Heippamoi.

Tässä nyt pari päivää mennyt lepäillessä, taas kipeänä. Flunssaa pukkaa (:
Sunnuntaina on muutto dormiin, vähän haikeaa luopua tästä lukaalista ja kaikesta mihin tämä nykyinen kämppä mahdollistaa. Ei enää jääkaappia eikä kuumaa vettä, ei enää lämmintä ruokaa asunnolla, nyyh.

Käytiin Jingin kanssa ostamassa minulle ruokakortti toissapäivänä pohjoiskampukselta. Maksoin siitä 200yuan, ja kortille meni jotain 145yuan. Sitä sitten vain vilautetaan kun ostetaan kampuksen ravintolasta ruokaa. Lähtiessä palautan kortin ja saan siitä pantin takaisin.
Ruoka on ihan edullista,  2-5yuan, ja maukasta myös.
Täällä on sellaiset peltitarjottimet joissa on ruoalle kolot, sitten valitaan se sapuska osoittamalla mitä halutaan, ja keittäjät viskaavat kauhallisen sitä tarjottimelle. Vähän riisiä myös ja sitten syömään. Ei siis minkäänlaisia kippoja ja kuppeja, vain tuo tarjotin koloineen :)
Onhan tuo hassua syödä tyyliin "Amerikkalaiset vankilat". Ruoka oli ihan hyvää, mutta oli kylmää kun tulimme Jingin kanssa ruokailun loppuvaiheessa syömään :p

Apteekista kyselin matkalla hajustamatonta voidetta, mutta eivätpä he ymmärtäneet vaikka oli Jing mukana selittämässä. Kysyn hajustamatonta Voidetta, ja minulle tarjotaan iholle laitettavaa oliiviöljyä???
Ostin apteekista täydennysvaraston vitamiineja. Tosin eipä vitamiinien popsiminen tunnu auttavan millään lailla.

Pankista käytiin kysymässä kansainvälisiä maksukoodeja, että pääsen testaamaan saanko suomalaiselta tililtä rahaa tälle kiinalaiselle. Meinasi Jingiltä mennä hermot virkailijoihin. Viidellä vai kuudella ihmisellä käytiin siellä, ja jokainen vain osoitti toista virkailijaa.
Jingiä tämä ärsytti aivan suunnattomasti, hän sanoi, että kaikki virkailijat olisivat voineet kyllä tiedustelun tehdä, mutta täällä laitakaupungilla ovat laiskoja tekemään töitä.. :)
Lopulta joku raapusti paperille koodin millä maksun pitäisi onnistua, katsotaan mitä tapahtuu.

Sitten ostin matkalta pähkinöitä pienen pussillisen, pistaaseja. Maksoi jotain 9yuan :D Toiset natusteltavat ovat suuria auringonkukansiemeniä 3yuan, mutta noiden kanssa menee ikä ja terveys kun niitä on hankala aukoa, enkä kehtaisi riskeerata hampaitani.. Lisäksi törmäsin yhteen joka oli homeessa sisältä, meni vähän ruokahalut :D mutta pistaaseja pitää ostaa lisää, ja ehkä jotain muita pähkinöitä myös, täällä on hurjat valikoimat vaikka minkälaista.

Maksoin vuokran helmikuulta ja maaliskuun loppuun. 375e :P
Kallista tämä asustelu kun kiskottiin 12e/vrk maksua kämpästä parilta viikolta. No, onneksi sain neuvoteltua sen 7yuaniin, ja nyt on sitten dormiaika :) Saa nähdä millainen asumus se on.
Näitä pohdin: Onko siellä petivaatteita? Onko siellä verhot? Onko siellä kylmä? Ja tärkeintä, TOIMIIKO NETTI!
Pitänee ostaa kaupasta joku halpa vedenkeitin tuonne, saan juoda kuumaa vettä ja se mahdollistaa valmisaterioiden syömisen ;)

Eipä tässä muuta, hauskaa pääsiäistä sinne, itse ei tule vietettyä :)