Sukat on 1,5e täällä kaupoissa, minusta tuntuu vähän kalliilta.

Näin ja kuulin jotain kamalaa eilen kun tultiin tänne kaupunkiin :( Eli edellä toisella kaistalla meni semmonen lihankuljetusauto, joka oli täynnä sikoja. Se oli semmonen kuorma-auton tapanen, ja siinä oli niinkun kaksi kerrosta ja ne oli niinkun puuaidalla rajattu ne molemmat kerrokset. Niin ne siat oli ilmeisesti vaan heitetty/tungettu sinne ja osa oli vielä elossa. Yhden näin niin se oli ihan lytyssä sitä puuaitaa vasten eikä mikään niistä päässy liikkumaan. Niitä oli tosiaan siinä ihan päällekkäin, ja se huuto oli jotain niin karmivaa. Ne kilju ihan tuskissaan siellä, varmasti osalla oli ihan jalkoja ja kaikkea poikki, ja tuli ihan hirvee olo. Ja hirveä olo senkin takia kun tiesi että pitää vaan kääntää pää, sulkea korvat ja yrittää olla ajattelematta asiaa. Ei täällä yksi ihminen voi paljoa tuommoisille asioille, joka paikasta kun löytyy niitä kahjoja jotka tekee asiat just niinkun ei pitäis.

Ei muuten ole hirveesti tehny mieli sianlihaa tuon jälkeen :D Ehkä siksi se mäkin kalahampurilaisenhimo :)


Teiden ylitys on ihan helvetin vaarallista. Saa tosissaan katsoa oikealle ja vasemmalle, ja autothan ei oikeesti väistä. Ne vaan tööttää ja ajaa päälle jos jää tielle seisomaan :o

Tuossa on yks ainakin 4 kaistanen tie heti kun mennään sinne kauppakadulle, ja se on pakko ylittää jossain vaiheessa :p Ja autojahan tulee siis sivuiltakin vielä eikä pelkästään oikeelta ja vasemmalta.
Olen tähän mennessä ylittäny ton tien kahdesti yksin, ja molemmilla kerroilla tuppauduin maalaisten mukaan. Tarkkailin et kuka ylittää tietä, sit kipitin niiden vierellä sinne toiselle puolelle.

Tänään seisottiin kaverin kanssa KESKELLÄ risteystä, kun etsittiin mulle raha-automaattia ja puhelinkorttia. Pikkasen pelotti kun autot vaan ajaa edessä ja takana ja oot välissä.

Kamaa löytyy edullisesta sikakalliiseen, on edullisia putiikkeja ja sitten on semmosia missä hinnat alkaa tyyliin 1000-10000 rmb = 100-1000e..
Et paljon riippuu siitä missä se kauppa on ja mitä siellä myydään. Keskustassa tuppaa kaikki olemaan kalliimpaa, mut jos menis vähän syrjemmälle niin varmaan saa jo parempia hintoja.
Mä tosiaan vietin yhdessä paikassa jonkun 5h tänään. Menin suunnilleen ekaan ostoskeskukseen ja sit pörräsin siellä.
Oli se iso, kerroksia 7-8, ja yleensä jokainen jatku vielä niinkun toiseen rakennukseen. Ei riitä edes Helsingin Kamppi, on ihan surkean pieni tuohon verrattuna vaikka pidin sitä isona kun kävin siellä.
Mähän sen kampin kolusin läpi 1,5-2h ja tuossa meni joku 5h.

Lisättäköön tähän et varmaan puolet liiketiloista oli vielä tyhjillään, toi on suht uusi rakennus ja melkein kaikissa ikkunoissa oli et "tähän tulee xxxxx". Voi olla et menis täyden kauppakeskuksen katseluun parikin päivää sit :D

Askelmittariin kertyi yli 8000 askelta, 10 000 on se mikä pitäis päivässä saada aikaiseksi.
Mut aika hyvin minusta kuitenkin pelkästään shoppailussa hei! :D (hyötyliikuntaa parhaimmillaan ^^)

Mitäs muuta. Mä aamulla otin suihkun kaverin luona sellasessa puisessa "korvossa". Se oli kyl tavallaan kylpyammekin, siinä oli sellanen tasanne et pääsis istumaankin siinä.
Tosi hyvää kaverin perhe kyllä piti minusta, mä sain parhaan huoneen sieltä, ja suihkuakin tultiin ehdottamaan (en haissu! :D)

Annoin lahjat lähtiessä niille. Kaikille pikkupepet, pikkuveljelle mauri kunnas muki, äidille lakkalikööri (pikkupulloja molemmat) ja isälle finlandiaa. Kait se isä innostu siitä, tai sitten se feikkas kun se kiikutti sen hymyillen baarikaappiinsa.

Ja wikipediaan ei pääse, harmitti vähän, mut onhan niitä muitakin sivuja.

Vettä täällä kuluu ihan tolkuttomasti, kaveri sano et johtus kuivasta ilmasta. Voi pitää hyvinkin paikkansa. Nimittäin vaikka just olis vettä juonu, niin suuta kuivaa. Voi johtua väsymyksestä ja semmosesta myös.

Mua tosiaan pyys joku tuntematon tyttö tänään teelle kanssaan. Rupes vaan juttelemaan siellä ostoskeskuksessa. Mut olin sit niin epäluulonen kun mulla oli kamera esillä ja kaikkea, et kieltäydyin. Tuli vaan epäluulonen fiilis, et onko toi niitä "taidekauppiaita" tai joku muu huijari. Kun sen englantikin oli niin hyvää. Voihan olla et se oli vaan ystävällinen ja halus tutustua, mut mä sit näytin sille pitkät. :D (Mutta, tämä oli viisaasti tehty kuten tulette huomaamaan päivän 3 tarinoinnin kohdalla)


Joo, mä olen nyt Virallisesti Tinkiny asioista, ja melkeinpä vahingossa :D
Menin sit elektroniikkaputiikkiin, mä olisin halunnu ostaa sellasen headsetin. Missä on kuulokkeet ja luuri. No sit näytin tosiaan tuotetta ja pyysin tarkasteltavaksi (oli hyllyssä). Sit oli minusta liian kallis, ja se sit vetäs laskimen esiin. En edes miettiny et hintaa sais alemmas, tokasin vaan että onpas kallis :D
No, sit se ehdotti alennusta, ja sanoin et ei, vieläkin kallis. Oliskohan olli 179rmb, ja oli semmonen tuntematonta merkkiä oleva hommeli. Sit ehdotin sille hinnaksi 100rmb. Vähän aikaa se laski sitä hintaa, sit sano viimein, et viimenen tarjous, 130rmb. Sit päätin, et en aio ostaa, tommonen ihme merkki ja tuntu et joku 13e on kyllä liikaa kun ollaan Kiinassa. Mielessä kävi, et haluan kysyä Suomesta et kuulostaako kalliilta vai pitäskö ostaa kun en merkkiä tienny (halpa rotisko?)
No, sit olin silleen, et joo, en mä ota sitä. Lähdin kävelemään pois, ja se oli hetken aikaa hiljaa ja heitti, 120! ... Fine, 100rmb!
Lollero :D
En mä sit ottanu niitä kun en ollu varma onko kallis vai halpa, musta kuulosti kalliilta :D
Oli vähän pettyny se myyjä kun tingin sen kanssa, ja sit en edes osta vaikka sain haluamani hinnan :D

Joo, sit toinen kokemus, jonka myötä tuli eka puhdas heräteostos! Olen aika tarkkaan miettiny et mitä ostan, kun tuntuu et en voi ihan sokkona ostaa kaikkea kivaa, vaan pitää vähän harkita et tartteeko ja onko hyödyllinen. Lisäksi hinnat on vähän kuulemma kohonnu täällä, et puhutaan melkein kaikissa tavaroissa lähtöhinnasta 10rmb = euro, vaikka olis mitä kakkarihkamaa.

Joo, eli menin hassuun kauppaan, missä oli niinkun avaimenperiä ja sit peremmälle astellessa oli kaikkea lelutavaraa ja sit perällä animekamaa. Jotain figuureja jne.
Sit katselin niitä figuureja siellä, oli nimittäin dragonball hahmoja :) 1e tais olla 1kpl ja 20rmb sai sit 3. Ei mua ne kuitenkaan kiinnostanu, niin sit huomasin hyllyssä semmosia "laatikoita" ja kysyin että mitä ne on. Luki päällä et Classic Tarot, ja bokseissa siis eri animeteemoja. Pari tuntematonta ja sit tommonen söpö vaaleenpunanen hommeli missä oli tytsy kannessa.
Hintaa oli niillä 139rmb. Olin silleen, että vähänkö kallis, että varmaan en osta tuota vaikka onhan toi ihan hassu. No, sit sanoin et joo, en osta, kallis hinta.
Sit se heitti, et 120rmb, ja sanoin et kamalan kallista :D Johon se sit heitti laskimen ja käski näpytellä summan mikä minusta ois hyvä. Heitin sitten ihan lonkalta et 30rmb, että kun en ole ostamassakaan, niin en kyl usko et ne tolla antaakaan. Pääsenpähän eroon.
No, sit se nauro se myyjä, et et ole tosissas, varmaan, kun on kallis ja hyvä tuote. Sit se hinta laski siinä lopulta 70rmb, ja mä vaan yhä olin silleen, että joo, enpä taida ostaa :D Lähdin kävelemään pois, niin sit se sano, Final offer, 70rmb, very good price for you!
Sit kävelin pois, olin jo toisen liikkeen kohdalla, 50rmb!
Nauroin vaan ja kävelin eteenpäin, olin jo tosi kaukana, niin alkaa kuulua hirmusta kiljumista takaa. Se huus sieltä liikkeeltään, et hei, tule takas!!
No, menin sit uteliaisuudesta takas, et mulleko ne huuteli tosiaan. Olin jo ihan siis pois pois menossa, ei mitään feikkikävelyä :D
No, sit se sano, et fine, 35rmb!

Hah, olin niin ällistyny et oli ihan pakko ostaa ne :D Siis tosissaan, hinta tippu 139rmb = 35rmb! Vaikken edes muka osannu tinkiä :D Ja tuotteessa oli vielä ihan hintalapussa hinta, mistä ei "pitäs" saada alennusta edes x)
Eli nyt mullon tommoset söpöt tarotkortit. Tosin, varmistin myyjältä, et onko ohjeet enkuksi. "joo, tottakai" Tarkistin nyt asumuksella, niin kiinaksihan nuo :D No, myyn vaikka jollekin animehörhölle ellen sit englannistuta jollain kiinalaisella. Onko tarjouksia tuotteesta anyone?

Täällä on tosi ankean näköstä nyt tähän aikaan vuodesta. Ja sekin vaikuttaa et täällä ei ole satanu vielä kertaakaan vaikka yleensä sataa lunta ja vettä. Täällä näyttää melkein samalta kun Suomessa syystalvella, mut ilman kosteutta. Puissa ei ole lehtiä, ja ne on semmosessa hiekassa, ja täällä on todella kuivaa. Lumi menee siis väärään paikkaan, tonne keskelle Kiinaa eikä tänne Beijingiin.

Niin, kävin tänään manikyyrissä. Makso 6e, oli aika kallista, mut oli se ihan kivaa piristystä päivään. Menin ihan hetken mielijohteesta kyselemään hintoja ja sit menin siihen.
Ainut vika oli se, et kerrokset ei saanu kuivua. Ilmeisesti kiire päästä asiakkaasta eroon. Kerrosten kuivuttamatta jättäminen johtaa siis siihen, et sitä lopputulosta pitää kuivattaa paljon pidempään = ei välttämättä ehdi ja se rullaantuu se lakka pois :p
Mulla on nyt sit kolmesta kynnestä jo se lakka menny rumaksi, nyyh.
Joo, sit se tyttö joka mulle teki tykkäs kovasti mun silmistä :D
Oli hassua kuulla kehuja miten kauniit silmät mulla on ^^ Mä kun en ole hirveesti mun silmien väristä koskaan välittäny, tylsän väriset verrattuna muihin. (vihreänsekaiset jos jotakuta kiinnostaa)
Joo, ja sit siellä kuuluu käsittelyihin ilmanen juoma. :o Toinen tyttö tuli siinä manikyyrin aikana listan kanssa, ja pyys että valitsen juoman itselleni.
Oli jotain 7-10 mahdollisuutta, limsoja, kahvia ja paria teelaatua. Otin sit punaista teetä kun kuulosti jännältä. Kysyin kyl ensin epäluulosena et kuuluuko hintaan, kyllä onneks kuulu. Vautsi mitä hemmottelua, vois käydä tuolla toistekin, mut ehkä vaikka hiuksille jotain kynsien sijasta. (siinä oli kampaamo samassa. Hassua oli se, et tytöt teki manikyyrit jne, ja kaikki ne "kampaajat" oli poikia) Suomessa on molemmat on vähän mielletty tyttöjen ammatiksi, niin tuolla näköjään ihan suosittua pojilla leikata hiuksia ammatikseen :)

Joo, sieltä löyty ihan tosi ihana kauppa! Siellä oli disney aiheisia kaikki tuotteet, oli ihan helvetin upeita käsilaukkuja (oikeasti!!!)
ja sit löyty lompakoita, avaimenperiä, kenkiä, sukkia jne. Oli vielä käsilaukkuja niinkin, et jokaiselle disneyn naishahmolle oli omantyyliset sarjat tuotteita. Siihen sarjaan kuulu aina se laukku, lompakko ja jotain pientä :D (erikseen ostettavissa siis kaikki, ei pakettihintoja)
Löyty Belleä (Kaunotar ja hirviö), Daisya (iines ;) Minniä ja sit kaikkia muita. Ja laukut oli siis hienoja ja aikuismaisiakin, et ei tylsiä eikä pentumaisia, vaan just ♥
Ne käsilaukut oli ihan edullisia vielä, suomesta maksas tommoset varmasti 2-3x enemmän.
Hinnat oli siinä 210rmb, et en tiedä saisko tingittyä, ei välttämättä. (kaikista kaupoista eivät anna alennusta, tai sit pitäis puhua kiinaa et sais)
Ja samaisessa kaupassa on mun tulevat kengät :) Oli tosi hienot kimalteiset pinkki/valkonen "lenkkarit" ja hinta oli 230rmb.
Mä maksoin mun valkosista suomessa 34e, ja ne alkaa olla kyllä kohta loppuunkulutetut, eikä ole lähellekään yhtä hienot.

Kauppoja on siis tosi paljon, mut hirveen hankalaa jos etsii jotain tiettyä. Esim tartteisin veitsen, hedelmien kuorintaan, niin en ole nähny vielä missään semmosta. Järjestys siis on eri mitä meidän kaupoissa. Ja sit etsin kynsisaksia ja pinsettejä, eipä löydy.

Nyt sain kuitenkin ostettua kynsisakset, törmäsin sekakaupassa (missä oli käsilaukkuja, koruja ja peilejä) semmoseen settiin.
Maksoin siitä sit 29rmb, eli aika paljon mun mielestä, mut pakko oli kun tuntu vähän kengissä siltä et pitäis saada kynnet kondikseen eikä myyjä suostunu antamaan alennusta vaikka kysyin :p
kakkis, kyllä mä uskon et kaikesta saa jos vaan osaa jotenkin oikealla tavalla pyytää. Mä en vielä kiinaksi osaa kun pitää noi numerot opetella et ne ottaa mut tosissaan.

Joo, macdonalds oli ihan edullinen, et kyl tuolla voi käydä vatsantäytettä hakemassa jos ei fiiliksiä ole mennä kiinalaisten suosimiin paikkoihin. Jostain syystä mulle ei toi kiinalainen ruoka jotenkin maistu, ehkä on liian aikasta vielä mättää sitä kun on kaikki muutenkin niin shokeeraavan erilaista, jotenkin kaipaan edes jotain tuttua, niin se on sit se ruoka mikä mua liikuttaa.

Kaupasta ostin äsken sipsejä, mut noi on aika pahoja, sit jotain karkin tapasta, mut sekin on pahaa :D
Ei aina tiedä kun ostaa jotain, et mitä sieltä sit saa. Mut kokeilemalla oppii mitä voi syödä ja mitä ei.