Torstaina alkoi matkamme Shanghaihin. Tavattiin Elisabeth 18.00 hänen koulunsa edessä, ja mentiin metrolla toiselle Tianjinin juna-asemista. Oltiin siellä ehkä 18.30. Mentiin sisään (hyvin sekavan oloisella asemalla) ja kun ei nähty missään ilmoitusta meidän junastamme, käytiin info tiskiltä kysymässä mistä kohtaa meidän junamme lähtee. (älkää sitten erehtykö kysymään että minä tai A kysytään tuota, Elisabeth kysyi, täällä Tianjinissa puhutaan vain Kiinaa :D)
Suprise! Ollaan väärällä asemalla! :) A oli kysellyt Elisabethiltä torstaina kuulemma useaan otteeseen, että onko varmasti tämä asema? Elisabeth = "Yes, I am absolutely sure it is the right station, trust me, I know"
No, väärässähän se oli :D

Hurjalla kyydillä taksiin ja määränpäänä toinen asema! Onneksi A oli ennakoinut tämän tapahtuman, ja lähdettiin 18.00 matkaan kun junamme lähtee 20.00, 2 tuntia aikaa etsiä se oikea kohta mikäli käy näin kuten kävi :)
Oltiin oikealla asemalla vähän yli 7, laukut piti läpivalaista että pääsi asemalle sisään ja sitten paarustettiin etsimään meidän lähtöporttiamme. Ei tuo Tianjinin asema onneksi kovin iso ollut, ongelmia tuotti vain se ettei mitään lue täällä englanniksi :)
Lopulta oikea kohta löytyi ja istuuduttiin A:n kanssa odottelemaan junaan pääsyä. Elisabeth lähti kotia kohti, ja ei kauaa hänen lähdöstään kun portit aukesivat ja matka junaan alkoi.
Olisikohan junaan päässyt joskus 19.20, ihan varma en tästä ole.

Löydettiin aika nopeasti se "oma" hyttimme ja istuuduttiin ihmettelemään paikkajärjestystä. Meillä oli numerot 13 ja 14, mutta punkkia oli hytissä yhteensä 6, vasemmalla 3 päällekkäin ja oikealla 3 päällekkäin. Kuten laivalla siis, mutta vielä yksi kerros.
Ihmeteltiin lippujamme kun ei tunnistettu niitä merkkejä, ja mietittiin, että mennäänkö me nyt ylä-, keski- vai alapeteihin. Kohta paikalle saapui kiinalainen mies, jolle näytettiin lippuja, hän osoitti meidät alapunkkiin. Eli molemmilla alapedit, mitä luksusta! :)
Tarkistettiin paluuliput, niin niissä oli samat merkit, oli se Sue ihan oikein osannut meille liput varata, vaikkei alapetejä tajuttu edes pyytää.

20.02 juna hörähti käyntiin ja matkamme kohti Shanghaita alkoi. Minua hieman kauhistutti ajatus, että oltiin vaunussa 13, ja hytti oli 13/14, eli toinen meistä nukkui 13 pedillä, lisäksi ei tiedä jos tulee joku maanjäristys tai katastrofi ja käy huonosti.
Normaalia matkustamisen vainoharhaisuutta siis :D

Iltasella tuli nälkä, kun meinattiin että syödään junassa ja lähdettiin sitten etsimään ravintolavaunua. Muutaman vaunun päästä se löytyikin ja istuuduttiin pöytään. Vilkaisu ruokalistaan, aha, kiinaa :D
Yritettiin kysyä henkilökunnalta englanninkielistä menua, eivät puhu englantia eikä menua ole. Kysyttiin kanaa, niin kokki näyttää meille lautasta jossa on kanan kaulaa. Mmmmm! Ei :D
Viereisessä pöydässä istunut kiinalainen poika näki ahdinkomme ja osasi hieman englantia, yritti sitten kääntää ruokalistaa meille minkä osasi.
A tilasi keiton, ja minä tilasin hedelmäsalaatin.
Heitin ihan vitsillä, että varmaan laittavat majoneesia hedelmiin, hahahaa :D

Kohta ruoka saapui, ja kyllä naama venähti kun näin majoneesilla höystetyn hedelmäsalaattini. Oikeasti, mikä näitä oikein vaivaa!! :D
Oli todella pahaa, hedelmät olivat ihania (pieni lautanen), mutta makuelämyksen pilasi totaalisesti majoneesi jossa hedelmät oikein uivat.
Majoneesia ja hedelmiä, siis, ei!

No, repesin nauramaan kun näin A´n keiton. Sellainen pieni noidanpadan näköinen ruskea kattila(pieni)..
Oli se loppujen lopuksi ihan hyvää se A:n keitto, tehtiin vaihtokauppa, keitto minulle ja hedelmät A:lle, tosin keittoa syötiin molemmat. Tuo oli lähinnä keittoa mitä olen saanut kuukausiin ja ahmin sitä lientäkin :D
Lihat jätin syömättä, yök. Keitossa oli perunaa ja porkkanaa isoina paloina, ihanaa! ♥

Lihaan ei täällä tosiaan tee mieli ruoassa oikein koskea, siellä on luuta ja läskiä yli puolet, hyi hemmetti. McDonaldsissa tilaan yleensä sellaisen grillatun kanahampparin, no, siitä pihvistä on puolet läskiä :)
Eli tilaan hampparin, pöydässä sitten avaan sen, ja kuorin tämän läskin pihvistä tarkkaan pois. Hyi ällö, miten nämä voivat syödä tuollaista. Mutta tosi hyvä hamppari kun kuorii sen läskin pois, jäljelle jää ihan oikea kanapihvi, hyvää :)

Suomessa tulisi kokille ja ravintolalle huutia jos ruoasta löytyisi tätä määrää läskiä ja luuta mitä täällä ihan tahallaan jätetään makua ja rakennetta antamaan...... plöh.

Noniin, ravitsevan ruoan jälkeen painuttiin unten maille. Tosin itse nukuin vain jotain 3-4h, pelkäsin että juna räjähtää tai jotain, enkä uskaltanut nukkua.
Viiden aikaan verhot olivat auki ja porukka alkoi heräillä, perillä Shanghaissa oltiin 5.40.
Junasta ryömittiin asemalle ja lähdettiin etsimään metroa, sillä siis hostelliin huonetta lunastamaan. Metro löytyi ja onnistuttiin ostamaan liputkin. Hassuinta oli, että metroliput ei olleet lippuja tai poletteja, vaan sellaiset muoviset kortit, pankkikortin kokoa siis :D
Ei tarvinnut edes vaihtaa linjaa, vaan päästiin samalta linjalta suoraan hostellin metropysäkille. Tosin jouduttiin olemaan metrossa 40min ennenkuin päästiin määränpäähän, oltiin toisessa päässä sitä linjaa, ja vaikka kumpaan suuhtaan olisi lähtenyt, oli sama matka hostelliin. Linja oli siis pyöreän muotoinen.

Tallusteltiin vähän matkaa ennenkuin se hostelli viimein löytyi, ja ihan hauskalta paikaltahan tuo vaikutti. Nimi Blue Mountain, ja sinne kiivettiin puisia portaita kakkoskerrokseen. Huone saatiin heti, vaikka tultiinkin aamulla aikaisin, ennen 12. A oli erehdyksessä varannut huoneen jossa oli 2 erillistä sänkyä, mutta päätettiin pitää se, koska siellä oli ikkunat. Huoneessa jossa olisi ollut 1 iso sänky ei ollut ikkunoita lainkaan.

Kello oli 8.00 kun käytiin hostellin ravintolassa kyselemässä aamupalaa. Kokki oli poissa, joten menisi ainakin puoli tuntia ennenkuin pääsisi edes tilaamaan. Tässä vaiheessa olin jo tosi nälkäinen, ja päätettiin lähteä syömään ulos, jaksa odottaa kokkia kun siellä oli aika monta muutakin ruoanhimoista.

Lähdettiin metrolla matkaan kohti paikkaa mistä pitäisi löytyä räätäli. Hypättiin ulos, ja oltiin jossain, ei hajuakaan missä. Aika autiolta ja syrjäiseltä seudulta vaikutti. Lähdettiin kävelemään, käveltiin ja etsittiin katseella räätälinpuotia, mutta ei näy.
Käytiin ruokakaupassa, A osti kolmioleivän ja itse ostin pizzapalan, sen sai vielä lämmitettyä kaupan mikrossa! Oi ihanaa ^^
Syötiin eväämme ulkona kaupan edessä, ja että oli hyvää!
Tuo oli niin ihana tuo pizzapala, siinä oli oikeaa juustoa, ja pohjassa vain vähän sokeria ^^
Parasta pizzaa mitä olen syönyt aikoihin, ah. Tulee kyllä ikävä Shanghaita kun sieltä saa kaupasta tuollaista pizzaa, voi elämä sentään. Suomen kaupan pizzoihin ei mitään vertausta!

Ravittuina jatkoimme matkaa ja kiersimme kulman taakse, ei näy räätäliä, ja yritettiin kysellä hieman. Porukka ei joko tiennyt, tai sitten ei osannut neuvoa. Kierrettiin täältä alue ympäri ja takaisin metrolle. Päätettiin kokeilla seuraavaksi sellaista kuin Century Avenue.
Matka metrolla kohti tätä, ja pihalle.
Hmm, aika avenue, ei siellä näkynyt mitään kivaa :D Liikennettä ja jotain, ei edes kauppoja.

Tähän lisäys, minulla jäi vähän kesken tuo kirjoutus viimeksi, ja oli tarkoitus kiittää vinkistä Kotiäitiä Pohjanmaalta! Suositteli nimittäin juuri sitä paikkaa mihin nyt mentiin. Oli hyvä paikka, kiitos!

Soitin kiinalaiselle "tutun tutulle", joka puhuu myös suomea, ja kysyin mihin kannattaa mennä täältä.
Kehotti meitä menemään Shanghai Science and Techonology Museumille, ja siellä on kuulemma alakerta täynnä kauppoja. Ja tätä suositteli kun oltiinkin vain yhden pysäkin päässä! :)

Sain blogiini neuvon, että tuonne kannattaa mennä, ja otinkin kaikki neuvot ylös, mutta ei tässä hytäkässä tajuttu että kyse on samasta paikasta :) Meinattiin mennä tuonne kyllä, mutta vasta seuraavana päivänä, vahingon kautta mentiinkin sinne jo perjantaina toista kautta :D

Oli oikein siisti ja erinomainen kauppakerros. Siellä oli pieniä huoneen kokoisia putiikkeja koko alakerta täynnä, ja siellä myytiin kaikkea mitä kuvitella saattaa. Merkkivaatteita, kiinavaatteita, matkamuistoja jne ^^

Hengattiin tuolla joku parisen tuntia, ostettiin A:n kanssa kiinahenkiset "ohuet takit". A osti viininpunaisen jossa kultaisella kirjailtu lohikäärme molemmilla puolilla sekä ne "kiinanapit". Minä ostin oranssin "jakkutakin" jossa oli myös kirjailuja paljeteilla sekä langalla, ja se välkehti kivasti :)
Maksettiin varmaan törkeää ylihintaa noista, mutta onhapan nyt tollaiset :D

Huvittavinta oli, että kokeilin paria paitaa, ja sama koko samasta paidasta oli eri kokoinen :D Siis, koko M oli molemmissa paidoissa, mutta toinen oli tosiaankin joku XS eikä S kuten toinen. Huvittavaa miten sama paita ja sama koko voi vaihdella niin paljon x)

Ostin lisäksi lämpimät sisähousut, fleeceä tai vastaavaa. Hinnan tingin 160yuanista 40 yuaniin, ja sain myyjän suuttumaan itseeni :D Oikeasti, se myyjä lähti kaupasta, eikä puhunut minulle enää mitään, toinen myyjä sitten tuppisuuna pakkasi housut ja töksäytti, että anna rahat, sait ne sillä hintaa! :D Sellaisen esityksen vetivät että kuvittelin etten housuja saa enää ostaa..

Shanghaissa siis puhuvat englantia kaupoissa, joten voi hyvin tinkiä ja vetää hintaa alemmaksi vedoten joihinkin tekosyihin miksei halua maksaa tiettyä summaa enempää x) "You make a lot of money with me, you can give me some discount.. tai you can cheat the next customer, give me the real prize tai I am just a poor student!"
Todella huvittavaa x)

Kipiteltiin tästä yläkertaan ihmettelemään, ja päätettiin mennä Shanghain science and technology museumiin! Kuulemma oli joku A:n kaverikin tätä suositellut :)
Liput maksoivat 60yuania sisälle per nokka, ja olihan tuolla näkemistä!
Kesti 4-5h käydä koko rakennus läpi, ja viimeiset kolme kerrosta mentiin kyllä aika vauhdilla, ei vain jaksanut katsella asioita niin yksityiskohtaisesti mitä kahdessa ensimmäisessä. Suuria näyttelytiloja taisi olla 5 erilaista aina kerroksessaan, ja oli kyllä hienoa. Käytiin mm. eläinnäyttelyssä, johon oli maittain koottu erilaisia täytettyjä eläimiä. Afrikassa oli elefantti, kirahvi ja petoeläimiä leijonaa jne.
Todella hienosti ne eläimet oli aseteltu, oli saaliseläimiä petojen hampaissa jne :D

Jääkarhu oli tosi iso, en ole tajunnutkaan kuinka valtavia ne ovat luonnossa :) Sitten oli sellainen trooppinen huone, johon oli luotu "aito" ukkosmyrsky! :D Siellä satoi vettä, valot välkähtelivät niinkuin salamoisi, ja jyrisi kovasti. Jotkut lapset taisivat itkeä siellä kun niitä pelotti, minä tykkäsin ^^

Hurjasti näkemistä ja kokemista tuolla, suositellaan, ja sisäänpääsykin on vain 60yunia!

Yläkerroissa oli elektroniikkaa, hieman historiaa ja kaikenlaisia härveleitä ja pelejä mitä saattoi kokeilla. Kuntopyörällä ajaessa sai lamppuun virtaa ja se syttyi, vipua pyörittämällä tuli virtaa johonkin jne. Mielenkiintoisia juttuja :)

A pelasi pingistä yhdessä paikassa. Siellä oli pingispöytä ja toisella puolella pallokone, joka ampuu sen pingispallon ihmispelaajaa kohti, tätä pitää sitten lyödä, eikä saa mennä yli.
No, A latasi ihan hervottoman kovan lyönnin ekaan palloon, ja ampui vierellä seissyttä pallopoikaa suoraan naamaan! Ei hitto että repesin tässä vaiheessa, ja kaikki muut paitsi pallopoika nauroivat myös :D
A yritti olla nauramatta ja pyydellä anteeksi, mutta mailapoika vetäytyi sivummalle pelistä ja mulkoili A:ta vihaisesti loppupelin ajan xD
Ah, tuo oli kyllä hauska juttu, ja avustajana toiminut nainenkin repesi nauramaan. Noloa kun peliä ei saanut lopettaa kesken, vaan tuo oli vasta ensimmäinen pallo ja se kone ampui lisäpalloja vielä pitkän aikaa. Kiva siinä sitten ampua loput pallot ja yrittää olla osumatta muihin ihmisiin..

Taitavaa A! :D

Täältä jatkettiin matkaa ostoskadulle, joka on maailman pisimpiä (kai), mittaa tällä yli 10km! :) Siinä riittää shoppailtavaa :D Oltiin kyllä vähän väsyjä tässä vaiheessa, ja ei käyty kuin hieman katselemassa ympärillemme ja sitten syömään. Meitä yritti muuten jututtaa 4 tyttöryhmää tässä matkan varrella. Eli 2-3 tyttöä, jotka tulevat juttelemaan englanniksi, haluavat harjoitella kielitaitoaan ja sitten yrittävät huijata taidegalleriaan tai vastaavaan, jossa sitten kiristäisivät turisteilta rahaa.
Annoin näille äkäiset lähtöpassit, koska tiedän mistä on kyse eikä kiinnosta tuhlata aikaa tuollaisiin huijareihin. Pistää vihaksi miten ihmisiä huijataan noin teeskennellyllä ystävällisyydellä :P

Eli JOS menette Shanghaihin, pitäkää mielessä että ne kivat tytöt jotka tulevat juttelemaan, voivat olla huijareita... Tästä pitää valistaa Georgea, häneltä kun kylkeen liimautunut sievä tyttönen pölli kameran pari kuukautta sitten.

Ostoskadulta mentiin hostelliin ja pääsi viimein pitkän kuuman päivän jälkeen suihkuun, ah! ^^

Käytiin siinä illalla vielä katsastamassa lähiympäristöä, ja ostin alusvaatekaupasta itselleni topin, sekä sukkia. 3 paria 10yuanilla on aika tavallinen hinta joka paikassa. Pitää ostaa jätesäkillinen ennen Suomeen tuloa, siellä sukista saa pulittaa ainakin euron kipale, 290e taitaa olla normaalia, yh :p
Matkalla nähtiin myös ihka aito Bordelli! Huhupuheiden mukaan nämä sallittuja Shanghaissa. Siellä oli tytsyjä ikkunan takana sohvalla juoruilemassa hamoset ja topit päällä, mainoskyltti sanoi, että auki 24/7. :)

Tästä sitten hostellille, käytiin hostellin ravintolassa hengaamassa hetki ja sitten nukkumaan. Kyllä muuten nukutti hyvin kun en edellisenä yönä nukkunut kuin pari tuntia! ^^
Ensimmäinen elämyksentäyteinen ja rankahko päivä takana, käveltyä tuli reippaasti! :D