Joops.

Tuli muuten tuossa mieleen. Kun kävin Virginian kanssa shoppailemassa, niin juteltiin pitkään siitä miten Kiinasta ei aina tunnu saavan "terveellistä" ruokaa. Eli kyllähän sitä saa kun pitää silmänsä auki, mutta ravintoloissa tämä on aika tuntematon käsite, salaatit, hedelmät jne..

No, bongasin sitten erään pikkuisen kojun mainoksessa ihanan hedelmäkipon! Siis, suuri pahvikippo joka oli täynnä tuoreita hedelmiä (kuva siis) ja hinta 5 yuan. No, innostuin sitten tästä, juuri kun juteltiin että tämä on mahdoton herkku saada :D
Virginiakin sitten tilasi itselleen saman, vaikka mietin että kyllähän se ensin kannattaa vilkaista millainen se on ennenkuin ostaa. Sitten katson, kun iso kippo täytetään jäillä(Mitä hittoa?) ja näen kun siihen päälle lätkäistään n.1dl hilloa :p
Voi jes.

Hemmetti. Kylläpä kiinnosti tuollainen, ihan PIKKUISEN erilainen annos kuin kuvassa..
Roskiinhan ne lenti, ei tehnyt yhtään mieli syödä jäitä, saati sitten lusikoida paljasta hilloa suuhunsa, yök.

Virginia myös kertoi oman kokemuksensa vastaavanlaisesta tilanteesta. Oli mennyt hienoon ravintolaan, ja oli pitkän selittämisen jälkeen saanut tilattua "hedelmä-salaatin". No, pian pöytään tuotiin suurensuuri kulho täynnä herkullisia ihania hedelmiä...
...
... Ja koko komeus UI majoneesissa ja ketsupissa :)

No, muihin juttuihin. Maanantai oli vähän ärsyttävä päivä, tuntui että täällä riehui koko ajan ulkopuolisia ihmisiä. Se tässä dormissa in "inhottavaa" ettei voi luottaa siihen, että saisi olla rauhassa edes päivän ajan.
Aamulla ehkä 10 aikaan olin nukkumassa, ovella koputus. Voi hemmetti! Sitten äkkiä ovelle huutamaan "Ei saa tulla sisälle vielä".. No, sitten superpikaa esiintymiskelpoiset vaatteet, pikasiivous ja oven avaus.
Zhao kertoi että saan pian sen uuden(?) viisumin/oleskeluluvan, ja tarvitsevat 400yuan sen noutamiseen. Kävin viemässä rahat toimistolle tiistaina, ja nyt on rahatilanne oikeastaan nollilla.
Rahat on Suomen tilillä, ja yritän parhaimmillaan selvittää pystyykö sieltä siirtämään rahaa pankkiin josta avasin muutama viikko sitten tilin. Jos pystyy, siirrän rahat sinne ja noudan ne tuosta lähipankista.
Pitää maksaa kerralla tuo kämpän vuokra koko keväältä, niin ei viitsi nostaa luotolta kun siitä tulee kustannuksia melkein 10%..

Seuraava kolkuttelija oli siivousnainen. Huomauttivat kun olin vetänyt puhelimen seinästä (:
Sain SUNNUNTAINA puhelinsoiton, ja ette usko miten HIRVEÄ ääni tuossa puhelimessa on!
Soittaa varmaan 120db ja aivan järkyttävän rumaa tivolimusiikkia, siis voi yrjö :p
Vedin sen sitten seinästä kun ei kiinnosta kuunnella tuollaista, ei kiinnosta saako minuun yhteyttä vai ei, tartte soitella aamuisin että herään tuollaiseen painajaismusiikkiin :p
Mutta, kaipa se on pakko pitää seinässä, saisi edes volyymia alas, mutta ei, nyyh :(

Ei mennyt kauaa, kun ovea pidettiin auki ja joku dude asenteli lankanettiä ulkopuolella. Yksityisyyttä, jee :D

Neljäs juttu, kämppään tuli 6 miestä (kengät jalassa tietty) ja sitten siirtelivät läppäriä pöydältä toiselle, ja sanoivat että oma nettipiuhani on rikki(?). Loppujen lopuksi ilmoitus oli, että ei toimi langallinen netti, käytä vain langatonta. En tajua mikähän hyöty tuostakin nyt sitten oli :)
Ei hemmetti että oli paskainen lattia, ihan itketti.

Ja vielä pari vierailua (: Sain uudet vuodevaatteet (tyynyliinaa lukuunottamatta :o). Meinasi tulla vaihtamaan ne, mutta otin ne ja vein sitten itse likaiset siivousnaiselle.
Tykkään ennemmin pedata oman sänkyni, liian yksityistä antaa toisten penkoa minun vuodevaatteitani.

Tässä vaiheessa raivostuin ja kävin etsimässä siivousvälineet. Luuttusin lattian ja vedin sitten vielä sellaisella pölymopilla sen puhtaaksi. Nyt vain odotellaan seuraavia vieraita ^^

Ja tiedän, maassa maan tavalla, mutta en ala pitämään kenkiä omassa kodissani vaikka siellä miten muut kävelisivät kengät jalassa, kyllä kotona pitää saada kävellä sukkasillaan :)

Kiinankielentunnit oli kivat, opin huutamaan kiinaksi "fuck off" jos joku tulee lähentelemään! :D Haha, mutta hei, oikeasti hyvä oppia tuollainen lausahdus :)
Sitten kysyin kuinka sanotaan "hyvää syntymäpäivää + tässä on lahja sinulle"
Wang Jing Jingillä on Tiistaina 8.4 synttärit, ja haluan yllättää ja onnitella kiinaksi, toivotaan että tulen ymmärretyksi! :)

Täällä paistaa aurinko ja melkein joka paikassa vihertää, on ollut pari aika saasteista päivää taas, toivotaan että selkenisi kohta. Viikon alut (: