan taas sanan siitä, että pitäisi lopettaa se kampaajiin luottaminen :)
Tuntuu ettei kukaan ikinä tunnu tajuavan mitä haluan, ja nytpä sain edestä ja takaa lyhyet hiukset, vaikka nimenomaan pyysin edestä pitkiä, kun pituutta hiuksissa oli ponnarille saakka, että varaa olisi ollut jättää niitä eteen.
Kyllä muuten kismitti. Koko ajan ajattelin, että kyllä sillä parturilla nyt varmaan joku suunnitelma on, että jos pyydän pitkää edestä, eihän se niitä nyt leikkaa. Hoin tätä siihen saakka, että naps, meni viimeisetkin pitkät etuhiukset, sitten olikin myöhäistä :)
Hintaa operaatiolla 30yuania, ja kasvattelen nyt sitten etuhiuksia ja yritän avata sen hemmetin suun ensi kerran kun menen kampaamoon. Pitää kiljua kovaa "ei" jos epäilen yhtään, että en saisi mitä haluan, kun ei näköjään kuvastakaan tajuta mitä asiakas haluaa :)

Vähän sitten raivosin yksin kämpillä netissä taas pieleenmennyttä hiustenleikkausta, ja sitä miten kalju olo on ja miten ärsyttää kun ei saa mitä haluaa :D

Offia..
Erja, kyllä on ikävä sinua, olet ainut joka oikeasti TAJUAA mitä haluan! :D

Tiistaina riensin kauppakadulle ja yritin ostaa viimein himoitsemani pitkän beigen takin.
No kakit se onnistui :D Virginian kanssa tuolla liikkeessä käydessä, takin hinta oli 350yuan. Nyt näytettiin hintaa hintalapusta!! (näissä kaupoissa ei ikinä ole hintalapun hinta oikea, paita saattaa maksaa 10yuan ja hintalapussa lukee 129) Nyt hinta siis 425yuan.
En todellakaan ostanut, todella törkeää!

Sitten kävin teettämässä manikyyrin, ranskalainen + kukkia, tuli ihan kivat :) Nyt oli tosin paljon laiskempi tyttö tekemässä manikyyria. Ei viilannut kynsiä kunnolla, eikä edes puhdistanut kynnen alusia!

Kyllähän tuolta jotain tarttui mukaan, pari hametta, merkkialusvaatteita jne :D (Versace jne :D)
Tulin pois taksilla kun en jaksanut odotella bussin saapumista.

Värjäsin tiistaina myös hiukset, kun matkalaukkuja kaappiin purkaessani huomasin minulla olevan blondausainetta vielä 2 purkillista. Laitoin tällä kertaa hyväksitoteamani muovipussin päähän, värin levittämisen jälkeen siis. Estää väriä kuivumasta hiusrajaan!
Pidin jostain syystä väriä päässä vielä 10 min vaikutusaikaa pidempään, ja virhehän tuo oli :D
Huhhuhhuh että tuli vaaleat hiukset! Damn!
Kun jo muutenkin kiinnitetään huomiota, niin nyt varmaan kahta kauheammin.

Keskiviikko :
Aamusella alkoi vähän enemmän kaduttaa hiusväri, ja kävin huppu päässä etsimässä kampuksen kaupoista lippistä.. Lopulta laitoin opettajalleni hätäviestin, voisiko hän ostaa minulle lippiksen kun värjäys meni vähän pieleen :D
Siis älkää käsittäkö väärin, tulos oli erittäin onnistunut! Suomessa väri olisi tosi mahtava, ja tykkään siitä, mutta Kiinassa ... ... ...
Lopulta opettaja vastasi ja kertoi olevansa Carrefourissa, ja ettei lippiksen osto ole mikään ongelma, jee! :)
Erehdyin laittamaan Virginialle aamulla viestiä, että olisiko hänellä lainata hattua. Hän soitti minulle, ja kun kerroin ongelmani, ei hän saanut puhuttua kun nauroi niin kovaa. Loukkaannuin hieman :p

Torstai :
Aamulla nousin joskus viideltä, kävin suihkussa ja seitsemältä lähdin koulun taksilla hakemaan avokkia lentokentältä. Mukaan tuli kiinalainen tyttö, jonka oli määrä hakea kentältä ranskalainen opettaja. Matkassa kesti ehkä 2,5h koska kuski kävi hakemassa itselleen ruokaa mukaan ja hidasteli vähän muutenkin lähdön kanssa. Perille päästyämme selvisi, että ollaankin väärällä lentokentällä Beijingissä. Tänne kun avattiin juuri valtavan suuri uusi terminaali, ja avokki oli laitettu tulemaan uudelle, kun itse vielä 2,5kk sitten tulin tälle vanhalle :)
10min ajettiin tälle uudelle kentälle vanhalta, ja mielessä kävi matkalla tietääköhän se kuski nyt mitä tekee :)
Oli se hieno ja uusi paikka, vautsi :) Kiilteli ja oli iso ja hieno! Avokki mukaan ja sitten takaisin vanhalle kentälle. Tänne tuli se ranskisope :D
Varmaan tunti saatiin odotella häntä, käytiin A:n kanssa tässä välissä syömässä terminaalin KFC´ssä. Tilasin jotain kalapalasia, ja yhdestä löytyi pitkä musta karva, jei! :D
Oli vielä ihanasti siellä sisällä, niin että kun kiskoin, se katkesi sinne sisälle ^^ Nam!


Viimein päästiin matkaan takaisin kampukselle, kello oli ehkä 12.00. No, päästiin tulomatkalla kokemaan ihka oikea liikenneruuhka Kiinan tyyliin :D Ei ole mitään mitä olisin Suomessa ikinä kokenut, heh.
Tunnin seisottiin matkalla 100m, niin että ehkä 5 minuutin välein päästiin 1m eteenpäin, ja taas 5 minuutiksi pysähdys :D Lollero, varmaan 1,5h meni tuossa ruuhkassa, kunnes päästiin viimein eteenpäin :)

Käytin A.ta kampuksen lähipiirissä kaupassa ja ostinpa itsellenikin tehokkaalla tinkimisellä lippiksen ^^
Tosi hauskaa kun muistin viimein ottaa mukaani lapun missä luki kiinaksi "Mitä tämä maksaa" "liian kallis!" "saisiko sen edullisemmalla?". Hyvin oppii kun käyttää lauseita käytännössä. Aina katselin tuotteita, sitten kävin kauempana lukemassa lauseen lapusta ja riensin myyjän luokse kokeilemaan onneani. :D
Sitten mäkkiin ja kotia :)

Perjantai.
Käytiin A:n kanssa metrolla Carrefourissa, kolme tuntia siellä vierähti, ja sitten tusinan muovikassin kanssa taksilla takaisin kampukselle :) Kyllä nauratti tulomatkalla, mitäs me hullut länsimaalaiset kymmenien kassien kanssa :D

Lauantai
Tänään käytiin Jingin ja A:n kanssa ensin elektroniikkapuodissa. Siellä kävi armas läppärini huollossa, eli imuroivat pölyjä sisuskaluista ja nyt ei hyrrää enää niin hullun kovaa :)
Piipahdettiin puhdistuksen aikana viereisen Carrefourin (eri kuin edellinen) hotpot pikaruokapaikassa natustamassa sapuskaa. Että tykkään tuosta hotpotista, nam ^^
Kallistahan tuo oli, satanen sinne paloi (siis n.10e), mutta se johtui siitä kun otettiin A:n vuoksi paljon lihaa :) Liha maksaa n.20-30yuan/kpl, kun kasvikset ovat n.6yuan/kpl (siis kpl/lautanen :D)
Siitä puhtaan(?) läppärin kanssa bussilla ostoskadulle.
Käytiin sieltä katselemassa housuja A:lle ja sovittelin itse joitakin kenkiä. Typerää kun on tällainen suomalainen lättäjalka. Carrefourissa kokeilin kokoa 40, se vastasi jalassani Suomen 38 kokoa, puristi.. Sitten löytyi naisten jalkinetta kokoa 41, se olisi ehkä ollut sopiva, mutta jalkani oli siihen liian leveä. Jes, edes koko 41 ei mahdu jalkaan! Pistää vihaksi :p

Koko päivä tuolla reissaillessa vierähti, ja kylläpä väsytti kun päästiin takaisin. Käytiin illalla vielä tapaamassa Mr.Chania, oli bisneksiä ja sain taas palkkani ^^
Aika on suhteellista. Tapaaminen oli sovittu kello 20.00, siihen aikaan menimme A:n kanssa toimistolle, ei ketään. Kämpille -- > kello on 20.40 ja Chan soittaa, tulkaapas nyt tänne toimistolle :D

A sai muuten jonkun vatsataudin, en tiedä oliko portin hygieenisesta sapuskasta vai mistä, ruokamyrkytyksen tapainen, mutta meni yössä ohi. Kamalaa kun pitää heti sairastaa, muttei onneksi mitään tuon pahempaa tullut ja tuokin meni ohi.

Sunnuntai
Tänään satoi vettä, kävin ruokaa kampuksen ravintolasta ja vein sitä A:lle. Ihan hyvää sapuskaa täältä kyllä saa, ja edullista. Turhaan menee kauemmas syömään kun täältäkin saa :)
Ja joka päivä voi kokeilla eri ruokia, kivaa :D
Maanantaina alkaa oma opetus taas tauon jälkeen sekä 2 kurssia. Georgen kurssi ja sitten sain yhden lisäkurssin! Näillä näkymin "human resource management" vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

Maanantai
Tänään satoi vieläkin vettä, tässä on satanut nyt 1,5 vuorokautta putkeen. Ihan kivaa, tuntuu että täällä hieman raikastuvat kadut, mutta ilma on yhtä raikasta kuin aina :D
Heräsin kuudelta kun oli oppitunnit kahdeksalta, ja eri kampuksella vielä. Menin ensin tuonne viereiseen kampukseen, ehkä 15min matkan päässä, ja katselin ympärilleni. Hitto, olenkohan oikeassa paikassa. Soitin oppilaalleni ja kuvailin paikkaa, hän sanoi minun olevan väärässä paikassa, damn!
No, tästä hirmuista vauhtia toiselle kampukselle (tässä lähistöllä 3, meidän on East, menin North kampukselle, mutta piti mennä South kampukselle! :D)
Ehdin kuin ehdinkin sinne ajoissa, ja sain kuulla että minulla pitäisi olla luokkahuoneen avain. Kivaa, ei sitten monitori viitsinyt ilmoittaa että avaimenkin tarvitsee :D

.... kesken :)