Jei! :)

Lauantaina heräsin aikaisin aamulla ja valmistauduin matkaan. Lähdettiin puoli 10 Jingin kanssa tästä koululta kävelemään busseille, ja bussilla 855 Wangia tapaamaan.

Ja tähän väliin huomautan Lingin muuttumisesta Jingiksi. Hän kirjoitti nimensä muistikirjaani aakkosilla, ja selkeästi kirjain l on minusta L eikä j.. No, ei ollutkaan, nimi on Wang Jing Jing - Wang Ling Jingin sijaan. Eli Ling muuttui nyt sitten Jingiksi ja tällä nimellä puhun hänestä (:

Wangin oli tarkoitus hypätä samaan bussiin missä me olimme, omalta koulultaan siis, mutta nousikin väärään.
Matka Jingin kanssa kesti noin 40-45min, ja lopulta olimme perillä.
Näimme Wangin jo odottelemassa meitä, aj hyppäsimme pois bussista.
Lähdettiin porukalla kävelemään eteenpäin, Wang onneksi tiesi missä mennään ja mihin yritetään mennä, olin ihan eksyksissä jo ensimmäisestä kulmasta käännyttyämme.
10-15minuutin kävelyn jälkeen alkoi horisontissa siintää joku iso rakennus.
Jei, Tianjinin Natural History Museum! Oi että, vähänkö rakastan tuollaisia, ja DINOTAURUKSIA on tuolla!

Liput maksoivat 20yuan, ja sisällä sai onneksi kuvata niin paljon kuin sielu sieti :)
Alakerrassa eteen avautui vehreää kasvustoa, sekä lukuisia akvaarioita ja lammikoita missä uiskenteli kaloja. Oli kultakaloja vesiputouslammessa, ja lasiakvaarioissa sitten kaikenlaista suurta ja omituista.
Kun kiersimme ympyrän muotoisen reitin, tulimme toiseen päähän missä oli lisää akvaarioita, ja esiteltävänä muun muassa erilaisia koralleja ja vastaavia.
Sitten löytyi valtava akvaario, jossa ui merikilpikonnia! Oi että ne oli suuria ja ihania ^^
Se akvaario ulottui huoneen toiselle perälle, ja sen "läpi" pystyi kävelemään, oli rakennettu sellainen putkihomma siihen. Kun läveli akvaarioiden alla, niin yläpuolella uiskelteni hainpoikasia, ja oikealla merikilpikonnia. Haita taisivat olla vasemmallakin puolella. Nämä kaksi oli kuitenkin erotettu toisistaan kaltereilla. Voisi muuten olla kilpparit historiaa jos hait olisivat samassa ammeessa.
Reitin päässä oli kierreportaat yläkertoihin, ja norppa/hylje vastaava uiskentelemassa omassa lätäkössään. Sitä sai syöttää joillakin en tiedä millä, kai ruokaa sai ostettua tiskiltä.

Toisessa kerroksessa avautui kauan odottamani näky ^^ Dinosaurusten luita. Vau.
Olin ihan fiiliksissä siinä, ja olisin halunnut jäädä tuijottelemaan niitä mahtavia profiileja, mutta Jing ja Wang eivät ymmärtäneet innostustani, ja jatkoimme sitten matkaa.
Mutta vähänkö pidin niistä, oli uskomaton tunne katsoa Brachiosaurusta kauas kauas yläilmoihin, ja ihmetellä kuinka sen valtavan pitkä kaula on pysynyt kasassa, uskomatonta :D
Varmaksi en tuosta nimestä mene sanomaan, noita kun oli eri lajeja pitkäkaulaisinakin.
Taidan mennä tuonne yksin ensi kerralla, ja sitten tuijottelen pari tuntia sauruksia pohtien samalla kuinka ne ovat kauan kauan sitten astelleet maan päällä, ja mitä edessäni oleva otus on joskus tehnyt ja kuinka se on elänyt.

Matka jatkui huoneisiin, joissa oli erilaisia metsän eläimiä. Hirvi, karhu, jäniksiä. Kiinnostavaa :D Noita nyt näkyy metsässä, ja karhuista en pidä.
Olen nähnyt hirven ihan läheltä luonnossa elävänä. Olin lenkillä joskus kotopaikalla asuessani, ja hirvi juoksi edestäni tien yli, tiedän että ne eivät niitä pienimpiä elukoita ole :p

Mutta pandoja löytyi! ^^ Kuolleina ja täytettyinä, mutta pandoja silti. Sitten oli joitain lintuja, sekä hienosti lavastettu viidakkonäkymä, puihin oli todellakin laitettu piiloon kaikkia pieniä kädellisiä ja vaikka mitä löytyi kun vähän tihrusti jonkun kasvin taakse :D
Harmillista kun kaikissa oli lasi, kuvista ei tullut nimittäin mitään.. Heijastusta ja sellaista.

Kolmannessa kerroksessa oli simpukkahuone, sekä hyönteishuone. Hyi ällötys noita jälkimmäisiä. Perhoset olivat todella kauniita, ja parista onnistuin siipien hohteen saamaan filmillekin, mutta hyönteiset, hyi yrjö :D
Kouran kokoisia koppiksia ja kaikkea ällöä, hyi :D

Pari tuntia tuossa kierrellessä meni, ja ihan mukava reissu kaiken kaikkiaan. Ulkona poseerasin vielä suurten eläinpatsaiden vierellä, ja vilkaisimme trooppisten kasvien kasvihuonetta. Ei siellä kasvihuoneessa oikein mitään ollut, ja tajuttoman kuuma, mutta tulipahan sekin nähtyä.
Siitä sitten kämpille bussilla, ja valmistautumaan illan bileisiin. Niistä lisää seuraavassa :)