Lauantaita!

Koko päivä vapaana, se tarkoittaa sitä että pitää juosta katsomaan mitä kaupungilla on tarjottavanaan :)
Lähdimme A:n kanssa matkaan yhdeksältä, metrolla Carrefourin pysäkille, ja sieltä hyppäsimme taksiin. Näytin Natural history museumin nimeä kiinaksi kuskille. (opettaja kirjoitti sen vihkooni)
Matkaan. Arvelin, että matka maksaisi ehkä 8 yuania.. no, maksoi 14,90, koska kuski eksyi ihan jonnekin hakoteille. Osasi perille sitten kun näytin natural history museumin kartalta, ja kuski purnasi vihko-osoitteen epäpätevyydestä jättäessään meidät museolle ;)
Ihan kiva paikka tuo museo, ei ollut kamalaa käydä siellä nyt toistamiseen :)
A räpsi tusinoittain kuvia kaikesta, ja käytiin sitten lähtiessä pihalla poseeraamassa vuoron perään suurten veistoseläinten vierellä :D
Pari tuntia tuolla vierähti, ja nyt nähtävät eläimet olivat hieman pölyisempiä mitä viimeksi. Siellä on siis täytettyjä eläimiä "luonnollisissa" elinympäristöissään. Huomasi että ne on kerran sinne aseteltu, ja sitten suljettu homma lasilla, meinaan pöly eläimen kielen päällä ei kerro siitä että niitä olisi lähiaikoina huollettu :D

Fisut oli kivoja, tosin jotkut vähän ahtaasti, ja muutamassa altaassa oli raatoja..

Mutta, lähdettiin tästä taksilla tv-tornille, se kun oli kartassa ihan vieressä. A ensin meinasi että kävellään sinne, mutta sain hänet ylipuhuttua että otetaan taksi. Kyllä kannatti, etäisyys olikin vähän pidempi mitä kartalla näytti (mitä yritin koko ajan selittää ;)
Tv-torniin maksoi sisälle 50yuan, ja ennen huipullemenoa piti kävellä metallinpaljastimen läpi :)
Tarkkaa, vesipullokin takavarikoitiin :D

Hissillä ylös, ja hissiä ei itse saanut operoida, se kerättiin ensin täyteen porukkaa, ja sitten tuli tärkeä herra avaimen kanssa käynnistämään sen. Sama alastullessa, oli aika tarkkaa kuka sitä operoi ja milloin sillä pääsee alas :)

Suunnitelma oli syödä ihan joku ruoka tuolla ylhäällä, hienoja maisemia ihaillessa (KÖH ei hirveästi KÖH näkynyt ;)
Mutta, täältä ei sitten ruokaa saanutkaan :(
Tilattiin perunasalaattia, sekä kahta lihajuttua, ja ei ne olleetkaan ruokaa, vaan ylihinnoiteltuja leikkeleitä.. Jee :D Mehukin maksoi 15yuan..
Ruoka tuli maksamaan 120yuan yhteensä, eikä ollut edes ruokaa, pieni lautanen perunasalaattia, ja kahta erilaista leikkelettä, jee :D
Tilasin itselleni jäden, se sentään oli MELKEIN hintansa arvoinen :D
Suuri hieno jalallinen kulho jossa pohjalle limpparia, 3 palloa jädeä ja aurinkovarjo :D
Mutta oli pettynys, kyllä nyt kuvitteli että tuolta saisi ihan ruokaa, ja pirun kallista vielä! :(
Älkää käykö tuolla, ei ne maisemat nyt niin hienoja olleet että niistä kannattaisi 50yuania maksaa :)
Ja jos menette, älkää vaan tilatko yhtään mitään :D

Tv-tornista pois noin tunnin oleskelun jälkeen, heitettiin arvalla (kuvainnollisesti puhuen) ja lähdettiin taksilla eri metroasemalle kuin mistä tultiin :)
Olikin hyvä päätös, täältä löytyi kiva ostoskeskus vierestä, ja ostin sieltä kahdet farkut, sekä löysin vihdoin viimein kynsilakkoja joilla onnistuu ranskalaisen ja kuvioiden teko kynsiin, jei! ^^
Näissä erikoisissa kynsilakoissa on pitkä ohut sivellin, voi tehdä yksityiskohtaisempaa työtä kuin normaalilla tasapaksulla tökillä, ja sitten sellainen neulan näköinen pää josta tulee kynsilakkaa hyvin hyvin vähän kerrallaan (kuvioita voi tehdä kun ottaa pieniä määriä lakkaa tästä neulankärjestä ja vetää sellaisella piikillä niitä - piikki myös mukana!)
Jeee! Paras ostos ^^ Noita pitää tuoda Suomeen!!

Eipä lauantaista muuta, oli pitkä päivä kun yhdeksältä lähdettiin matkaan ja tultiin kampukselle takaisin vasta kello 18.00 iltapäivää.