Heipodei

Nyt olen elellyt tässä kaksikin kuukautta Suomen kamaralla, ja aika kultaa muistot :D Monet asiat mitkä ärsyttivät Kiinassa ollessa ovat nyt häipyneet unholaan ja käy välillä mielessä, että voisihan sinne palatakin vielä joku päivä. Jos ei muuta, niin ainakin shoppailemaan!!!

Kiinasta kaipaan edullisia hintoja, pärsikoita, vaatteita, lämpöä, sitä ettei ollut rahahuolia vaan saattoi matkustella ja nauttia elämästä, kasvikset ja hedelmät olivat halpoja ja ravintolassa sekä "ravintolassa" saattoi syödä pienellä rahalla :)

Suomen hyviä puolia taas ovat puhtaus, luonto, se että kaupassa tunnistaa syötäväksi kelpaavat aineet ja puhdas juomavesi!! Miinusta taas se ettei ole enää varaa mihinkään..

Eka päivä Suomessa oli aika outo. Jo lentokentällä Kiinassa ihmettelin miten näin niin paljon länkkäreitä yhdessä paikassa, ja hihkuin innostuksesta kun tajusin että näin siellä ihmisiä jotka puhuivat Suomea, siis, uskomatonta!
Ja lentokoneessa hymyilytti joka kerran kun lentoemäntä kysyi suomeksi mitä saisi olla, hihi x)

Suomessa taas, oli se outoa :D Kävin lentokentän vessassa täällä Suomessa, kun odoteltiin kyydin saapumista, ja kuulin siellä kun kaksi tyttöä jutteli keskenään. Tunsin itseni ihan salakuuntelijaksi kun ymmärsin mitä he puhuvat.  Tuntui todella oudolta ymmärtää taas mitä ihmiset puhuvat ympärillä, aivan kuin joku olisi nykäissyt korvatulpat pois ja äänet olisivat tulvahtaneet takaisin maailmaan.
Kyllähän sitä Kiinassakin oli ääniä, ja äänekästä välillä olikin, mutta sitä tavallaan jätti huomiotta kaikkien äänet kun ei niistä kuitenkaan mitään tajunnut :D

Ja olin jotenkin hämmentynyt kun sieltä löytyi oikea vessa, ja sieltä sai vessapaperia! Miten Suomessa voidaan pitää vessapaperia julkisissa vessoissa, wow.

Sitten kun kyyti saapui ja lähdimme ajamaan autolla keskemmälle Suomea, olin melkein suu auki koko matkan kun ihmettelin värejä.

Siis, miten täällä saattaakin olla näin värikästä!? On eriväristä vihreää, taivas NÄKYY, on pilviä? Kaikki tuntui niin tajuttoman kirkkaalta ja värikkäältä että oli vaikeaa pitää silmiä auki :D Ja tien vierellä kasvoi kaikenlaista, ja autot eivät aja mitä sattuu vauhtia, noudattavat liikennesääntöjä eikä täällä tuuttailla! Laitoin matkalta viestejä  kavereille ja näissä kiljuin suureen ääneen ihmetystäni siitä kuinka paljon täällä on värejä luonnossa, mikseivät muut ihmettele niitä kuin minä :D
Mutta yhden toisenkin asian huomasin, täällä on aika viileää verrattuna Kiinaan ..
Kiinasta kun lähdettiin, niin siellä oli se perusharmaa utu taivaalla ja kaikki vihreä on harmaanvihreää, ei me oikeastaan sitä "maaseutuvihreää" väriä päästy näkemäänkään siellä ollessa.

Käytiin siinä matkalla myös kaupassa, ja olin ihan innoissani, tunnistin kaikki ruoka-aineet ja kaikki kaupassa oleva oli syötävää, vähän hienoa!!!

Hymyilin kyllä ensimmäisinä niin paljon että meinasi suu levitä :D Olin niin puhtaasti onnellinen siitä että olen nyt Suomessa, kaikki oli hienoa ja kivaa ja mukavaa :)

Nyt 2kk jälkeen on ehkä se ensi-innostus hieman laantunut, rahahuolet taas painavat ja tylsä syksy koleine säineen ja sateineen saapuu, mutta on tämä Suomi silti ihan kiva paikka elää.

Tosin kyllähän sitä on nyt avartunut ajattelemaan muitakin mahdollisuuksia, maailma on avoin seikkailuille, ja aina voi palata takaisin kotimaahan jos ei onnista :)
Nyt on suunnitelmissa käydä viimeisiä kursseja, tehdä opinnäytetyö sekä työharjoittelu. Työharjoittelu olisi kyllä aika kiva suorittaa ulkomailla, mutta pitää nyt katsella minne se elämä johdattelee.

Kiitos kaikille lukijoille ja blogin seuraajille (tosin kaverit olisi voineet seurata tätä hieman enemmänkin ;) Minulle voi heittää kommenttia tänne blogiin jos vaikka olet menossa Kiinaan tai haluat muuten vain sanoa jotakin :D Tai JOS olet menossa/olet Kiinassa ja pidät omaa blogiasi, luen innolla toistenkin kokemuksia!

Olihan niitä vaikeuksia matkan varrella, mutta sisulla niistä on selvitty ja kokonaisuutena homma oli kiva ja opettava reissu, harva tuollaista pääsee kokemaan. Mutta kyllä voin myöntää että minulla oli siellä välillä hieman vaikeaa kun ei ollut ketään jakamassa tuota kokemusta ja kaikki oli ihan uutta ja outoa. Mutta, tässä olen ja onneksi se on nyt takana eikä edessäpäin :D

Päätän blogini hienoon mietelauseeseen jonka olen joko juuri keksinyt itse, tai sitten olen kuullut sen jossain ja kopioin nyt röyhkeästi toisen ajatuksia, muistamatta että ne ovat toisen ajatuksia :)

Maailma on avoin, sinne täytyy vain mennä.  ^^