Dodih, viimein!

Eihän tässä ole kuin kuukausi näitä odoteltu :D Eilen, maanantaina oli ensimmäiset kiinankielen tunnit. Minulle tuli tänne asunnolle opettaja pitämään ne yksityisopetuksena. Kyllä meinaan oli tehokasta opetusta, phuhhuh. Ja hurjan vaikeita ne toonit. Ja kun luulin ettei niistä tulisi sitä ongelmaa :D Toinen ja neljäs tooni eivät meinaa sujua, eli alaspäin ja ylöspäin menevät.
Kiinassa siis sama sana voi tarkoittaa neljää eri asiaa, jos sen sanoo eri toonilla, ja näitä tooneja on neljä.
Opin 5 kirjoitusmerkkiä ja osaan nyt piirtää ne oikein, jei, tästä se alkaa :D

Vielä ei ole mitään mahdollisuuksia pitkien lauseiden lausumiseen, kolmen sanan lauseetkin menivät aika takeltelulla, kun piti pysähtyä miettimään kirjainten lausumismuotoa, sekä kuinka toonin nyt sanoinkaan tähän sanaan.. Eli se tooni ei vain tule suusta ulos kuten sen pitäisi tulla :D Silloin kun yritin sanoa sen, se tuli ulos väärin, sitten välillä sain sen oikein. Toistaessa toonit menevät oikein, mutta eniten hankaluuksia on muistaa kuinka ne sanotaan. En tiedä olenkohan ainoa, jolla on hankaluuksia näiden kanssa...

Tunnit uuvuttivat hyvin, kyllä sitä kolme tuntia tuli paiskittua hommia ihan tosissaan, yksityisopetuksessa kun se huomio on koko ajan siinä omassa oppimisessa eikä voi vaihtaa vapaalle niinkuin normaalitunneilla.. :D

Eilen ja tänään on ollut pieniä vilustumisen oireita. Päänsärkyä ja nenän tukkoisuutta, seurailen nyt tilannetta ja koitan olla juoksentelematta kaupungilla liikoja, meneekö ohi vai sairastellaanko sitä taas.. :)
(Vajaa 1kk viimeisimmästä ;)

Tänään kävin iltapäivällä englanninkielentunneilla. Aiheena "oral english".
Tunnit ovat Georgen pitämiä, ja siellä näkyi muutamia omia oppilaitani. Petyin vähän kurssin sisällön tasoon, odotin jotakin enemmän.
Kirjan kappaleet olivat todella lyhyitä ja yksinkertaisia, ja täällä tehtiin virheitä kuten: "Smilen" sijasta "smell" tai "smoke". "Plate" kääntyi "plant". Oli siellä muutamia oppilaita (lähinnä omiani) joilla se kielitaito oli parempi. (hehee;)
Itse olisin vain kaivannut syventävää tietoa, laajempaa sanastoa sekä aihepiiriä. Pidän väittelyistä ja keskusteluista. Nämä siis, jos joku ei huomannut, eivät ole yksityisopetusta, vaan ihan normaalia tuntiopetusta muun luokan seassa.

Huomenna aamulla opetusta ja iltapäivällä kiinankielentunnit :) Saan samalta opettajalta, kiinalainen nainen "Christina" englanninkieliseltä nimeltään, myös Kiinan kulttuurin oppitunteja kerran viikossa 3h^^