Dodih..

On vähän päivittely kestänyt taas ^^

Elikkäs, herättiin lauantaiaamuna tosi aikaisin, ja mentiin hostellin ravintolaan aamiaiselle. Tilattiin kolmioleivät tuoremehulla. Ei kyllä oikein iskenyt tuo aamiainen. Maksoi 16yuania, ja nainen tiskillä sekoili jotakin, ja meinasi veloittaa ihan ylihintaa.
Menussa oli siis tarjous, että jos tilaat voileipäsetin (mehu + valitsemasi voileipä) saat sen 16 yuanilla, kun leipä on normaalisti 12 ja se mehu 6yuania, niin tiskin tyttö yritti laskuttaa noista erikseen, ja oli sitä mieltä että ei noita leipiä saa valita siihen settiin (vaikka menussa luki, "valitsemasi" leipä).
Tuo ravintola ei ole koko ajan toiminnassa, vaan muutaman tunnin välein aamulla, iltapäivällä ja illalla. Eli sinne ei voi marssia vaikka kahden aikaan ja tilata ruokaa, kun palvelu alkaa vasta viideltä.
Odoteltiin ja odoteltiin, oltiin ekat ja ainoat asiakkaat tuolla.
Kokilla kesti puoli tuntia väsätä kylmät paahtoleivät ja halkaista ne kahdeksi kolmioleiväksi.. Aika huonoa palvelua, voin kuvitella miten kauan kestää jos siellä oikeasti on asiakkaita. Uskomatonta kyllä, miten voi kestää puoli tuntia kahden voileivän tekemisessä? :D

No, ravittuina lähdimme matkaan, ja suunnistimme metrolla kohti ostoskatua mikä on kuuleman mukaan täynnä piraattituotteita ja erilaista halpaa vaatetta. Tultiin pois metrosta oikealla pysäkillä, ja katseltiin ympärillemme. Ei kyllä näy missään sitä sellaista ostoskatua...
Yritettiin kysyä kiinalaiselta naiselta tätä katua, ja hän osoitti jonnekin eteenpäin.
No, kuljeskeltiin ja tultiin suureen risteykseen. Sen ympärille "ylös" oli rakennettu kävelysilta ihmisille, todella nerokas keksintö kyllä.
Eli tämä kävelysilta meni ympyrän muodossa koko tämän suuren risteyksen ympärillä, niin että saatoit poistua mille tahansa kadulle siitä.
Mentiin ylös ja tähyiltiin katua, ei näy ei. Mutta täältä bongattiin pieni ulkolaisten matkatoimisto, ja käytiin kysymässä sieltä neuvoa. Onneksi saatiin apua, ei olisi ikinä itse löydetty oikeaa paikkaa.
Käveltiin ehkä 10-15min, ja viimein pääsimme määränpäähän.
Ostettiin ensimmäisestä kojusta lippikset, ja kuten aina, tuli varmaan maksettua kivasti ylihintaa, mutta ei ne lippikset suomen hinnoissa niin pahat olleet :P

Mentiin sitten kadun toiselle puolen, ja siellä rakennuksen alakertaan. Sieltä löytyi vaikka mitä, oli pukuja miehille, housuja, naisten capseja, housuja, hameita, kaikenlaista. Sovittelin housuja yhdessä puodissa (tämä alakerta oli siis myös täynnä pikku putiikkeja) mutta en sitten loppujen lopuksi ostanut niitä. Yhdet caprit löytyi toisesta liikkeestä, en nähnyt niitä itse kuin päällä (ei ollut peiliä), mutta luotin fiilikseen :D
A:lle tingittiin tosi kivat housut, ei todellakaan mikään paha hinta, olikohan 60yuania mitä ne farkut maksoivat, ja tosi hyvän tuntuista kangasta.
Tuolla oli myyjillä ihan hurjat määrät niitä vaatteita liikkeessä. Oikein isot vuoret pussukoita missä oli vaatteet, suoraan tehtaalta. Näissä ei ollut edes napinläpi auki, niin präniköitä. Se piti aukaista mattoveitsellä jos halusit jotkut housut ostaa!

Jatkettiin matkaa ympäröiviin liikkeisiin, ja katseltiin lähinnä vain mitä kaikkea tuolta löytyy. Tuolla oli todella agressiivisia myyjiä. Alkoi vähän ahdistamaan kun joka suunnalta tuli englanninkielistä höpötystä ja huudeltiin liikkeisiin. Ei mitään rauhallista katselua, vaan heti kimppuun jos vilkaisit tuotteiden suuntaankaan.. D:
Käytiin isommassa rakennuksessa joka oli kuin tehdashalli, kattoon saakka oli pinottu vaatteita, ja sielläkin oli pieniä bootteja missä tyypit myivät omia tuotteitaan.
Näin aivan valtavan ihanan koiran ^^ Se oli kuin chihuahua, mutta häntä oli tosi hassu, sellainen puudelihäntä :D Kysyin vitsillä myyjältä paljonko koira maksaa, ja hän poimi koiran nopeasti syliinsä eikä vastannut minulle, taisi ottaa tosissaan xD

Jotain 3-4 tuntia kierreltiin tuolla, ja kyllä alkoi pinna loppua kohti kiristymään.. :D Myyjät oli sgressiivisia, ja me alettiin olla nälkäisiä ja väsyneitä :)
Lähdettiin etsimään ruokaa suuresta "tavaratalosta", joka oli täynnä näitä pikkukojuja. Eräs mies ovelta seurasi meitä yli 3 kerroksen ajan! Koko ajan toisti englanniksi osaamiaan fraaseja. "You buy, me give good friend, my friend, cucci, prada, rolex, you tell, i sell jne jne"
Ei ymmärtänyt sanaa ei, eikä tajunnut ettei meitä kiinnosta :)
Ehkä tunnin ruoanmetsästyksen (sitä se oli :D) jälkeen päätettiin kävellä takaisinpäin, ja mennä syömään siihen KFC´hen mikä aiemmin nähtiin. Sitä näki vain punaista enää kiinalaisten kohdalla.....
Että tämän takia sitä tulee syötyä niissä kakkaravintoloissa mitä on Suomessakin (paitsi KFC), kun yrittää etsiä oikeaa ruokaa, sitä ei löydä!!! Uskomatonta :D

Syötiin, ja päätettiin ottaa taksi metrolle. Samat asiat löytyvät joka kaupungista, ja turhaan sitä pakottaa itseään oleilemaan tuollaisessa helvetissä (kyllä :)  kun se ei ole sen arvoista. Lisäksi ärsytti se kun hinnat olivat niin älyttömiä. "Ahaa, ulkomaalainen, näpytäpäs laskuriin 10x suurempi summa, kyllä ne maksaa, hahahaa" :p

Otettiin sellainen kopperotaksi missä mies ajaa mopolla edessä, ja itse saat raikasta ilmaa :D Maksoi 10yuania metrolle, joka oli ihan lähellä jopa :)
A:n ostama elektroninen sanakirja on ollut kyllä kovassa käytössä, varsinkin jos ei jaksa itse puhua tai eivät ymmärrä kun itse puhuu..

Metrolla takaisin hostellille ottamaan vähän lepoa. Oli kyllä vähän liiankin rankka aamu, jos oltaisiin tiedetty millainen paikka tuo ostoskatu oli, ei sinne olisi menty lainkaan..
Että vastaisuuden varalle, turistit, ei kannata mennä tuonne paikkaan ellei sitten rakasta hyörinää, ahdistelevia myyjiä jne:)

Hostelliin mennessä alkoi ilma vähän synkkenemään, päätettiin ottaa pienet päivätorkut, ja siinä tunnin sisällä hostelliin tulosta alkoikin sataa vettä aivan kaatamalla.
Tosi siistiä oli nähdä tuollainen raju ukkonen Shanghaissa, rakastan sadetta ja ukkosta ^^
Tosin hostellia vastapäätä oli lintuja häkissä, siellä puuhun kiinnitettynä se niiden häkki pyöri myrskyssä, ja linnut vain sirkuttivat paniikissa :(
Teki mieli juosta kadun toiselle puolelle pelastamaan linnut. :/

Katseltiin josko sade taukoaisi, ja päätettiin lähteä käymään IKEA´ssa. Mieli teki lihapullia ja perunamuusia ^^
Kysyttiin selkeät ohjeet receptionistin tytöltä, ja varmistin vielä "nämä ohjeet on oikeat".. Kyllä on!

Metrolla päätepysäkille ja exit vitosta etsimään (jonka tyttö aulasta kertoi) Eipä näy :)
Yläkertaan, ei näy mitään Ikeaa täällä, hieno juttu! Teki mieli kirota maanrakoon se avulias tyttönen joka väitti osaavansa reitin, ja ohjasti meidät kuitenkin väärään paikkaan ^^
tultiin siis ylös sellaiseen ostoskeskuksen tapaiseen, ja päätettiin nälän vuoksi jäädä sinne syömään, sen sijaan että yritetään päästä kaatosateessa sinne Ikeaan.
Ainiin, kastelin muuten kenkäni aivan läpimäriksi jo hostellista poistuessa :D
Ärsytti hieman kävellä litimärissä kengissä ostoskeskuksessa, mutta kun sopivia kenkiä ei näkynyt näköpiirissä oli vain hyväksyttävä asia :)
Käytiin syömässä hyvä ja runsas ateria kivassa paikassa jonka nimeä en muista. Joku lihapaikka. Otin itse nuudeleita, ja A otti riisiä + jauhelihaa.

Tästä suunnistettiin pearl towerille, sinne kun pääsi kätevästi metrolla ^^
kyllä muuten rakasti shanghain metroja, ei tullut millään muulla edes liikuttua, kun näillä pääsi kaikkialle minne halusikin mennä.
Torniin maksoi aika paljon sisälle, 150yuania sinne korkeimpaan osioon. Ulkosalla oli kyllä tosi nättiä, tornin edustalla oli portaat, ja ne oli laitettu hohtamaan eri väreissä, ja nämä värit vaihtuivat koko ajan. Tosi ihanan näköistä hämärällä ^^
Ainiin, tässä kohden matkaa ei satanut enää, ehkä vain pientä tihkua :)

Torni oli kyllä tosi korkea ja kiva, mutta ikkunat olisi saaneet olla hieman kirkkaammat. Paljon jäi näkemättä kun ikkunasta näki vain joko oman tai sisävalojen heijastuksen. A:ta harmitti kun ei pystynyt ottamaan kunnollisia kuvia. Yläkerrasta ei oikein nähnyt kunnolla ulos, mutta tuntui että mitä alemmas näki, sitä paremmin näkyi kaupunki. Olihan ne Shanghain valot kauniit, ja varmaan se jokireissu olisi ollut tosi ihana, mutta budjetin vuoksi jätettiin se sitten pois laskuista.

Poistuessa kierreltiin etsimässä taksia, ja bongattiin Pearl Towerin juurelta Subway ravintola! Oi ihanaa, kerrankin jotain tuttua!
Sinne siis, ja patongit kainalossa metroon kotimatkalle ^^ Ei harmittanut enää märät kengät eikä mikään, ah mitä ruokaa <3

Sinnehän se toinen päiväkin hurahti, tuntui melkein useammalta kun ehti kokea niin monenlaista yhden päivän aikana :)