Heipparallaa, ostinpa tuossa viime viikon perjantaina kännykän itselleni!

Kun on ollut vähän ongelmana se, että minulla on tuo suomiliittymä ja kiinaliittymä, ja vaihtelen kortteja jatkuvasti, tai vastaavasti en muista katsoa suomiliittymää päivittäin ja sinne tuleekin viestiä.
Toisekseen tuntuu, että oma kännykkä alkaa vedellä vähän viimeisiä. Ei ota enää oikein nappeja ja on tosi hidas toiminnoiltaan :p
Kännykän ostin läheisestä elektroniikkapuljusta, maksoi 590yuania. Tinkimistäkin piti kovasti yrittää, mutta tuo Gome on sellainen kiinteähintainen paikka, tai niin ainakin ymmärsin.
On se hieno, nyt vain peukut pystyyn että jaksaa Suomessakin pelittää vielä pitkään :)
Tuommoinen vaaleanpunainen, on kamerat, mp4 ja mp3 toiminnot, pelejä ja ulkonäkö on kuin karkilla ^^
Nyt on suomikännykässä suomiliittymä ja kinuskikännykässä kinuskiliittymä :D
Sain myös uuden liittymän tuossa ehkä viikko sitten, nyt on Tianjinista ja on halpaa muiden soitella minulle ja toisinpäin :)

Lauantaina hipsittiin aamulla varhain bussiin, tavattiin bussipysäkillä A:n kaveri Elisabeth, ja hän tuli meidän mukaamme käymään kiinan muurilla. Ensin paikallisbussilla epämääräiselle (kyllä) bussiasemalle, ja sieltä sitten hankittiin liput tuonne muurin lähinpään kylään.
Matka sinne kesti ripauksen yli 2 tuntia ellen ihan väärin muista, voi olla enemmänkin. Bussimatka oli aika mielenkiintoinen, heti alussa kuultiin että meidän piti ottaa vakuutus 1 yuanilla bussilipun lisäksi, ja se korvaa 5000yuania omaisille jos käy huonosti. TODELLA rohkaisevaa, kyllä alkoi jo vähän paniikki iskeä kun ajattelin tuota, ja kun Elisabeth vielä kertoi kysyttäessä, että joskus sattuu onnettomuuksia. Voi heponen sentään mihin tuli taas ryhdyttyä :D

No, päästiin päätepysäkille joka oli tämä tällainen kylä lähellä muuria, ja kuultiin että tämäkin olisi osa Tianjinia! Mitenkäs hemmetin iso se Tianjin nyt sitten onkaan :D
Elisabeth tuli kertoneeksi bussikuskille, että ollaan menossa muurille, ja bussikuskillahan oli tietty tuttu, jolla on auto ja joka meidät sinne voisi sopuhintaan heittää ;)
Odoteltiin hetko bussissa kun muut oli poistuneet kyydistä, ja sitten riennettiin tapaamaan tätä kuskiamme. Mitäköhän me sovittiin hinnaksi, 120yuania sinne muurille?
Pikku pysähdys KFC´ssä ja matkaan.
Kyllä ilostutti se matka muurille, aurinko paistoi ja oli niin kaunista. ^^
Mitä pidemmälle kylästä poispäin edettiin, sitä kauniimpaa maisemaa oli luvassa, oli kukkuloita, vihreää joka puolella, vettä, vihreää, ihanaa! Sitä ihan unohtaa täällä kaupungin harmaudessa töllistellessään, että on sitä kauniitakin asioita olemassa, ja täällä varsinkin.
Oli erikoista kun täällä on niin paljon korkeuseroja, on kukkuloita kukkuloiden perään, ja kaikki vehreyden peitossa ♥

Ehkä parinkymmenen minuutin ajelun jälkeen päästiin lopulta "portille". Siellä oli lipunmyyjä ja autolla ei saanut pidemmälle enää ajaa. Olin jo hieman närkästynyt kun tähän jouduttiin pysähtymään, kun tulin kävelemään muurilla enkä millään autotiellä :D
No, eipähän tuosta pitkä matka ollut enää siihen itse muurille, ehkä parisataa metriä! Vähän ennen muuria oli vesipullojen myyjä sekä joku vanha mies joka myi keppejä :D
Heh, ei me sentään niin raihnaisia olla että keppejä tarvittaisiin muurilla, naureskeltiin vielä tuossa vaiheessa..
Oli hirmuinen kiipeäminen että edes pääsi muurille, sellaista jyrkkää polkua missä ei ollut edes mitään rappusia. Mutta viimein, päästiin sinne päälle! ^^

Tosi hienot näkymät, ja se muuri on paljon leveämpi (ainakin tämä mikä me nähtiin) mitä olen mielessäni kuvitellut :) Paljon suurempi ja mahtavampi. :)
Hetkinen ihasteltiin sitä alkupätkää ja lähdettiin sitten matkaan kohti muurin toista päätä. Eli kun on noita vuoria, niin sitä muuria ei ole ollut tarvis rakentaa yhtenäiseksi pötköksi, vaan sitä on pätkitty sopiviin kohtiin :) Tämä mistä lähdettiin oli alkupätkä tästä osiosta, eli toiseen suuntaan ei edes voinut lähteä. Kävelyä, kävelyä ja kävelyä, aina jossain vaiheessa tuli "vartiotorni" vastaan ja siellä pystyi levähtämään. Siellä oli ihanan viileää verrattuna siihen paahtavaan kuumuuteen mikä ulkona odotti!
Aurinko siis helotti täydellä voimallaan, ja katsoinkohan säätiedoista että asteita on 39celsiusta.

Kyllä tuolla vettä kului, enemmänkin olisi voinut mukaan tuoda :) Mitäköhän me käveltiin, päästä päähän meni joku vähän yli 2 tuntia. Välillä kulkeminen oli todella hidasta, koska oli äkkijyrkkiä portaita alaspäin, jotka ei siis näyttäneet edes portailta.. Kyllä välistä pelotti kävellä ja kiipeillä siellä, kun ei mistään turvahommista ollut tietoakaan :D
Kokonaisuutena aika rankka kiipeily, kyllä tuossa pohkeet sai hommia kun oli vuoroin portaita ylös ja portaita alas, osa portaista oli tosi korkeita, osa ei portaita ollenkaan, pelkkää mäkeä johon oli hakattu pari jalansijaa jne. Kyllä se pitää kokea, todella hankala selittää :)
Saatiin olla tuolla muurilla oikeastaan yksin, nähtiin vain yksi ryhmä meidän edellämme, ja toinen sitten takana, kannatti käydä tuolla ennemmin kuin sillä turistirysällä Beijingissä  ^^

Takaisin lähdettiin about viiden aikaan iltapäivällä. Ensin hypättiin ryhmätaksiin, joka vei meidät kaupunkiin 20yuanin hinnalla per nokka (joo, meitä huijattiin siinä alussa, vaikka oli kiinalainen mukana, ärkele! :P)
Sitten hypättiin bussiin, maksoi 25-27yuania, ja matka kesti reilusti yli 3 tuntia. Tianjinissa oltiin 9 aikaan illalla, ja taksi siis ajoi asemalta ehkä puoli tuntia asunnolle.
A kutsui kiinalaisia tyttöoppilaitaan luokseen illaksi katsomaan elokuvaa, ja niistä ei sitten päässytkään kuin tämä Elisabeth. Hän tuli sitten meille, kävi suihkussa ja A kutsui hänet yöksi kun elisabeth ei halunnut häiritä asuntolan tätiä myöhäisellä asuntolaan paluulla.
Katsottiin leffa ja semmosta.

Sunnuntaina käytiin Metrossa, se on kauppa josta pitäisi saada kaikkea länkkärihyvää halvalla! No, lähdettiin sinne A:n kanssa aikaisin aamusta, ja kun löydettiin viimein paikka, oli siellä vaikka mitä. Oli kuin sellainen iso halli jossa oli hyllyjä ja kaikenlaista ruokaa. Löytyi voita, juustoa, kermaa ja lihat oli siellä (uskokaa tai älkää!) kylmässä!!!
Vautsi :D Lisäksi oli pienen tynnyrin kokoisia jäätelörasioita, ah ^^ (en ostanut :/)
Mentiin ostosten kanssa kassalle, ja tässäpä tulikin onkelmia.
Tämä oli joku tukkumyymälä, ja täältä ei saakaan ostaa ellei ole jotain etukorttia. No, mistäs me sellainen revitään? Vähän aikaa sekoiltiin siinä tiskillä, ja tuli joku kiinalainen tyyppi joka osasi vähän englantia, sanoi, että meidän pitää lainata kortti joltain. No, eihän me osata kysyä "hei, saataisko sun kortti lainaan" kiinaksi. Viimein kassatäti hermostui meihin ja veti ostokset koneelle, saatiin siis ostettua tuotteet ilman korttia... ... :D
Tosin A sanoi, että oli viimeinen asiointi tuossa liikkeessä, mut onpahan nähty sekin nyt sitten :)