Lauantaina 17.5 lähdettiin aamulla 8.00 liikkeelle. Tavattiin portilla 3 A:n oppilasta (tyttöjä) ja oli suunnitelma käydä postissa postittamassa paketti Suomeen, sekä pankissa sulkemassa toinen tilini.
Oli aika viileä ilma, kun oli sadellut jo useampana päivänä ja otettiinpa sateenvarjot mukaan jos nytkin sattuisi satamaan.
Käveltiin pankille joka on ihan koulun vieressä, mistä avasin ensimmäisen tilini. Yllätys, se aukeaa vasta yhdeksältä. Kirosin jälleen kerran sitä että suostuttiin tapaamaan nämä tytöt tähän aikaan. :)
Päätettiin mennä pankin sijaan postille, ja lähelläkin oli yksi postitoimisto, mutta kun mukana oli suuri matkalaukku täynnä tavaraa, mentiin isompaan postitoimistoon ihan varmuuden vuoksi.
Otettiin bussi numero 5, ja jäätiin pois ostoskadulla, en tiedä onko se nyt alku- vai loppupäätä ostoskatua. Wal-Mart on kuiteskin tässä kohtaa. Käveltiin lähellä olevaan suureen postitoimistoon, ja juuri kun päästiin sisälle alkoi ulkona satamaan. Hyvä ajoitus kerrankin! :)

Vähän aikaa palloiltiin postissa kunnes löytyi oikea tiski. Piti kertoa mitä minä aion Suomeen lähettää, ja tässähän tuli "ongelma", kun en edes muistanut mitä kaikkea minulla on matkalaukussa :D Heh.
Täytin pakettikorttiin oman Tianjinin osoitteeni, sekä Suomen osoitteen johon sen postitan. Sitten siirryttiin tiskille josta sain suuren pahvilaatikon ja tavara kerrallaan siirrettiin kamat matkalaukusta laatikkoon. Tiskillä oleva mies katsoi jokaisen tavaran minkä lähetin, onko siis sallittu tavara vai ei.

Eipä se postimies kovin tarkkaan jaksanut kamojani katsoa, aika sama sille oli mitä laitan pakettiin ja mitä en :D Täyteen se paketti tuli, ja tavaraa oli 15kiloa! Sinne meni siis ehkä kolmasosa Suomesta tuotua tavaraa, pari kirjaa (Lonely Planet, Madventures) ja vaatteita mitä en enää täällä tarvinnut.
Hintaa paketille tuli n.440yuania, phuh.
Ainiin, ensin oli hirmuinen järkytys kun meinasivat laittaa paketin jonain pikapostina! Hinta oli nimittäin yli 2000yuania! Kamalaa :D Toinenkin hinta oli yli tonnin, ja sitten viimein näiden mukana olleiden tyttöjen avulla selitettiin, että ei sillä matkan kestolla ole väliä, ja tulihan se pohjahinta sieltä lopulta!
Varmaan maksan satoja euroja tuollaisesta paketista :D
Merkkasin pakettiin että sen arvo on 350yuania, ja "lahjana" lähti. Vaikka todellisuudessa osa on omia käytettyjä vaatteita ja tavaroita Suomesta jne.
Toivotaan että tulee perille eikä katoa matkalla!

A laittoi tässä samalla pari postikorttia matkaan, itse käyn laittamassa tällä tai ensi viikolla näitä myös, kun on vähän jäänyt niiden postitus..
Tästä suunnistettiin ulos, ja siellä ei onneksi enää satanut. Harmitti kun lähdin matkaan pelkällä t-paidalla, tuli muuten vilu.
Seuraavaksi etsittiin tämä "Commercial bank of China" josta otin tilin Jingin opastuksella. Eli olin ehkä 2kk sitten siirtänyt tälle tilille 10euroa, jonka päälle tuli n.7e lähetyskuluja ja niitä ei siellä ole vieläkään näkynyt :p
Oli todella hankala selittää ensinnäkin näille tytsyille mitä haluan ja missä on ongelma, ja vielä kun he käänsivät luulemansa tarinan kiinaksi niin sittenhän oli sotku.
Noin puolen tunnin kiivaiden keskustelujen jälkeen, sain selville seuraavat asiat.
A. Tilini on sellainen tässä pankissa, että sinne ei ole edes mahdollista siirtää rahaa ulkomailta. Ja kun niin hartaasti selitin Jingille tätä tiliä hankkiessa, että sinne täytyy voida siirtää rahaa Suomesta.. Sain vakuuttelut, kyllä toimii näin, ja viikon päästä tilin hankinnasta sain tämän kansainvälisen pankkikoodinkin joka mahdollistaa rahasiirrot.
B. Mihin ne rahat sitten katosivat? Summa siirtyi kyllä pois Suomen tililtä, mutta ei koskaan tullut tälle Kiinan tilille. Hauska juttu myös se, että kun China Bankissa se raha jää odottamaan asiakkaan henkilökohtaista käyntiä, tässä pankissa se vain katosi jonnekin bittiavaruuteen (pankki pölli sen)

ARGH! Kyllä ärsytti tämä idiootti kakkapankki! Mikä vammapankki ei osaa ottaa vastaan rahasiirtoja ulkomailta jos sillä joku BIC koodikin on!?

Kaikkein parasta oli, että pankkineiti alkoi selittää jostain 8 numeroisesta "koodista", jonka minun "perheeni" on saanut siirtäessään rahaa Suomesta.
Siirsin rahat netin kautta OMALTA tililtäni, minä siellä mitään 8-numeroisia koodeja ole saanut joilla rahan voi noutaa, siis mitä? Ja kehtaavat väittää, että rahasiirtoja ei voi tehdä ellei käy henkilökohtaisesti pankissa. Joo..

No, lopetin tilini kuten oli aikomus, ja n.17e jäi omaksi tappioksi. Jee, ei onneksi niin korkea summa mitä alunperin muistin. Mielessä välkkyi 30e summa, kun pankkitilillä näkyi että siirretty 10e..

Älkää siis IKINÄ ottako Kiinassa mistään muusta pankista tiliä kuin "Bank of China:sta" OIKEASTI! Tiedän mistä puhun :p Pankistakin sanoivat, ettei muut pankit osaa tätä valuuttasiirtoa kuin tämä yksi. Mikä on aika jännä juttu kun on niin iso maa, tuo yksi pankki dominoi markkinoita jos tarvitsee käsitellä useampia valuuttoja ja maksella maksuja ulkomaille.

Olin hieman ärsyyntynyt ja ulos päästyämme silppusinkin typerän korttini kahteen osaan. :p

Lähdettiin takaisin kampukselle ja käytettiin näitä tyttöjä syömässä koulun ruokalassa. Kun auttoivat meitä, niin maksettiin sapuskat :)
Sitten saatettiin heidät takaisin omalle kampukselleen, South kampus, ja käytiin A:n kanssa ostamassa ruokakujalta pari leffaa.

Ei täällä hirveästi mitään erikoista tapahdu, aika normaalia arkea jo, ja ei sillä tule jokaisesta asiasta kirjoitettua :) Lähtöön on aikaa 1,5kk enää, jännittää ja on kivaa :D Tosin on tosi kova hinku löytää joku räätäli, minulla kun on vieläkin ne unelmatakit teettämättä, ja jonkunlainen kiva iltapuku olisi mukava viedä Suomeen, täältä kun niitä kuiteskin saa! :)