Aamulla aikaisin ylös ja hostellin aamupalan jälkeen suunnistimme metrolle. Kohteena perjantaina Beijingin huvipuisto. Tästä nimenomaisesta puistosta uutisoitiin ehkä puoli vuotta sitten(?), että se on Beijingiin tehty feikkidisneyland. Ajatus Mikin ja Minnin tapaamisesta täällä Beijingissä kiinnosti, ja valitsimme tämän puiston uudemman "Happy Valleyn" sijaan.

Linjanvaihto ja päätepysäkillä meitä odotti huvipuisto! Tosin 0,5km kävelymatkan päässä metrosta :)
Ja olihan tuonne menossa ihan pirusti muutakin porukkaa, mokomat, eivätkö he tiedä ketä sinne on tulossa? :D

No, lippuluukulle, ja odotetusti missään ei lukenut mitään englanniksi, eivätkä lippuluukunmyyjät puhuneet englantia. Äh. Raivostuttavaa :D
No, selvitin lippujen hintoja, sisäänpääsylippu maksoi 15yuania, ja sitten tarjolla oli 100yuanin arvoinen lippu, jolla pääsee 10 eri laitteeseen, kuhunkin kolmesti. Suomessa kun Särkänniemessä ja Linnanmäellä saa sellaisen päiväpiletin jolla pääsee joka laitteeseen niin monesti kuin huvittaa, sellaista tavoittelimme täälläkin. No, päätettiin ostaa nuo 100yuanin liput, ihan helppouden vuoksi.
Sisälle puistoon, ja ihmeteltiinpä siinä kun missään ei näkynyt sellaisia huvipuistokarttoja?
Missään ei näkynyt vielä Disneyhahmoja, ja suunnistimme "hurjakurun" tapaiseen laitteeseen. Mutta ei ehkä järkevää ole mennä ensimmäiseksi laitteeseen jossa voi kastua, niin käännyttiin pois.

Dodih, kohta edessä avautui näkymä raketin tapaisesta laitteesta, joka laukaisee ihmiset ylös ja sitten tuo takaisin alas. Jee, sinne mennään!
Tässä välissä yritettiin kysellä lipunmyyjältä (pieniä kojuja oli oikeastaan joka nurkalla, niistä sai yksittäislippuja laitteisiin) josko hän osaisi englantia, eipä onnistanut :p
Mentiin jonottamaan tähän rakettilaitteeseen, ja pian oltiin niin lähellä laitteeseen pääsyä että alkoi ihan jännittämään :D Seuraavalla kierroksella päästäisiin itsekin kokemaan tuo, ja nykyinen kierros odotteli vielä laitteen käynnistymistä.
Laite oli täynnä, ja se käynnistettiin, kuluu aikaa ja laite suhisee aloitussuhinaansa, kuluu lisää aikaa.. Kohta alkaa mietityttää miten kauan he vielä odottelevat kiinni laitteessa sen käynnistymistä..?
No, vielä 1min, ja hemmo tulee konekopista, sori, laite rikki, kukaan ei käytä tätä nyt :D
Meidät käännytettiin tästä jonosta pois kaikki, ja porukka istuu vielä kiinni laitteessa joka on rikki :D Juuri kun oltiin melkein pois laitteen alueelta, tulee se ylöspäin lentävä osa laitteesta ihmisineen metrin alemmas hirvittävällä jysäyksellä, TUM!
Se kun nostetaan ihmisten siihen kiivettyä metriä ylemmäs valmiusasentoon, niin nyt se tipahti alas siitä että porukka pääsee pois, jee :D
Vähänkö se koneessa istuva porukka säikähti, ja varmaan sattui tuo pudotus, ei mitään pehmennystä, pelkkä tipahdus :D
Joo, eipä olisi ollut kivaa istua tuossa, ja laite olikin koko loppupäivän tyhjänä, kivaa :D

Käveltiin poispäin toiselle alueelle, ja meinattiin mennä johonkin kummitusjunan tapaiseen, jonotettiin, ja ajattelin ihan varmuuden vuoksi kysäistä edessä olevalta tytöltä käykö meidän lippumme kyseiseen laitteeseen. Jee, ei käy! Turhaanpa jonotettiin tuohonkin jotain 10min (:
Mihin ne liput nyt oikein käyvät, kun jokaisesta paikasta joku sanoo ettei meidän lipuilla niihin päästä?

Vaihdettiin aluetta, ja alkoi tympimään kun tunti oli jo puistossa kulutettu, lippu ei käy laitteisiin mihin haluaisi, ja jonot on hitonmoisia.
A lähti kysymään puiston työntekijöiltä karttaa tai vastaavaa, ja mihin kohteisiin lippu käy, itse jäin odottelemaan, ja löysin siinä naisen joka osasi englantia, ihanaa.
Hän lähti viemään minua paikkaan mistä sai ostettua puiston kartan, ja hän kertoi voivansa merkata laitteet joihin lipulla pääsee.
Käveltiin pisteelle, ja siellähän se A oli samassa paikassa, kartta kädessään :D
Näköjään molempien tavat selvittää asia toimivat, ihan hauska juttu. Ostettiin puiston kartta 2 yuanilla, ja mukana tuomani nainen merkkasi lipusta siihen kohteet mihin pääsemme. Jee, viimeinkin.
Tässä vaiheessa kävi ilmi, että paska lippu tuli ostettua :p
Kohteita puistossa ehkä 30-40, meidän lippu käy niistä 10 paikkaan, 5 näistä on lapsille tarkoitettuja, ja jos oli hyvä laite, siihen oli tajuttomat jonot, hemmetti, 10 euroa hukkaan, jee ^^

Käytiin syömässä puistoalueella ruuhkaisessa ravintolassa, ja sitten suunnistettiin lähimmälle laitteelle mihin päästäisiin. Aha, 2km jonot sinne sitten, hemmetti.
Jonot laitteisiin täällä oli ihan järkyttävät, tunnin tai kaksi helposti odotti, jonot jatkuivat laitteelta niin pitkälle kuin näki, nurkan taakse jopa. Ihan toista kuin Suomessa, missä pisin jonotus ehkä 20min :p
Maksettiin itsemme laitteeseen joka roikottaa ihmisiä pää alaspäin, A kertoi että tämä oli hävinnyt joko Särkänniemestä/Linnamäeltä eräs vuosi, ehkä se on kuskattu tänne Kiinaan :D
Tähän ei ollut ihmisiä jonottamassa lainkaan! Melkein yksinään päästiin tähänkin, siistiä :D
Kiinalaiset eivät tunnu tykkäävät hurjista laitteista, koska kaikkiin lällyihin juttuihin oli kilometrien jonot, mutta niihin missä me käytiin, ei ollut jonoja tuskin lainkaan, päästiin ensimmäisellä, tai toisella yrittämällä laitteen kyytiin! :o
Käytiinköhän 3-4 laitteessa, ja ostettiin viimeisenä lippu 4d "elokuvaan". Siis ehkä 10-15min pituinen pätkä joka katsotaan erikoislaiseilla. Tänne oli jonoa, mutta ei hirveästi. Mutta!
Noin 10min ennenkuin esityksen piti alkaa, porukkaa alkoi kerääntyä. Katsella sai onnellisena, kun porukka tulee takaa suoraan eteen odottamaan sisäänpääsyä :)
Siis, tyyliin, jokaisella on 1 kaveri edessä, ja sinne menee sitten 4-5 ihmistä tämän kaverin luo odottamaan. Oli ihan hemmetin kivaa, kun itse odotat kuumassa ja hiostavassa "huoneessa" puoli tuntia, ja koko ajan porukkaa menee sinun edellesi :)
Sori vain, mutta kiinalaiset eivät osaa jonottaa, ei puhettakaan siitä että pysyttäisiin kiltisti jonossa, Suomessakin nousee ärinä jo siitä jos menet kaverin viereen ja ohitat muita jonossa.

Puolen tunnin odotuksen jälkeen, hiostavassa ilmassa, verenpaineen noustua jononohittelijoiden vuoksi, sisään viimein pääsi. MUTTA! Eipä päästykään ensimmäisen porukan mukana, niin paljon ihmisiä oli mennyt meidän ohitse jonossa että ei toivoakaan sisällepääsystä :)
Jee!
Odoteltiin toiset puoli tuntia, ja ekan porukan katsanto viimein loppui. Oli tosi tukala olo tuolla odotuspaikassa, tosi kuuma, kostea ilma, ja porukkaa joka puolella, huh.
Mutta päästiinpä viimein mekin katsomaan tuo 4d-leffa. Jei ^^
Saatiin pöljän näköiset lasit, ja mentiin istumaan melkein eturiviin. Näyttö oli tosi hieno, se oli suuri, ja puolikaaressa niin että kun katsoit sivusilmällä vasemmalle tai oikealle, näit sielläkin kuvaa.
Viimein leffa alkoi, joku kauhuhomma, kiinankieliset selostukset, mutta eipä tuo ymmärtämistä kamalasti haitannut :) Muutamia tosi kivoja kohtauksia oli, mm. linnut lensivät puista päin, ja ihan oikeasti näytti siltä että ne lentävät päin :D Sitten penkit liikkuivat, ne tipahtivat jossakin vaiheessa, ja täristivät. Joidenkin päälle oli tullut myös vettä, mm A:n päälle, mutta minä en saanut yhtään :(
Ihan kiva kokemus, vaikka maksoikin peräti 2euroa!

Tässä vaiheessa väsytti, ja vähän ärsytti koko puisto, suunnistettiin takaisin metrolle. Harmitti, kun ostettiin liput mitä ei loppujen lopuksi edes käytetty kertaakaan mihinkään kohteeseen :(
Ja, kaikkein kakeinta, en nähnyt YHTÄÄN Disneyhahmoa! :(
Hemmetti, surkea puisto, ja liikaa porukkaa. Olisiko niin, että tuon "feikkidisneyland" uutisoinnin jälkeen, tästä puistosta on poistettu nuo hahmot, harmitti, kun sen takia otettiin tuo puisto kohteeksi :(

Mentiin täältä metroon, ja päätimme nousta maanpinnalle metrojen vaihtamiskohdassa. Sieltä löytyi tien toiselta puolelta tosi hieno kauppakeskus. Sisälle mentäessä kyllä huomasi, ettei ollut ihan meille tarkoitettu paikka. Kaikki merkkiliikkeet mitä vain voi kuvitella olivat tuossa paikassa, löytyi Cartier, Srawkowski, vaateliikkeitä, kaikkea maan ja taivaan väliltä, superkalliilla siis..
Näin autoni siellä ^^ New Beatle ihanin kukkamaalauksin, oih ♥ Niitä oli monenlaisia ja värisiä malleja, ne oli maalattu tulevia Olympialaisia varten erikoisesti, Kiina tyylillä :)

Tuolta aika nopeasti pois, ei ollut meidän budjetin mukainen, takaisin metroon ja kaupan kautta hostelliin :)
Olipa ihanaa käydä suihkussa kuuman ja kostean päivän jälkeen, huh! Sitten syömään, ja katsottiin syödessä hostellin ravintolassa samalla leffaa, Spiderman 3.
Juteltiin hetkinen taas Belgialaisten(ei voi muistaa? :D) miehen ja naisen kanssa, he kävivät Beijingin zoossa, kävelemällä... ... (hullua:D)

Nukkumaan ihanaan ultraleveään sänkyyn ja seuraavana päivänä viimeinen päivä Beijingissä :)