Epätodellista :) Juurihan tässä oli yli puoli vuotta lähtöön. Aika hemmetin nopeasti se aika loppujen lopuksi menee.
Matkalaukun viimeinen pakkaus tapahtuu tänään, en sitten enää huomenna availe noita, vaan sillä mennään mitä mukaan tulee. Ei sitä oikeasti usko, että on lähdössä, ei se jostain syystä mene päähän :D

Ylihuomenna Kiinassa, joojoo, kyllä varmaan (:

Edellisenä yönä en meinannut nukahtaa ollenkaan, sitten heräsin kolmen aikaan ja valvoin yli tunnin, ja aamulla väsytti sitten kamalasti, mutta ei vaan saanut enää unta.
Ei tässä päivällä nyt ole oikein mitään fiiliksiä. Jännittää tietty, mutta kun ei sitä oikein usko, että on lähdössä niin se on jotenkin lievempänä. Varmaankin tajuaa vasta Kiinassa, jos sielläkään mitä on tapahtunut :)

Varasin muuten hostellin ensimmäisille 9 vuorokaudelle. Hintaa tuli per yö 11,30e. Tämä johtui siitä, että myöhästyin päivällä varauksessani ja yhden hengen huoneet oli kaikki menneet. Jäljellä oli vain kahden hengen huoneita, mikä tarkoittaa sitä että maksoin nyt tuplasti. Summa per sänky on 5,65e, kerrottuna kahdella, on tuo 11,30e
Pitää nyt sitten fiilistellä paikan päällä millainen hostelli on, ja jos en tykkää niin voin netin välityksellä katsoa toista vaihtoehtoa, johon sitten muutan tuon 9vrk jälkeen. Mutta ihan ok-hinta, ja nyt ei tarvitse paniikissa etsiä paikkaa missä yöpyä. Jos paikka onkin oikein mainio, niin saatan varata sieltä sitten lopuille päiville sen yhden hengen huoneen, se tasoittanee vähän noita kuluja. Tuolla kahden hengen huoneella tulisi kuukauden asumisille melkein 100e enemmän mitä vuokra on nyt Suomessa.

Samalle lennolle on nyt sitten tulossa kaksi kiinalaista kaveriani, molemmat tosin katoavat omille teilleen kun Kiinaan päästään, mutta lupailivat, että saattavat minut ainakin tuonne hostelliin ennen katoamistaan :)

Ainiin, olenpa tainnut unohtaa mainita mitä ostin viemisiksi :) Löysin edullisesti paikallisesta Citymarketista Mauri Kunnaksen kuvittamia mukeja. Ostin niitä 4 kpl. Minun mielestäni ihan mahtavia lahjoja, tykkään nimittäin itse kovasti Mauri Kunnaksen piirrosjäljestä, ja noissa on jotain ideaakin. Ne on Suomalaisia, minä pidän niistä, ja jos lahjan saaja ottaa mukin käyttöön niin ei unohda minua ihan heti. :)

Tuossa kun mietin, niin tuntui jotenkin "turhalta" alkaa raahaamaan jotain Suomalaista "huippu"designiä paikan päälle. Jos ostan kalliilla jonkun ruman korun tai taide-esineen, mikä takaa sen, että sitä arvostetaan paikan päällä?
Olisin halunnut viedä sinne nättejä snapsilaseja mitä olisi saanut Juvan Q-Pointista, mutta kun ei tullut siellä käytyä niin jäivät hankkimatta. Kuksa olisi myös ollut kova sana, ja oli siellä kaikkea muutakin hienoa, ja paljon puuesineitä.

Näissä tuliaisjutuissa voi miettiä sitä, että jos se oma maku ei käykään yksiin lahjan saajan kanssa kalliissa koriste-esineessä. Lisäksi jos esine näyttää siltä että sitä saisi Kiinasta 1 sentillä, ei sitä välttämättä osata arvostaa niin paljon vaikka olisin itse maksanut siitä sen 50e. Pienillä ja edullisillakin esineillä saa aikaan vaikutuksen.
Minusta tärkeää on se, että on ajatellut, eikä se miten paljon joku hopeoitu kakka on maksanut ja kuka sen on keksinyt hopeoida :p
(en ikinä tule unohtamaan käyntiä Kiasmassa 6-luokalla. Siellä oli valtava heinäpaali, joka oli ihmisten mielestä tosi taidetta. WTF? Joo, ja toinen esimerkillinen kohta oli huone, jossa oli kaksi suurta lasista "huonetta". Toisessa oli ruusuja kukkaruukuissa, toisessa oli paskaa kukkaruukuissa..)

Nimimerkillä. Arvostan nykytaidetta.

Esimerkkinä muuten tärkeän kalliista ovat paikallisessa "suomalais-shopissa" olevat muovieläimet :) Löysin sieltä kivan näköisen rusakon, sellainen pieni käteen mahtuva muovieläin siis. No, hinta... 6,90e.
Menin paikalliseen Citymarketiin lasten osastolle, prikuulleen sama muovijänis maksoi siellä 2,5e.
Että sellaista. Ostakaa te vain kalliita tuotteita taidekaupoista, minä menen paikalliseen supermarketiin ja ostan samat tuotteet 10x halvemmalla. (: Tosin rusakon jätin hyllyyn, miksi maksaisin muovieläimestä edes 2,5e?

Nyt kun muuten päästiin tähän "nykytaiteen" purnaukseen, ajattelin mainita, niin ei tullut mieleeni hankkia yhtään Marimekon tuotteita mukaan. Suurin osa niistä on minusta NIIN rumia, ja ne ovat aivan poskettoman kalliita. Sori jos Marimekosta satut pitämään :D

Tosin, poikkeuksena mainittakoon että olen saanut lahjaksi Marimekon tyynyliinat. En itseasiassa edes tunnistanut niitä kuvioinnista Marimekoksi, ennenkuin huomasin sisällä aitouslappusen. Nämä ovat poikkeusesineet mistä pidän, ne eivät ole räikeät, rumat vaan nätit. Toisin kuin 99% marimekon muista tuotteista.
Toivottavasti lahjan antaja käsitti lukiessaan, että vaikka en muuten pidä Marimekosta, niin pidin kyllä hänen lahjastaan. Tyynyliinat tulivat tarpeeseen ja ovat kauniit, kiitos vain! :)

Käyn tänään ostamassa bussilipun, ja huomenna sitten pääsen sillä suoraan Helsinki-Vantaan ulkomaanterminaaliin. Onkohan Suomen busseissa muuten niitä kääpiöitä (lyhytkasvuisia)? (paitsi jos ne varastelevat niin sietävätkin tulla kutsutuksi kääpiöiksi)
Vähän pelottaa jättää tuo matkalaukku sinne alas, tiedä vaikka joku sen sieltä nappaa mukaansa, ja minua rasittaa se, että matkan aikana yritän silmä kovana vahtia jokaisella pysähdyskerralla näkyykö jollakin Minun matkalaukkuani. Olisi vähemmän rasittavaa jos voisin pitää sitä sisällä, voisin vähän rentoutua enkä vahtia joka paikkaa varkaiden varalta.

Kirottuja olkoot varastelevat kääpiöt!

Mutta, kirjoittelen tuossa varmaan illemmalla lisää. Hostellissa muuten pitäisi olla internetyhteys, joten sunnuntaina/maanantaina heittelen kuulumisia sen jälkeen kun matkaan pääsen :)

Avokille laitan viestiä kun astelen Kiinan kamaralla, joten häneltä voi tiedustella sitä olenko päässyt ehjänä perille. (:

Hej på dej, ja varokaa kääpiöitä!

ps. ei ole tullut kuin yksi ainut kommentti, hyi hyi te muut..
Kiitos kommentoijalle ja on hienoa, että voin ilahduttaa puurtamisellani edes jotakuta  (: