Dodih.

Käytiin Jingin kanssa perjantaina avaamassa minulle tili "Commercial Bank of China"ssa, ja kyllä oli hommaa :D Onneksi oli Jing mukana, ei siitä olisi yksin tullut yhtään mitään!
Viisi kertaa täytettiin laput, missä kysyttiin nimeä, osoitetta ja muita pikkutietoja. Ongelmia tuli heti, kun Jing kirjotti lappuun vain etunimeni. Virkailija sanoi, että siinä pitää olla muitakin nimiä, kuten passissa oli.
Hartaasti etsi myös kiinalaista nimeä passista, kävi tunnollisesti jokaisen sivun kahteen kertaan etsien sitä. Uskokaa jo, ei minulla ole kiinalaista nimeä! :D
(enkä sellaista ole saanut/kuulemma tarvitse)

Toiseen lappuun kirjoitettiin kaikki kolme etunimeä.:D Seuraavaksi virkailija ihmetteli miksi minulla on passissa allekirjoituksena etunimi sukunimi, että mitäs nämä etunimet sitten ovat?
Kolmanteen lappuun kirjoitettiin etunimi sukunimi.
Ei kelpaa.
Kaivelivat nimittäin passia, ja tietysti viisumi on nimetty toisella etunimellä = alkukirjain-piste-sukunimi.
Neljänteen kirjoitettiin kaikki etunimet sekä sukunimi.
Tämä olisi kelvannut, mutta eipä mahtunut tietokoneen näytölle kaikki.
Huoh! :D
Lopulta kirjoitettiin etunimi + sukunimi, ja Jing selitti pitkään ja hartaasti, että kyllä tämän pitää käydä.
1,5h tuossa kaiken kaikkiaan meni, ja virkailijoita oli 4 yhtä aikaa ratkomassa tuota visaista ongelmaa nimeni kanssa. Kovasti heitä nauratti tuo nimen pituus, että miten on mahdollista kolme etunimeä ja sitten vielä hemmetin pitkä sukunimi, hullua :D

Sitten mentiin Jingin kanssa kenkiä sovittelemaan, ja käytiin ruokakujalla kävelemässä.
Ostin taas laukkuja :D Löytyi kaksi mitä himoitsin, mutta hinnat olivat 40 ja 60yuan. Päätin että jos ostan molemmat, niin en varmasti maksa täyttä hintaa ;)
Jing sitten tinki hintaa alemmas, ja ei meinannut myyjä taipua, 100yuan yhteensä.
Päätin sitten, että otan vain edullisemman laukun jos ei laske hintaa. Jing sanoi sen myyjälle, ja sitten alkoi hirmuinen papatus :D
Viitisen minuuttia myyjä papatti Jingille, sitten otti molemmat laukut, tyrkkäsi ne minulle, ja hinta oli 70yuan! :D Oli muuten todella myrtsinä, Jing kertoi, että myyjä valitti muun muassa siitä, että Jingin pitäisi auttaa kiinalaisia, eikä länsimaalaisia, että hän on petturi :D
Nytpähän tiedän että sain hyvän hinnan, oli meinaan sen verran äreä myyjä, kyllähän se taatusti voittoa sai noista vielä, mutta ei niin paljon mitä meinasi ;) Ihanat laukut, ja nyt mahtuu kamerakin mukaan mukavasti.
Eikä tarvitse tinkiä laukun ulkonäöstä :D

Kierreltiin siinä kojuja, iltaisin se katu oikein kuhisee elämää ja erilaisia tavaranmyyjiä. Ostin leffoja 3kpl 5yuan/kpl. Die hard 4, joku vampyyrileffa, sekä Babel (en tiedä onko jälkimmäiset hyviä, ekan olen katsonut jo)

Ostin sitten sapuskaa molemmille, 2 yuan herkullisista paahdetuista taikinalätyistä missä on kananmuna paistettuna lätyn sisään (hankala selittää :) ja niissä maustetta, maustettua salaattia sekä salaatinlehtiä. Tosi hyviä ja halpoja.

Tultiin takaisin kampukselle, ja piipahdettiin Jingin dormihuoneessa. Pelkäsin pahinta kun hän kutsui minut käymään sinne (kävi kylpytavaransa, halusi käyttää asuntoni suihkua :).
Yllätys oli ihan positiivinen, kun edessäni avautui ihan suuri huone, joka tuoksui hyvälle ja oli siisti.
(jotkut kiinalaisten dormihuoneet ovat olleet aika järkyttäviä)

Huone oli ihan suuri, siellä oli 6 kerrossänkyä, kahden alaosa oli koulupöytä johon mahtui 3 lähekkäin, ja kaksi muuta olivat kahden hengen sänkyjä. Yläpeti ja alapeti.
Tytöt olivat kaikki koristelleet oman "seinänsä" tosi kivaksi, löytyi julkkisten kuvia, mangahahmoja jne. Oli sellainen dormi, että kyllä tuollaiseen voisi itsekin muuttaa jos olosuhteet olisivat toisenlaiset. :)
Kyllä se yksityisyys on kuitenkin ihan mukavaa, varsinkin kun siihen on tottunut.

Jing kävi tosiaan luonani suihkussa siinä illemmalla. Kysyi olisiko se mahdollista, kun koulun suihkutilat eivät ole oikein toimivat. Joku aikaraja siinä oli minkä aikana suihkua voi heillä käyttää, ja ne on yhteiset niin ettei mitään suihkukoppeja ole. Tietenkään eivät tytöt ja pojat käy samassa, mutta yksityisyyttä ei ole ja suihku on eri rakennuksessa ja siellä on hirmuinen tungos.
Huh, en voisi kuvitellakaan itse käyväni tuollaisessa, ennemmin haisisin pahalle :D

Eipä muuta :)