Tadaa :D

Eli kova on ollut yritys että päästäisiin täällä Kiinassa naimisiin A:n kanssa. Kun mehän ei saada asua samassa kämpässä kun ei olla naimisissa, niin olisin saanut mm. vuokrarahoja useamman satasen takaisin tältä keväältä.
Ei tämä nyt niin vakava juttu ole miltä kuulostaa, olisi vain helpottanut tätä käytännön elämää täällä :) Ja kun se ei olisi virallinen Suomessa ellei sitä jollain paperisodalla virallistaisi.. Olisi varmaan jäänyt tekemättä, en diggaa niistä päivämääristä mitä tähän olisi tullut ;)

Eli tuossa kuukausi sitten alettiin hommaamaan esteettömyystutkintaa Suomeenpäin. Yritettiin tätä lappua laittaa maistraattiin jo kun A oli vielä Suomessa, mutta kaatui siihen että siihen olisi tarvinnut minun allekirjoitukseni ja minä olen täällä.
Nyt sitten A tuli Kiinaan, tulostettiin tämä esteettömyyden tutkintapyyntölomake täällä, täytettiin ja faksattiin Suomeen. Tästä kului n.2vk, kun tämä lappunen tuli Varkauden asunnolle postissa.
Vaikka nimenomaan pyydettiin faksatessa että faksaisivat sen meille tänne Kiinaan ^^

No, sitten kaveri yritti faksata lappua meille tänne, numero oli väärä. (koulun toimiston vika)
Kaveri skannasi lapun ja laittoi sen kuvana meille sähköpostiin.
Nyt eilen, maanantaina 19.5 päästiin viimein tänne toimistolle tulostamaan se. Lappunen siis englanninkielinen, ja se kertoo periaatteessa sen, ettei kumpikaan meistä ole vielä naimisissa.

Lähdettiin taksilla puolenpäivän aikaan etsimään käännöstoimistoa jostain päin kaupunkia. Kiinan kielen opettajani kirjoitti minulle osoitteen jonka lähellä tällaisia toimistoja on, mutta kyllä sitä silti sai etsiä :p
Palloiltiin tällä alueella ehkä puolisen tuntia, ja käytiin yhdessä matkatoimistossakin kunnes viimein joku vei meidät hämärään kerrostalon rappukäytävään jossa joku nainen lupasi kääntää dokumentin Kiinaksi..

Oli todella hämärä paikka kyllä, kirjaimellisesti :D Epäilytti että mitenkähän kääntäminen sujuu, kun tämä nainen ei osannut englantia kunnolla edes puhua..
No, 60yuania/500sanaa, ja hän ryhtyi puuhiin.
Ihan hyvinhän tuo näytti sujuvan, tosin Varkauden maistraattikin oli vähän mokaillut lapun teossa.
Kun pyyntö oli, että saataisiin todistus englanninkielisenä (HUOM. ENGLANNIKSI) niin lukihan siellä esimerkiksi kansalaisuuden kohdalla "suomalainen".
Uunot, miten englanninkielinen ihminen osaisi lukea sieltä lapusta tuon???

No, saatiin käännös, naisella meni ehkä puolisen tuntia siinä naputellessa.
Lähdettiin takaisin kampukselle taksilla, ja sitten päätettiin josko yritetään jo samana päivänä sinne toimistoon missä mennään naimisiin..
Ainut ongelma siinä, että mukaan tarvitaan kiinalainen, kun eihän sitä tiedä mitä lappuja pitää täytellä, ja eihän me välttämättä mitään niistä tajuta ilman kääntäjää.
Soiteltiin tutut läpi, ja soitin toimiston Suellekin, että tietääkö hän ketään joka voisi tulla tänään mukaan käymään siellä?
Eipä saatu apuja mistään, mutta A laittoi viestiä Stephanielle, oppilaalleen, joka vastasikin että hänellä on aikaa lähteä sinne, jei.

Tavattiin kolmelta South kampuksen portilla, ja lähdettiin metrolla ekalle Carrefourille. Opettajan kertoman mukaan tämä naimapaikka olisi lähellä Tianjinin tv-tornia, ja täältä sinne oli suht lyhyt matka.
Oltiin paikan päällä neljältä, ja vähän huolestutti ehditäänkö me, ja monelta virastot yleensä menevät kiinni. Mentiin sisälle tänne paikkaan, ja pian päästiinkin juttusille hyvin pukeutuneen naisen kanssa. Hän myöntää luvat ulkomaalaisille tähän hommaan.
Kaikki vaikutti oikein hyvltä, koska nainen vain pyysi näyttämään dokumentteja ja passeja, ja kertoi ettei se ole kovin pitkä ja monimutkainen toimenpide. Tyyliin, nimet paperiin ja ulos :)

No, näytettiin paperit, ja tästä alkoi ongelmat. Meillä ei ollut alkuperäistä esteettömyystodistusta mukana, ainoastaan kopio.
Hän sanoi, ettei hän voi hyväksyä tätä juttua ilman alkuperäistä esteettömyystodistusta. Voi hemmetti :(
No, hän myös kertoi, että siitä puuttuu joku leima. Hän kaiveli arkistojaan ja löysi sieltä suomalaisen tyypin esteettömyystodistuksen, ja tämä oli alkuperäinen.
Sieltä takaa hän näytti, että me tarvitsisimme sen alkuperäisen todistuksen ja se pitäisi käydä vielä varmentamassa kahdessa paikkaa. Suomen valtion pitäisi laittaa siihen asiakirjaleima, joka todistaa sen aidoksi. Toisekseen, se pitäisi käydä varmentamassa Suomen Kiinan suurlähetystössä, joka on Helsingissä.
Minä epäilen, että tämä ei onnistuisi tuolla suurlähetystössä ellei siellä olisi henkilökohtaisesti lappusensa kanssa.
Eli toisinsanoen, jommankumman pitäisi mennä takaisin Suomeen, ottaa lappu Varkaudesta, käyttää sitä Helsingissä, ja palata takaisin tänne ja sitten päästäisiin täällä naimisiin.
Pöh.

Olihan tuo pettymys, nyt jatkuu asuinjärjestelyt ennallaan ja en saa vuokrarahoja lainkaan takaisin. Ja olisihan se ollut hienoa jälkeenpäin hihkaista, että mepäs ollaan Kiinassa naimisissa. :)
Mutta se siitä siis, ei siis ole mitään mahdollisuuksia että se onnistuisi täälläoloaikana, ja että se jotenkin järjestyisi, se oli nyt sitten tuossa, tulipahan yritettyä :)

Käytiin poistulomatkalla hakemassa A:n aurinkolasit jotka hän tilasi sunnuntaina eräästä optikkoliikkeestä, sai siis ne voimakkuuksilla, ja kyllä tuli tosi siistit!
Kun ottaa huomioon että voimakkuudet oli -6, niin halpaa oli, maksoi muistaakseni 450yuania!
On kyllä pakko käydä itsekin tilaamassa aurinkolasit tuolta, ja varmaan vielä normilasitkin.  ^^

Lisäksi on räätäli haussa täältä Tianjinista, 1,5kk enää reissua jäljellä (Jeee, Suomi!) niin nyt tulee kiire mikäli haluan teettää haavetakkini, ja jonkinlaisen iltapuvun voisi myös hankkia :)

Mitäs tässä, eipä sen kummempaa, eli ei olla naimisissa täällä, eikä ihan heti Suomessa mennä, pitänee säästää rahua siihenkin lystiin, ei ainakaan vielä ole varaa :)

Paljon hommaa ja sitten se tyssäsi aika odottamattomiin dokumenttijuttuihin.