Hihei, täällä ollaan.

Juu, eli lauantaina oli Tianjinin expattien 3-vuotisjuhlapäivä. Tätä juhlistaakseen olivat järkänneet bileet, jonne sai halutessaan ilmoittautua tutustumaan uusiin ihmisiin ruoan ja juoman merkeissä.
Lähdimme naapurin Victorian, hänen poikaystävänsä, sekä Georgen kanssa taksilla kampukselta puoli 7 aikaan lauantai-iltana matkaan.
Juhlat järjestettiin C'est La Vie'ssä, hieno ruokapaikka missä ruokien hinnat menevät ovat jopa 600yuan saakka!
Olimme perillä 10-15 yli 7, ja tuonne piti ilmoittautua etukäteen.
Ilmoitin itseni keskiviikkona puhelimitse, ja nyt maksettiin 100yuanin maksu "buffetista".
Tarjolla oli siis koko ajan olutta, coca colaa sekä spriteä, näitä sai juoda niin paljon kuin jaksoi.
Otettiin yhdet oluet sitten siinä sisälle mennessä. Victoria bongasi heti jotain tuttuja sieltä, ja laitoimme pari pöytää yhteen ja istuuduimme heidän kanssaan samaan.
Nimiä en muista, yllätys tällä hataralla muistilla, mutta vieressä istui 3 turkkilaista miestä, ja yhden kiinalainen vaimo. Georgekin bongasi tuttuja, oppilaitaan, ja esitteli heidät minulle. Ainakin yhden muistan, Arvi, Ranskalainen nuori mies, jonka mummi on Suomesta. :D

Kohta toiseen huoneeseen ilmestyivät alkupalat, ja niitä saalistamaan! Olin hieman pettynyt sanaan "buffet", tässä yhteydessä, koska kuvittelin buffetin olevan sama kuin ruotsinlaivalla :D
Hirmuisesti sapuskaa josta valitaan mieluiset.
Täällä oli 1 pöytä, johon oli koottu sitä sun tätä, muutamaa salaattia, pieniä naposteltavia ja patonkia.
Ruoka oli kuuleman mukaan todella ranskalaispainotteista, monet ruoat olivat ranskasta, mutta ei mitään hajua mitkä.
Yksi maistiainen oli ylitse muiden, nimittäin pienet pienet perunakakkuset. Aivan kuin perunarieskaa, mutta miniatyyrikoossa, nam ^^

Istuttiin sitten pöydässä, ja juteltiin sitä sun tätä Georgen, Victorian ja tämän poikaystävän kanssa. Noin tunnin päästä tuli lämmin ruoka, ja ah sitä ihanuutta!
Siellä oli kermaperunoita, ranskalaisia, riisiä, jotain kanajuttua, paistia kastikkeessa, ja vielä jotain mitä en muista :D

Eipä tuolla täyteen tullut itseään ahdettua, mutta oli mukavaa nautiskella välillä "oikeasta" ruoasta :D

Siinä sitten tapasi satunnaisesti muita ihmisiä, ja muutamille juttelinkin hetkosen. En ole hyvä seurustelemaan tuollaisissa tilaisuuksissa, mutta eipä minulla silti kamalaa aikaa ollut tai mitään sellaista.
Yhdessä vaiheessa kävin hakemassa vettä, mutta maistettuani sitä totesin sen olevan kraanavettä, ja turvallisuuden vuoksi otin sitten oluen ja kokiksen. :P

Viimein tuli jälkiruoka, ja innostuneena riensin katsomaan mitä se on. Kyllä oli suuri pettymys, kun laajan valikoiman sijaan olikin omenapiirakkaa ja vaniljakastiketta :D
No, ihan hyväähän tuo oli, piiraan pohja ei vain ollut kovin hyvä, ja vaniljakastike olisi saanut olla vetisen sijasta paksumpaa :)

Joskus kymmenen aikaan sitten lähdimme "jatkoille", ja 5 ihmistä änkeytyi samaan taksiin :D
George istui edessä, minä, Victoria, Victorian poikaystävä sekä Arvi takapenkillä.
Kolme ensin mainittua istuivat, ja Arvi sitten makasi pitkittäin meidän päällämme :D Että oli hauska matka, kaikki muut paitsi George ja kuski aivan lytyssä, ja jokaisessa risteyksessä toivoi ettei vaan jouduta kolariin.. Hoh, mutta hauska matka oli, en tiedä oliko se niin hauska Arville :D

Kohta olimme jollain tosi syrjäisellä ja oudolla kujalla, missään ei näkynyt mitään, ja kaikkialla hyvin epäilyttävän oloista.
Menemme sisään ränsistyneen talon ovesta, ja edessä on paksu oviverho.
Kun sen avaa, onkin yhtäkkiä pubin tapaisessa :D
Uskomaton paikka kyllä, missään ei mitään kylttiä "Ali Baba" eikä rakennuksen ulkopuoli anna baarin olemassaolosta mitään merkkejä.
Paikka oli ihan mielenkiintoinen, joka paikassa oli sohvatuoleja ja pöytiä, ja porukka istuskeli siellä rennosti, pelasi Biljardia, pelejä jne.
Istuskelimme tuolla tunnin, ja päätimme sitten siirtyä seuraavaan paikkaan. Mietin tässä vaiheessa lähtisinkö Georgen mukana kotiin, mutta hän päätti käydä vilkaisemassa tätä seuraavaa paikkaa ennen kotiin lähtöä.

Tästä tykkäsin! Taksilla seuraavaan kohteeseen, night clubiin nimeltä SOHO. Sisään astuessa huomaat käveleväsi läpinäkyvällä lattialla, jonka alla ui kaloja, upeaa :D
Ei sisäänpääsymaksua, maksuton narikka numerolapuilla, fiinit puitteet ja ystävällinen henkilökunta.
Siitä sitten itse klubiin sisälle, ja oli kun leffoista se.
Seinät ovat pulloja täynnä olevia hyllyjä jotka vaaistu sinisillä valoilla, baarissa pieni korotettu taso, jossa 2 pientä laihaa kiinalaista esitanssijaa (tyttöjä), ihmisiä joka puolella, ja baaritiskille mennessä baarimikot heittelivät pulloja ilmassa aivan uskomattomia temppuja esitellen.


Yritin sitten tilata itselleni hienoa drinksua, mutta eipä oikein onnistunut. Tiskillä oli pyramidi joka oli koottu värikkäistä juomista, osoitin sitten yhtä, ja yritin kysyä sitä ilman jäitä.
Baarimikko ottaa pienen lusikan, ja katson, että meinaako se todellakin onkia ne jäät pois juomasta :O
(jäitä ei olisi terveellistä täällä syödä, kun jos on tehty hanaveteen)
Pyörittelen päätäni, mutta baarimikko ottaakin pienellä lusikalla juomaa pienempään lasiin.
Siis häh?
Kohta edessäni on kolme pientä lasia, joissa jokaisessa pieni määrä erilaista juomaa. Maistiaisia? :D
No, maistelen ne, ja päätän sitten, että haluan punaisen. En saa yhtään mitään, baarimikko vain katsoo ihmeellisesti :D
Eli baarimikko luuli minun haluavan ilmaista juomaa, ja antoi sitä minulle?
No, tilasin sitten oluen, kun ei kerran drinkkejä saanut, hemmetti, outoja .
En jaksanut alkaa tappelemaan kun eivät kerran ymmärrä tai halua myydä mitään :D

Seisoskeltiin sitten pöydässä joka oli tämän tanssijoiden korokkeen vieressä, siitä siis suora katsekontakti siihen ketkutteluun ja matkaa ehkä 1m :D Heh
Damn että oli vähän päällä niillä tanssijoilla, uskomatonta, ja kyllä ne olivat pieniä. Siis, laihoja.
Ihan hyvin osasivat tanssia, mutta kasvoista huomasi miten rutiinia se homma on, ei näkynyt juurikaan mitään ilmeitä, oli vain sellaiset tyhjät katseet.
Mutta ymmärtäähän tuon jos tuota työkseen tekee.

Illan aikana tytöt kävivät aina vaihtamassa vaatteita, ja esiintyivät ehkä puolen tunnin välein pari biisiä kerrallaan. Välillä tanssimassa kävi myös mies, ja sitten (pienellä!) lavalla oli myös mieslaulaja, sekä naislaulaja, kaikki erikseen siis. Uskomattoman hyviä oli nuo laulajat. Luulin, että levyltä tuli jotain ricky martinia, niin sitten tuo mieslaulaja pomppasi lavalle, ja veti aivan uskomattoman hyvin niitä biisejä, vau.
Naislaulaja oli ilmeisesti Tianjianilainen kuulu laulaja, ja nättiä keikkaa veti tämäkin. Tuli myös pari ulkomaista biisiä.

Puolenyön aikaan oli aivan uskomaton show näillä baarimikoilla. Yhtäkkiä alkoi soimaan todella mahtipontinen musiikki, leffasta Pirates of the caribbean. Kauempaa siellä näkyi liekkejä, ja riensin lähemmäs baaritiskiä katsomaan mitä tapahtuu. Katselin sitten suu pyöreänä kuinka baarimikot heittelivät kukin ilmassa kolmea palavaa pulloa. Tiskillä oli n.10 pulloa tulessa samaan aikaan, loivat tunnelmaa. :) Jotain aivan tajutonta kyllä nuo. Siinä sitten katsoin, kun vaihtoivat lennosta pullojen pyörittelijää ja kaikkea mitä ei pysty edes selittämään, kyllä tuo pitää livenä nähdä. Loppuhuipennuksena toinen baarimikoista syöksi tulta suustaan, ja sytytti drinkkipyramidin baaritiskillä kokonaan tuleen :D Vau.

Jakoivat sitten ne käristetyt drinksut ilmaiseksi baaritiskillä norkoilijoille, pitää ensi kerran olla tarkkana ja rientää sinne! :D


Vessat tuolla SOHOssa olivat näkemisen arvoiset :D Vessakopit joissa reikä lattiassa, MUTTA, piristyksenä se vessakoppi oli vuorattu seiniä myöten peileillä :D Ei hemmetti, katsopa itseäsi peilistä samalla kun kyykit vessareiällä xD
Muuten oli ihan hieno, paperia oli vessoissa, ja löytyi käsienpesualtaat ja paperia sieltäkin ^^

Näin muuten täällä ensimmäiset tosi kännissä olevat kiinalaiset :D Yksi tyttö oli pää lavuaarissa todella huonovointisena, ja Scarletista lähtiessä (se tekstissä myöhemmin) oli aulassa tyttö pitkin poikin lattiaa ja ilmeisesti poikaystävä yritti kiskoa tätä edes istuma-asentoon.

George ja osa porukasta lähti joskus puoli kahden aikaan pois, Victoria jäi sinne kanssani, ja mekin päädyimme vaihtamaan baaria siinä puoli kolmen aikaan. Menimme taksilla Victorian kanssa jonnekin kerrostalon pihaan. Sisälle, ja hissillä toiseen kerrokseen. Siellä oli yökerho, heh :D
Toivon ettei kysessä "kerrostalossa" asu ketään..
Tapasimme täällä sattumalta alakerran naapurini, ranskalainen Andrew. Tässä paikassa ei pitkään viivytty, vaan menimme kolmestaan hissillä kolmanteen kerrokseen, ja siellä oli yökerho nimeltään Scarlet. Tämä oli ulkomaalaisten suosima paikka, ja sen kyllä huomasi. Oli nimittäin täynnä länkkäreitä :)
Tanssimme täällä jonkin aikaa, ja joskus neljältä Victoria ehdotti jos lähtisimme takaisin kampukselle. Hänellä oli seuraavana aamuna 12 aikaan opetusta, eikä halunnut mennä tunneille silmät ristissä :)
Eipä aikaakaan kun olin kampuksella, toivotimme tuossa ulkona toisillemme hyvät yöt ja sitten omiin rappuihin. Puoli neljältä olin kotona. Kävin vielä suihkussa ennen nukkumaanmenoa, mitään en ällöä enempää kuin sitä hajua mikä on ihossa ja vaatteissa baari-illan jälkeen.

Sanomattakin selvää, että täällä saa tupakoida aivan joka paikassa. C'est La Vie'ssäkin oli henkilö joka tupakoi ja samaan aikaan lappoi haarukalla ruokaa suuhunsa... Nam :D
Ja musiikki oli aivan tajuttoman kovalla joka paikassa, C'est La Vie'ssä ei pystynyt loppuillasta enää puhumaan huutamatta, ja kun lähdimme viimeisestä baarista, niin en kuullut kuin heikosti mitä Victoriakin minulle puhui :D Muistilistaan siis, korvatulpat ensi kerraksi :)

Sellaisen faktan kuulin muuten Victorialta, että baareissa on todella paljon prostituoituja. Kuulemma silloin heidät erottaa parhaiten, kun baarissa/yökerhossa ei ole vielä paljoa ihmisiä. Parhaimman näköiset ja niukimmin pukeutuneet ovat yleensä näitä. Varmasti tuollaisessakin paikassa kun SOHO on niitä paljon, "rikkaiden" länkkäreiden suosima paikka, ja juomienkin hinnat olivat korkeat. Olut oli 25-30yuan.

Eipä siinä muuta. Todella hauska ilta oli, tapasin mielenkiintoisia ihmisiä ja tykkäsin siitä SOHOsta ihan tajuttomasti :) Pitää kysellä josko Victoria lähtisi toisenkin kerran viihteelle, oli oikein hyvää seuraa, eikä Andrewkaan huonoa seuraa ollut, hyvin osasi tanssia :)

Tervetuloa vain Kiinaan visiitille :D